ABB samarbeider med Yinson på nytt olje- og gassprosjekt i Brasil

ABB i Norge leverer komplette elektro-, styrings- og telekommunikasjonsløsninger (EICT), inkludert et forhåndsbygget «elektrisk hus», for å drive effektivitet og produktivitet for en nytt produksjonsskip (FPSO) på oljefeltet Marlim 2 i Brasil.

ABB har inngått avtale med energiløsningsselskapet Yinson Production Pte Ltd. om levering av EICT-utstyr og tjenester til FPSO-en Anna Nery på Marlim 2-feltet i Campos Basin, i Brasil. Yinson skal konvertere, drifte og vedlikeholde FPSO-en, opprinnelige bygget som råoljetanker i 2002, for Petrobras. Produksjonsskipet vil etter planen operere på feltet i 25 år.

ABB i Norge leverer komplette elektro-, styrings- og telekommunikasjonsløsninger til Anna Nery, som bygges om til FPSO
ABB i Norge leverer komplette elektro-, styrings- og telekommunikasjonsløsninger til Anna Nery, som bygges om til FPSO

Integrerer produksjonsmoduler

ABB vil benytte ABB Ability ™ 800xA styringssystem med Select Input/Output (IO), ta ansvar for integrasjon i prosjektet og integrere alle produksjonsmodulene på fartøyet i et kombinert, integrert sikkerhets- og styringssystem (SAS).

- Vi er opptatt av å levere denne FPSO på en smidig, effektiv og betimelig måte. Vi tror at ABBs teknologiløsninger og erfaring med en rekke andre prosjekter av denne art vil gjøre oss i stand til å oppnå dette, sier Flemming Grønnegaard, konsernsjef for Offshore Production hos Yinson. - Marlim 2 er et viktig prosjekt for Yinson. Gitt ABBs globale erfaring og kompetanse har vi tillit til ABB som partnere for FPSO-en Anna Nery.

Dette er et av flere offshore-prosjekter der ABB vil bruke sin Select IO for mer effektiv prosjektgjennomføring. Select IO er et Ethernet-basert, en-kanals I/O-system (Input/Output), der feltsignaler blir digitalt krysskoblet i smarte koblingsbokser. Sammen med xStream engineering og digital krysskobling lar Select IO prosjektgruppen skille maskinvare- og programvareoppgavene og standardisere design av styringsskapene. Skap kan deretter installeres og termineres mye tidligere i konstruksjonsfasen.

Skybasert engineering

ABB vil utføre all programvareutvikling i et skybasert system som bringer maskinvare- og applikasjonen sammen på et senere tidspunkt ved bruk av Select IO digital krysskobling. Denne sømløse integrasjonen muliggjør grensesnitt for topside produksjon, sikkerhetssystemer, maritime systemer, telekommunikasjonspakker, overvåkingsutstyr og elektro.

- Våre ingeniører i Norge har en omfattende erfaring med vellykkede elektro- og automatiseringsløsninger for FPSO-er i Europa og rundt om i verden. Vi samarbeider med Yinson for å sikre at de har tilgang til dataene de trenger for en smidig drift. Vår løsning vil hjelpe Yinson med å redusere kostnader og forbedre driftseffektiviteten for den nye FPSO-en, Anna Nery, på Marlim 2, sier Per Erik Holsten, administrerende direktør for ABB i Norge.

Samarbeidet mellom de to selskapene vil strekke seg over hele verden, med regionale ABB-team som jobber med Yinson i Asia og på anlegget i Brasil, mens de trekker på selskapets globale offshore-kompetanse med base i Norge.

ABB har en solid merittliste med digitale løsninger for FPSO-er og har tidligere levert flere slike prosjekter, inklusiv Maersks Peregrino, Vår Energis Goliat og Enis Amanda Olombendo.

ABB Industrial Automation

ABBs Industrial Automation-virksomhet tilbyr en rekke løsninger for prosess- og hybridindustrier, det vil si industri med både prosess og vareproduksjon. Det inkluderer bransjespesifikk, integrert automatisering, elektrifisering og digitale løsninger, styring, programvare og avanserte tjenester, instrumentering og analyse, samt marine- og turboløsninger. Industrial Automation er verdens nest største aktør i markedet. Virksomheten har omfattende bransjekunnskap, erfaring og ekspertise innen automatiseringsprodukter, systemer og løsninger i verdensklasse og et bredt spekter med komplimenterende digitale- og samhandlingsløsninger på tvers av applikasjoner og bransjer. Dette hjelper kundene med å forbli konkurransedyktige, forbedre avkastningen og en sikker og produktiv drift.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom banebrytende ingeniørkunst, der programvare koples sammen med produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 110 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land.
www.abb.com

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp