ABB leverer komplett strømforsyning til det nye regjeringskvartalet

ABB leverer komplett høyspentanlegg og strømforsyning for sikker, effektiv, pålitelig og bærekraftig drift av det nye regjeringskvartalet i Oslo.

Det nye regjeringskvartalet er et av de største byggeprosjektene i Norge gjennom tidene. Det skal gi sikre og gode arbeidsplasser til departementene og et åpent og grønt byrom til innbyggerne. Brutto bygningsareal er planlagt til ca. 125 000 kvadratmeter, hvorav ca. 37 000 kvadratmeter er under bakken. I tillegg skal ca. 37 000 kvadratmeter eksisterende bygningsmasse rehabiliteres. Forventet ferdigstillelse er 2029.

ABB leverer komplett strømforsyning til det nye regjeringskvartalet (Ill. Team Urbis).
ABB leverer komplett strømforsyning til det nye regjeringskvartalet (Ill. Team Urbis).

ABB har skrevet kontrakt med byggherren Statsbygg om å levere høyspentanlegg og strømforsyning til det nye regjeringskvartalet.

- Vi er stolte over å bli valgt som leverandør av kraftsystemene til dette vitale og historiske prosjektet, sier Per Erik Holsten, administrerende direktør for ABB i Norge. - Vi har tidligere signert kontrakten for elektroniske sikkerhetssystemer til det nye regjeringskvartalet. Kontraktene viser at kompetanse bygget opp gjennom store industriprosjekter med integrerte prosjektteam, design, prosjektering og prosjektledelse er uvurderlig, også for slike infrastrukturprosjekter.

Helhetlig integrasjon

ABBs høyspentanlegg skal sørge for effektiv og sikker forsyning av elektrisk kraft til alle elektriske installasjoner i kvartalet. Det leveres komplett med styre-, overvåkings- og betjeningssystem.

ABBs strømforsyning inkluderer elektriske tavler, avbruddsfri strømforsyning (UPS) og skinner som forsyner alle elektriske installasjoner med elektrisk kraft

Både høyspentanlegget og strømforsyningen får grensesnitt mot en rekke andre kontrakter, systemer og aktører, blant annet byggautomatisering og nevnte sikkerhetssystem.

Samspillkontrakt

Arbeidene er i gang og skal gjennomføres i samspillskontrakter over to faser:

  • Fase 1: Etablering av felles forståelse for gjennomføring av detaljprosjektering og utførelse
  • Fase 2: Detaljprosjektering, produksjon og utførelse

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp