ABB leverer ladeteknologi til tredje generasjon biler i verdensmesterskapet ABB FIA Formel E

ABB FIA Formel E er verdens første helelektriske, globale bilmesterskap. ABB har vært tittelpartner i mesterskapet siden sesong 4.

Tredje generasjon (Gen3) biler skal konkurrere fra sesong 9 (2022-2023), med kjøretøy designet for å være lettere, raskere og mer energieffektive. Avtalen ble offisielt markert via en virtuell samling mellom leder for Electrification i ABB, Tarak Mehta, ABBs Formel E-partnerskapssjef, Daniela Lužanin, grunnlegger og styreleder for Formel E, Alejandro Agag og konserndirektør i Formel E, Jamie Reigle.

Sammen med ingeniører fra styringsorganet for motorsport, FIA og Formel E, jobber ABBs elektrifiseringsteam for tiden med spesifikasjonene og kravene for å utvikle en innovativ og sikker løsning for å lade Gen3-bilene gjennom bærbare ladeenheter som kan lade to biler samtidig.

ABB har over 14 000 hurtig- og lynladere installert i mer enn 80 land over hele verden. Selskapets velprøvde teknologi og erfaring vil bli integrert i Gen3-laderne og tilpasset de spesielle behovene til racingmiljøet.

- ABB FIA Formel E-mesterskapet er mer enn et løp. Det er vår testarena for innovative elektromobilitetsteknologier, som driver utviklingen for produksjon av elektriske kjøretøyer og derved bidrar til et renere miljø for alle, sier Mehta . - Vi er stolte over å bli assosiert med Formel E og FIAs avgjørelse om å gi løpsserien status som verdensmesterskap i sesong 7. Det forbedrer Formel Es økende innvirkning.

- Siden ABB ble tittelpartner for FIA Formel E i sesong 4, har de jobbet tett med oss for å utvikle serien til en prøvearena for teknologiutvikling. Det fremmer vårt grunnleggende formål medå fremskynde bruken av elektriske kjøretøyer for å motvirke klimaendringer. Vi gleder oss til å se hva vi kan oppnå sammen gjennom vårt langsiktige partnerskap, sier Agag.

- Ettersom Formel E bygger på den første vellykkede fasen av vårt partnerskap med ABB, er vi glade for å utvide forholdet gjennom et dypere integrasjonsnivå i Gen3. ABB vil tilby kritisk ladeteknologi som vil forbedre racingproduktet og vise potensialet for forbedrede lademuligheter for elektriske kjøretøy, sier Reigle.

ABB har blitt en global leder innen tilkoblede hurtig- og lynladesystemer for elektriske kjøretøyer og gjennom viktige prosjekter, som Electrify America, IONITY, Fastned og mange flere, hvor ABB leverer lynladestasjoner. Selskapet er også en offisiell partner for TAG Heuer Porsche Formel E-team.

Den utvidede globale rekkevidden til ABB FIA Formel E mesterskapet viser den innovative teknologien som er nøkkelen til suksessen med denne bærekraftige formen for motorsport, som kommer tilbake med seks løp på Tempelhof lufthavn i Berlin, fra 5. august.

ABBs har lansert en ny Formel E-medieside: https://new.abb.com/media/abbformulae .

Siden har innehold som belyser hvordan ABBs partnerskap med Formel E og engasjement i ABB FIA Formel E-mesterskapet er med på å drive fremgang i elektrisk transport og lede veien til en bedre og mer bærekraftig fremtid. Dette er i tillegg til bilder, videoer og informasjon fra E-Prix, på og utenfor banen.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom banebrytende ingeniørkunst, der programvare koples sammen med produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 110 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

ABB FIA Formel E
ABB FIA Formel E-mesterskapet er den nærmeste og mest konkurransepregede kategorien innen motorsport, med uforutsigbar og spennende el-racing i sentrum av verdens mest ikoniske byer.

Formel E er den hurtigst voksende serien innen motorsport og kan skilte med den beste opplæringen innen racing, der renommerte bilprodusenter og bilmerker kjemper om poeng, posisjon og seier.

Selv om det er mer enn bare et løp, er Formel E også en testarena og plattform med et høyere formål - å teste nye teknologier, drive utviklingen til produksjon av biler og få flere elbiler på veien.

Ved å bruke sport, sender ABB FIA Formel E mesterskapet en kraftig melding om å få fart på elektrifisering i et forsøk på å motvirke klimaendringer og adressere de ødeleggende effektene av luftforurensning.

Følge ABB FIA Formel E på Facebook, Instagram, Twitter, TikTok og YouTube.
@FIAFormulaE #ABBFormulaE

www.FIAFormulaE.com

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp