ABB leverer hybrid kraftløsning til FrøyGruppens innovative brønnbåt

ABB sikrer en kontrakt med Sefine Shipyard om å levere kraft- og fremdriftsløsning til FrøyGruppens toppmoderne, hybride brønnbåt som fremtidssikrer fartøyet for sikker og bærekraftig drift.

Den innovative brønnbåten, designet av Møre Maritime AS, vil være det første fartøyet i sitt slag som har ABBs prisbelønte kraftdistribusjonssystem Onboard DC Grid™. Systemet vil optimalisere energiforbruket, enten det drives med hovedmotoren, batterilageret eller en kombinasjon av de to. Kraftoppsettet ombord vil bli styrt av ABBs integrerte energistyringssystem (Power and Energy Management System, PEMS™) som vil sikre optimal bruk av fartøyets totale kraftressurser.

ABB leverer hybrid kraftsystem til FrøyGruppens nye brønnbåt.
ABB leverer hybrid kraftsystem til FrøyGruppens nye brønnbåt.

Bærekraftig næringskjede

- Vi er veldig stolte av å installere en så omfattende hybridløsning om bord. Ved å jobbe tett med ABB har vi designet et kraftsystem som vil bidra til en bærekraftig matforsyningskjede i mange år fremover, sier Geir Antonsen, teknisk sjef i Frøy Rederi AS i FrøyGruppen.

- Dette blir vårt andre prosjekt med ABB som inkluderer Onboard DC Grid™ -systemet og et energilagringssystem. Det gir større effektivitet og bærekraft for FrøyGruppens brønnbåt, sier Efkan Turan, senior teknisk prosjektingeniør hos Sefine Shipyard. - Etter å ha opplevd ABB som en pålitelig partner tidligere, ser vi frem til å samarbeide med dem om dette fremtidsrettede fartøyet som er skreddersydd for dagens behov og har fleksibilitet til å tilpasse seg morgendagens fremtidige teknologier.

Energistyringssystemet tillater det integrerte, elektriske systemet å benytte digital kommunikasjon i ABBs tavler, vern og kontrollere for å forbedre informasjonsflyten og gi full systemkontroll fra kraftproduksjon til forbruk. Onboard DC Grid™ er en meget feiltolerant systemplattform, som tilbyr sikker og effektiv drift, mindre utsatt for harmonisk støy ved toppeffekt som påvirker kraftdistribusjonen i vekselstrømsystemer (AC).

Grønne spesialfartøy

- Denne ordren fortsetter det maritime skiftet mot grønnere hybridkraft og fremdriftsteknologi, og bekrefter at påliteligheten, redundansen og den iboende sikkerheten til Onboard DC Grid™ er tilgjengelig for selv de mest spesialiserte fartøyene, forteller Sindre Sætre, leder for ABBs marinevirksomhet i Norge.

Hele ABB-pakken inkluderer oppkobling med ABB Ability™ Remote Diagnostic System for Marine, som ytterligere vil forbedre fartøyets operasjonelle sikkerhet og sikre optimal ytelse, samtidig som det hjelper med å raskt oppdage og rette feil om bord.

Fartøyets kraftige CFlow-fiskehåndteringssystem inneholder kombinasjonen av ABBs ACS880 multi- og single-omformere, som integreres sømløst med funksjonaliteten til Onboard DC Grid™ og gir ytterligere driftseffektivitet.

ABB Marine & Ports leverer verdensledende teknologier som driver utviklingen av bærekraftig skipsfart. Elektrisk fremdrift, datadrevet beslutningsstøtte og integrerte løsninger for skip og land fra ABB baner vei for en nullutslipps sjøfart og gir større effektivitet og pålitelighet til rederne, og forbereder fartøyene til å møte morgendagens krav. Våre automatiserings- og elektriske løsninger gjør havne- og terminaloperasjoner tryggere, grønnere og mer produktive. ABB Marine & Ports opererer i 26 land og har 2000 ansatte. www.abb.com/marine

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom banebrytende ingeniørkunst, der programvare koples sammen med produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 110 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp