ABB og Axpo samarbeider om prosjekt som skal gjøre grønt hydrogen mer tilgjengelig og rimelig

Selskapene inngår avtale for å utvikle en felles pilot i Italia.

Selskapene inngår avtale for å utvikle en felles pilot i Italia.

ABB har gått sammen med det sveitsiske energiselskapet Axpo om å utvikle modulære produksjonsanlegg for grønt hydrogen i Italia, med sikte på å skape en optimal driftsmodell for å produsere rimelig, grønt hydrogen.

De to selskapene vil bruke sine komplementære kompetanser for å oppnå en felles visjon om rimeligere grønt hydrogen, med ABBs lederskap i automatisering, elektrifisering og digitalisering innen industriell drift og Axpos erfaring som en etablert energileverandør.

Innledende arbeid vil omfatte mulighetsstudier som utforsker måter å redusere driftskostnadene og sikre et lavt karbonavtrykk, med sikte på å identifisere synergier som vil støtte standardisering, modularisering og effektiv og fleksibel produksjon av grønt hydrogen.

Produksjonskostnadene er for øyeblikket en viktig barriere for bruk av grønt hydrogen. Grønt hydrogen, som produseres utelukkende med fornybare kilder, er omtrent seks ganger dyrere å produsere enn grå hydrogen i dag og mellom to til tre ganger dyrere enn hybrid "blå" hydrogen, som begge produseres ved hjelp av fossilt brensel som energikilde *.

- Som teknologipartner fokuserer vi på områdene der vi kan gjøre størst forskjell. I dette prosjektet er vårt mål å utnytte vår automatisering, elektriske- og digitale teknologier og domenekompetanse for å minimere de totale kostnadene ved å produsere grønt hydrogen, som inkluderer å redusere kostnadene ved drift av anlegget. Dette er viktig for å frigjøre potensialet til grønt hydrogen og muliggjøre stor utbredelse i fremtiden, sier Peter Terwiesch, president for Process Automation i ABB.

- Vi er fullt forpliktet til å utforske potensialet med grønt hydrogen som en del av vår strategi for å legge til rette for energiomstillingen. Det har vært mye samarbeid mellom Axpo og ABB de siste årene og dagens avtale forsterker dette forholdet, slik at begge selskaper kan bli viktige aktører i dette lovende segmentet, kommenterer Simone Rodolfi, leder for Origination & Business Development hos Axpo i Italia.

Prosjektet gjenspeiler et bredere initiativ fra ABB som går sammen med kunder og partnere for å utforske muligheter og teknologier, for å bygge et motstandsdyktig hydrogenøkosystem for et fremtidig lavkarbonsamfunn. I tillegg til samarbeidet med Axpo, arbeider ABB med Lhyfe for å installere styringsløsninger for å produsere sitt første grønne hydrogenprosjekt i Frankrike.

I Asia-Stillehavsregionen støtter ABB Hydrogen Energy Supply Chain (HESC)-prosjektet som tar sikte på å produsere hydrogen sikkert og effektivt i Australia og deretter transportere det til Japan, i en av verdens første anstrengelser for å kommersialisere flytende hydrogen og transport.

Selskapet jobber også med Hydrogen Optimized for å utvikle en integrert løsning som støtter bruk av elektrolyseteknologi med stor strøm i storskala produksjonssystemer for grønt hydrogen for applikasjoner på tvers av kjemi-, energi- og transportsektoren.

ABB og Axpo har en lang tradisjon med suksessfylt samarbeid. Og løsninger fra ABB spiller en viktig rolle for å hjelpe selskapet med å skape og levere energi på en effektiv, sikker og bærekraftig måte. Blant de siste prosjektene er installasjonen av ABB Ability™ Smart Sensors og ABB Ability™ Condition Monitoring som har konvertert motorene ved et av Axpos vannkraftverk i Sveits til smarte, trådløst overvåkede enheter. I tillegg ble ABB Ability™ Condition Monitoring-løsningen valgt av Axpo for å støtte digitaliseringen av selskapets kraftverk i Italia.

Axpo er Sveits største produsent av fornybar energi og en internasjonal leder innen energihandel og markedsføring av sol- og vindkraft. Selskapets 5000 ansatte kombinerer erfaring og kompetanse med en lidenskap for innovasjon. Axpo utvikler innovative energiløsninger for sine kunder basert på moderne teknologi i 40 land i Europa, Nord-Amerika og Asia.

* ”Green hydrogen cost reduction: Scaling up electrolysers to meet the 1.5C climate goal” (irena.org)

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp