ABB feirer e-mobilitet med lansering av «World EV Day»

Den første «elbildagen» vil finne sted 9. september 2020 i samarbeid med Green.TV.

Den første «World EV Day», organisert av ABB og Green.TV, vil sette pris på elektrisk mobilitet globalt. Nåværende og fremtidige sjåfører av elektriske kjøretøy, lokale transportmyndigheter og -operatører vil bli oppfordret til å anerkjenne den avgjørende rollen de spiller i omstillingen til bærekraftig veitransport og en utslippsfri fremtid for alle.

Årlig arrangement

Målet med dagen er å vise viktigheten av en pålitelig infrastruktur for hurtiglading, styrking av strømnettet og integreringen av fornybare energikilder for utviklingen av en bærekraftig transportinfrastruktur. «World EV Day» vil bli arrangert hvert år fremover.

- Vi er i en avgjørende fase for overgangen til en ny, elektrifisert og bærekraftig mobilitetsmodell. Som en del av ABB Electrifications "Mission to Zero" er vi i forkant av denne omstillingen. ABB er glade for å være en nøkkelpartner i denne handlingsdagen, som anerkjenner og feirer viktigheten av e-mobilitetsløsninger over hele verden, sier Frank Mühlon, global leder for ABBs E-mobility’s infrastrukturløsninger.

ABB har omfattende elektrifiseringskompetanse. Som verdens ledende leverandør av ladeløsninger for elektriske kjøretøy (EV), har selskapet hittil solgt mer enn 14 000 likestrøms-hurtigladere i over 80 land, noe som gjør ABB til den perfekte industripartneren for «World EV Day». ABB mottok nylig “Global E-mobility Leader 2019 Award” for sitt bidrag til å fremme bærekraftige transportløsninger på internasjonalt nivå.

Byggestein for utslippsfri transport

- Jeg gleder meg veldig til den spennende oppgaven med å gjøre «World EV Day», sammen med ABB, til en global institusjon i e-mobilitetskalenderen. På denne dagen feirer vi elektrisk mobilitet som en viktig byggestein for en utslippsfri transportfremtid for alle, sier Ade Thomas, grunnlegger av medieselskapet Green.TV.

«World EV Day» samarbeider med andre partnere og ledende selskaper i e-mobilitetssektoren. Målet er å gjøre den første dagen av denne typen til starten på en internasjonal mobilitetskampanje.

Andre samarbeidspartnere inkluderer Mahindra Electric Mobility, produsent av elektriske kjøretøy og relaterte teknologier; Liberty Charge, som leverer energi- og tilkoblingsinfrastruktur for gatelading i boligområder i Storbritannia; og produsenten av helelektriske lastebiler, Volta Trucks.

- Vi er stolte av å kunne støtte Green.TV i lanseringen av verdens første «World EV Day». Denne dagen løfter frem viktigheten av bærekraftig mobilitet og bidrar til å gjøre elektriske kjøretøy til det foretrukne valget for kunder over hele verden, sier Mahesh Babu, administrerende direktør og konsernsjef i Mahindra Electric Mobility Limited, som har hovedkontor i India.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom banebrytende ingeniørkunst, der programvare koples sammen med produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av 144 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.no

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp