ABB leverer sikkerhetssystemer til det nye regjeringskvartalet i Oslo

ABB leverer innovative sikkerhetssystemer for å sikre ansatte og verdier når det nye regjeringskvartalet i Oslo etter planen tas i bruk i 2029.

Image credit: Team Urbis
Image credit: Team Urbis

Det nye regjeringskvartalet er et av de største byggeprosjektene i Norge gjennom tidene. Det skal gi sikre og gode arbeidsplasser til departementene og et åpent og grønt byrom til innbyggerne. Brutto bygningsareal er planlagt til ca. 125 000 kvadratmeter, hvorav ca. 37 000 kvadratmeter er under bakken. I tillegg skal ca. 37 000 kvadratmeter eksisterende bygningsmasse rehabiliteres.

Sikkerhetssystemer og tjenester

ABB har skrevet kontrakt med byggherren Statsbygg om å levere følgende elektroniske sikkerhetssystemer og tilhørende ingeniør- og prosjekttjenester til det nye regjeringskvartalet:

  • Automatisk innbruddskontrollanlegg
  • Automatisk adgangskontrollanlegg
  • TV-overvåkingsanlegg
  • Dronesikring

- Å bli anerkjent som beste tilbyder av sikkerhetssystemer til dette vitale og historiske prosjektet er en fjær i hatten for oss, sier Per Erik Holsten, administrerende direktør hos ABB i Norge. - Det viser blant annet at kompetanse bygget opp gjennom store industriprosjekter med integrerte prosjektteam, design, prosjektering og prosjektledelse er uvurdelig, også for slike infrastrukturprosjekter.

Samspillkontrakt

Arbeidet startet umiddelbart og skal gjennomføres i en samspillskontrakt over to faser:

  • Fase 1: Etablering av felles forståelse for gjennomføring av detaljprosjektering og utførelse
  • Fase 2: Detaljeprosjektering, produksjon og utførelse

Automatisk innbruddsalarmanlegg, automatisk adgangskontroll og TV-overvåkingsanlegg omfatter komplette anlegg for hele prosjektet.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp