ABB og IBM styrker datasikkerhet for industriell drift

ABB og IBM styrker datasikkerhet for industriell drift

ABBs prosesskontrollsystemer kan kobles direkte til IBMs sikkerhetsplattform for å oppdage digitale trusler.

ABB og IBM inngår et samarbeid fokusert på kobling av datasikkerhet og operativ teknologi (OT). Som et første resultat av dette samarbeidet har ABB utviklet en ny tjeneste, OT Security Event Monitoring Service. Den kombinerer ABBs domenekompetanse for prosesstyringssystem med IBMs portefølje for overvåking av sikkerhetshendelser for å forbedre sikkerheten for industrien.

Industrielle kontrollsystemer utsettes i økende grad for målrettede dataangrep. Ifølge IBMs siste X-Force Threat Intelligence Index har angrep på industri- og produksjonsanlegg økt med over 2000 prosent siden 2018.

For bedre tilkobling av OT-data til det bredere IT-sikkerhetsøkosystemet, har ABB utviklet et nytt tilbud som gjør at sikkerhetshendelser fra ABB kan sendes til IBMs plattform for sikkerhetsinformasjon og hendelsesadministrasjon, kjent som QRadar.

ABB-løsningen ble designet i henhold til en referansearkitektur som er utviklet av ABB og IBM. Det gir den domenekunnskapen som er nødvendig for rask reaksjon på sikkerhetshendelser knyttet til prosesskontroll, og er spesielt egnet for komplekse industrielle prosesser i bransjer som olje, gass, kjemikalier og gruvedrift. Den nye programvaren for innsamling og videresending av hendelser som muliggjør denne integrasjonen, brukes for øyeblikket av tidlige kunder og vil gjøres bredt tilgjengelig av ABB de neste månedene.

Dette samarbeidet markerer første gang OT-data, og prosessindustrikompetanse blir brakt direkte inn i et SIEM-system (Security Information and Event Monitoring), slik at trusler kan styres som en del av en organisasjons bredere datasikkerhetsoperasjoner og -strategi.

- ABBs samarbeid med IBM gjør det mulig å analysere prosesskontrollhendelser i sammenheng med sikkerhetsgrad og innvirkning på driftsmiljøet, noe som gir sterk forbedring av vårt syn på OT-datatrusler over hele linjen, sier Robert Putman, global leder for datasikkerhet ved Industrial Automation hos ABB.

Produksjonsforstyrrelser på grunn av dataangrep eller tekniske feil kan være kostbare, som tapt produksjon og skade på fysisk utstyr. Den mest modne driftsovervåkingen er fokusert på utstyrets ytelse, enten det er en gassturbin, et drivsystem for å knuse malm, eller overvåking av forurensning fra et kjemisk anlegg.

Med det nye tilbudet kan ABBs prosesskontrollsystem samle inn informasjon fra hendelseslogger og dele den med IBM Security QRadar, som bruker automatisering og kunstig intelligens for å identifisere sikkerhetsavvik og potensielle trusler.

- Vi ser integrasjonen av disse løsningene som noe som bringer sammen markedsledende funksjoner for å få et felles bilde av OT-sikkerhet, sier Dr. Andreas Kühmichel, CTO, Chemicals, Petroleum & Industrial Products hos IBM. - Med mer omfattende synlighet for OT- og IT-sikkerhet, kan klienter bidra til å redusere risikoen for at produksjonen plutselig blir avbrutt på grunn av en sikkerhetshendelse, noe som resulterer i kostbar nedetid og bredere risiko for selskapet.

ABB- og IBM-teknologiene som er involvert i denne løsningen er designet på åpne plattformer slik at de kan operere på utsiden av prosesstyringssystemet og enkelt rulles ut i hybride skymiljøer som strekker seg over lokale-, private- eller offentlige dataskyer. Den felles løsningen er utformet slik at sikkerhetsprosesser fungerer via automatisering og ikke forstyrrer den industrielle styringen. Sikkerhetsanalysen i QRadar opererer gjennom et erfaringsbibliotek, som automatisk flagger hendelser og utløser tilhørende alarmer.

De to selskapene planlegger fortsatt samarbeid innen OT-sikkerhet, for å utvikle nye kapasiteter og tilbud som dekker kundeutfordringer på dette området.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom banebrytende ingeniørkunst, der programvare koples sammen med produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 110 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

IBM Security

IBM Security tilbyr en av de mest avanserte og integrerte porteføljene av bedriftssikkerhetsprodukter og -tjenester. Porteføljen, støttet av verdenskjente IBM X-Force®-forskning, gjør det mulig for organisasjoner å effektivt håndtere risiko og forsvare seg mot nye trusler. IBM driver en av verdens bredeste sikkerhetsforsknings-, utviklings- og leveringsorganisasjoner, overvåker 70 milliarder sikkerhetshendelser per dag i mer enn 130 land, og har mer enn 10 000 sikkerhetspatenter over hele verden. For mer informasjon, besøk www.ibm.com/security, følg @IBMSecurity på Twitter eller besøk IBM Security Intelligence bloggen.

Disclaimer: Uttalelser om IBMs fremtidige retning og hensikt kan endres eller trekkes tilbake uten varsel, og representerer kun mål.

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp