ABB i Norge signerer «CEO Commitment» med nettverkene ODA & MAK for å akselerere mangfold, likhet og inkludering

Formell forpliktelse fra ABBs administrerende direktør Per Erik Holsten vil styrke selskapets ambisiøse mål for bedre balanse på arbeidsplassen.

ABB er allerede platinumpartner i ODA, Nordens ledende nettverk for kvinner i teknologi. MAK er en ledende, norsk organisasjon som arbeider systematisk med endring rundt mangfold, likhet og inkludering.

Strategisk mangfold og inkludering

ODA & MAK «CEO Commitment» er Norges første nettverk for toppledere som har forpliktet seg til å prioritere mangfold og inkludering på et strategisk nivå. I tillegg forplikter Per Erik Holsten seg til å være et forbilde i dette endringsarbeidet.

- Mangfold og inkludering blir en integrert del av våre strategiske prioriteringer. Vi skal kartlegge og lage konkrete aksjonsplaner og tiltak, sier Holsten. – Vi skal også øke oppmerksomheten rundt temaene og bidra til å dele kunnskap, både internt og eksternt. Og sist, men ikke minst, vi skal arbeide aktivt for å ha kvalifiserte, mangfoldige talenter i rekrutteringsprosessen.

- Nå sitt fulle «potensial»

Han forklarer hvorfor ODA & MAK «CEO Commitment», er viktig.

- Økt mangfold leder til mer innovasjon og kreativitet. Alle ansatte føler seg mer inkludert, hørt og sett, og får enda bedre muligheter for å nå sitt fulle «potensial». Dette bidrar igjen til bedre forretningsmuligheter som også gir resultater på bunnlinjen.

ABB i Norge har ambisiøse mål og planer for bedre kjønnsbalanse. I 2024 skal blant annet 30 prosent av nyansettelser være kvinner og det skal være 25 prosent kvinner i lederstillinger, opp fra 19 prosent i 2020.

Les mer om «CEO Commitment» her.

Per Erik Holsten, administrerende direktør i ABB, inngår ODA & MAK «CEO Commitment» for å øke farten på mangfold og inkludering i selskapet.
Per Erik Holsten, administrerende direktør i ABB, inngår ODA & MAK «CEO Commitment» for å øke farten på mangfold og inkludering i selskapet.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp