ABB fremtidssikrer bærekraftig drift av havforskningsfartøy

ABB skal utstyre MBARIs nye flaggskip med ledende løsninger for bærekraftig og maksimal ytelse i flere tiår framover.

MBARI (Monterey Bay Aquarium Research Institute), som ligger i Moss Landing, California, jobber for å fremme marinvitenskap og teknologi for å forstå et hav i endring. Tidligere i år kunngjorde MBARI bygging av et nytt, toppmoderne forskningsfartøy oppkalt etter grunnleggeren, David Packard.

Ved levering i 2023 vil det 50 meter lange fartøyet, med 18 forskere og et mannskap på 12 om bord, støtte MBARIs arbeid med å studere dypet av Monterey Bay og omkringliggende områder. Fartøyet vil muliggjøre videre utforskning av Monterey Canyon - en av de dypeste kløftene under vann utenfor vestkysten av USA. Den strekker seg mer enn 470 kilometer til havs og stuper rundt 4000 meter ned i dypet.

Monterey Bays havbunnskløft gir MBARI et vindu til verdenshavet. I mer enn 30 år har MBARIs forskning avdekket det forbløffende mangfoldet av liv dypt under overflaten, og instituttets teknologiinnovasjoner har gitt verdifull innsikt i havets geologiske, økologiske og biogeokjemiske prosesser.

- R/V David Packard vil utvide MBARIs rekkevidde og forbedre vår forskningskapasitet i en tid da vårt arbeid med å utforske og forstå havet er viktigere enn noensinne, sier MBARI Director of Marine Operations, Michael Kelly. - Vi er glade for å benytte ABBs kraftintegrasjonsteknologi for å støtte operasjoner på vårt nye forskningsfartøy.

Skipets design er utviklet av den Seattle-baserte spesialisten på forskningsfartøy, Glosten, med bygging på Spanias Freire Shipyard. Verftet er kjent for sin erfaring med komplekse skipsbyggingsprosjekter for forskningsfartøyer, yachter og offshore-skip.

- Vi er stolte av å støtte dette banebrytende fartøyet med våre løsninger som vil levere overlegen ytelse gjennom kraften som ligger i integrasjon, sier Rune Braastad, leder for maritime systemer hos ABBs marinevirksomhet. - Som hovedintegrator skaper ABB effektivitet som ikke er tilgjengelige for individuelle innkjøp av løsninger. Vi ser frem til å støtte Freire Shipyard gjennom byggeprosjektet og eieren gjennom hele fartøyets levetid.

R/V David Packard vil utrustes med et bredt spekter av ABBs elektriske, digitale og oppkoblede løsninger. Det blir verdens første forskningsfartøy som har ABBs prisbelønte Onboard DC Grid™ kraftsystemplattform.

Onboard DC Grid™ er spesielt godt egnet for forskningsfartøyer, da stille operasjonen sørger for minimal forstyrrelse av vitenskapelige instrumenter, samt muliggjør lavere undervannsstøy fra skipets skrog. Systemet vil også hjelpe fartøyet med å oppnå økt feiltoleranse, og med færre komponenter enn en konvensjonell AC-løsning, vil det muliggjøre en fleksibel plassering av elektrisk utstyr om bord. I tillegg til plassbesparelser, vil Onboard DC Grid™-oppsettet spare over 2000 kg, omtrent 30 prosent mindre enn et sammenlignbart vekselstrømssystem. Samtidig som Onboard DC Grid™ optimaliserer fartøyets effektivitet og respons, vil MBARI kunne skifte til energikilder uten utslipp i fremtiden.

Det distribuerte kontrollsystemet ABB Ability™ System 800xA vil integrere ABBs digitale, kraft-, fremdrifts-, lavspenningsdistribusjon og fartøystyringssystemer i et enkelt visningsvindu. Både mannskap og landteam kan derved få en omfattende oversikt over all informasjonen som trengs for å operere fartøyet på den sikreste og mest effektive måten. Det samlede kraftoppsettet vil bli styrt av ABBs energistyringssystem (Power and Energy Management System, PEMS ™), som også vil øke feiltoleransen og gi en høy grad av pålitelighet.

R/V David Packard vil være koblet til ABB Ability™ samhandlingssentre, som overvåker ytelsen til ABB-teknologi om bord og eksternt kobler mannskapet til ABB-eksperter – uavhengig av hvor fremtidige oppdrag tar forskningsfartøyet.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

 Foto Glosten © 2021 MBARI

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp