ABB leverer 800 roboter til VW for produksjon av elbiler

Leveransen av høyytelses industrirobotene støtter Volkswagen Commercial Vehicles omstilling til elektrisk mobilitet.

ABB har mottatt en ordre på 800 industrielle roboter fra Volkswagen Commercial Vehicles for å støtte produksjonen av en ny generasjon elektriske kjøretøyer ved fabrikken i Hannover, i Tyskland.

ABB leverer 800 roboter til Volkswagen i Hannover, Tyskland, hvor de primært vil bli brukt til å bygge karosseriet til den nye elektriske ID. Buzz varebil/minibuss.
ABB leverer 800 roboter til Volkswagen i Hannover, Tyskland, hvor de primært vil bli brukt til å bygge karosseriet til den nye elektriske ID. Buzz varebil/minibuss.

Volkswagen Commercial Vehicles moderniserer fabrikken i Hannover og installerer toppmoderne fasiliteter for å bygge den helelektriske varebilen/minibussen ID. Buzz, som starter produksjonen i 2022. ABBs roboter vil bli installert i karosseriavdelingen for å utføre flere forskjellige monteringsoppgaver.

- Vi er glade for å utvide vårt mangeårige forretningsforhold med Volkswagen ved å støtte deres utvidelse til elektrisk mobilitet. ABBs robotløsninger vil gi Volkswagens produksjonsprosesser en enestående grad av fleksibilitet, for å hjelpe dem å tilpasse seg trender og skiftende kundekrav, sier Sami Atiya, president for ABB Robotics & Discrete Automation. - Den eksplosive veksten innen elbiler krever nye og innovative produksjonsløsninger. Med vår omfattende erfaring i bransjen hjelper vi våre bilkunder med å mestre denne viktige og strategiske omstillingen mot mer bærekraftig transport.

I tillegg til roboter og applikasjonsspesifikt utstyr, tilbyr ABB bilindustrien standardiserte produksjonsceller og design, planlegging og implementering av komplette produksjonslinjer. Via ABB Ability™-plattformen har kundene også muligheten til å dra nytte av ulike digitale tjenester, inkludert prosessoptimalisering, flåtestyring av roboter og prediktivt vedlikehold.

I år har ABB lansert en rekke nye innovative teknologier som støtter bilprodusenter i å øke produktiviteten og forbedre deres miljøytelse, for eksempel PixelPaint-løsningen for skreddersydd billakkering. PixelPaint bruker et blekkstrålehode for å eliminere oversprøyting, og sørger for at tofarget lakk og individuelle design påføres i samme runde, uten maskering og avmaskering. Dette reduserer syklusstiden med rundt 50 prosent og forbedrer bærekraften, da 100 prosent av lakken påføres karosseriet. For mer informasjon om PixelPaint, klikk her.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom banebrytende ingeniørkunst, der programvare koples sammen med produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 110 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.no

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp