ABB leverer landstrøm til Tallinks Megastar for nullutslipp i havn

ABBs omfattende landstrømsløsning gjør det mulig for Tallinks skytteleskip Megastar å koble seg til det lokale kraftnettet for stille og utslippsfritt nattopphold i Tallinn havn.

Drevet av lavutslipps LNG foretar passasjer- og bilfergen Megastar tre returreiser mellom den estiske og finske hovedstaden daglig. Fergen ligger til kai i Tallinn om natten, hvor den må holde generatorer i gang for å produsere energi til systemene om bord. Med ABBs løsning for landstrøm vil fartøyet kunne dekke energibehovet i havn med landbasert kraft.

Landstrømstilkoblingen skal tas i bruk i januar 2022. Megastar er det andre fartøyet i Tallink-flåten som har ABBs landstrømstilkobling. Det andre fartøyet, MyStar, er under bygging på Rauma Marine Constructions-verftet i Rauma, Finland. Det vil ha teknologien installert ved levering i 2022. Begge fergene vil benytte ABBs landstrømssystemer installert ved Old City Harbour havn i Tallinn i 2020. Tilkoblingsløsningen er designet i samsvar med internasjonale forskrifter og automatiserer tilkoblingsprosessen mellom skip og land og med høy sikkerhet og pålitelighet.

- Vi er stolte over miljøvennlige fergeoperasjoner på tvers av flåten vår, sier kaptein Tarvi-Carlos Tuulik, sjef for skipsadministrasjon i Tallink Grupp. - Fra neste år vil både Megastar og vårt nybygg MyStar - det mest miljøvennlige fartøyet i Østersjøen - kunne benytte ABBs infrastruktur ved havnen i Tallinns gamleby, for å redusere havutslipp og støy under overnatting. Dette er et annet viktig skritt for Tallink Grupp mot et grønnere energibruk og miljøvennlighet for våre operasjoner nær sentrum, og det vil utgjøre en stor forskjell for lokalsamfunnet med hensyn til støy og luftforurensning.

- Østersjøen er et globalt knutepunkt for bærekraftige skipsinitiativer, og vi er stolte over å støtte Tallink på bærekraftsreisen, sier Jyri Jusslin, servicesjef ved ABBs marinevirksomhet. - Våre landstrømsløsninger omfatter infrastruktur ombord og på land, og vil gjøre det mulig for Tallink å redusere den totale påvirkningen fra driften og bidra til et renere havnemiljø i en historisk del av Tallinn.

Megastar ble levert av Meyer Turku-verftet i Finland i 2017, og frakter opptil 2800 passasjerer og 646 biler. ABBs leveringsomfang for ettermonteringen inkluderer elektrisk bryteranlegg, landstrømsskap og et styrekort med tre separate kommunikasjonskoblinger mellom skip og land for sikker kommunikasjon - redundant WiFi, optisk fiber og kablet seriekommunikasjon. Megastar har også ABBs fremdriftsmotorer, mellomspenningsgeneratorer og thruster-motorer.

Etter første landstrømsinstallasjon på skip i 2001 har ABB en vellykket historie innen teknologien. Til dags dato har ABB leveranser av landstrøm til 150 fartøyer av forskjellige typer, inkludert ferger, cruiseskip, containerskip, tankskip med mer. Selskapet har også utstyrt flere nybygde cruiseskip med landstrømstilkobling som kan kobles til landstrømsanlegg når det blir tilgjengelig i anløpshavner.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

Tallink Grupp

AS Tallink Grupp er en av de ledende leverandørene av person- og godstransport i den nordlige delen av Østersjøregionen. Rederiets flåte består av 15 skip som opererer en rekke fergeruter på Østersjøen under merkenavnene Tallink og Silja Line. Tallink Grupp er notert på Tallinn Stock Exchange og Nasdaq Helsinki Stock Exchange.

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp