ABB E-mobility co-dezvoltă o soluție optimizată pentru încărcarea camioanelor electrice în cadrul unui proiect UE

ABB E-mobility co-dezvoltă o soluție optimizată pentru încărcarea camioanelor electrice în cadrul unui proiect UE

  •  Proiectul NextETRUCK dezvoltă noi e-concepte pentru camioanele cu transport de marfă mediu până la sfârșitul anului 2025, în cadrul programului de cercetare al UE „Horizon Europe”
  •  Liderul mondial în infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice, ABB E-mobility, este responsabil în cadrul proiectului de partea de management și control al încărcării
  •  Proiectul își propune ca flotele de camioane vizate să fie fără emisii, rentabile și ușor de gestionat

Liderul mondial în infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice, ABB E-mobility va coordona zona de gestionare a încărcării în cadrul a proiectului NextETRUCK, finanțat de UE, contribuind cu soluții care vor optimiza procesele de încărcare permițând cea mai bună integrare în operarea vehiculelor la cele mai mici costuri.

NextETRUCK dezvoltă concepte personalizate pentru transportul de marfă regional, cu o creștere de cel puțin 10% a eficienței energetice în comparație cu vehiculele electrice de referință existente.

ABB E-mobility a dezvoltat soluții specifice de software pentru a sprijini companiile cu flote mai mari în tranziția complexă la vehiculele electrice. Astfel de soluții sunt utilizate pentru cele mai critice domenii ale managementului modern al flotei, inclusiv planificarea încărcării și integrarea flotelor de vehicule electrice în operațiunile de transport.

Frank Muehlon, CEO al ABB E-mobility, a comentat: „Suntem mândri să fim responsabili în cadrul acestui consorțiu de un proiect revoluționar pentru domeniile de gestionare  și de control al încărcării, două domenii cruciale pentru managementul durabil și al eficientizării costurilor  pentru flotele electrice.”

Adina Vălean, comisarul UE pentru transport, a adăugat: „Sectorul transporturilor se află sub presiunea de a reduce emisiile și timpul se scurge: European Green Deal stabilește un obiectiv de reducere a emisiilor din transport cu 90% până în anul 2050. Strategia noastră pentru mobilitate durabilă și inteligentă stabilește clar că atingerea acestui obiectiv va necesita o eficiență operațională superioară.”

NextETRUCK intenționează să prezinte demonstrații ale activității sale la Istanbul, Barcelona și Utrecht.  

center

Despre ABB 

ABB este lider de tehnologie în domeniul electrificării și automatizării, aducându-si propriul aport pentru un viitor mai sustenabil și mai eficient din punct de vedere al resurselor. Soluțiile companiei conectează know-how-ul din domeniul ingineriei și software-ul pentru a optimiza modul în care lucrurile sunt fabricate, manipulate, alimentate și gestionate. Având la bază cei peste 130 de ani de excelență, cei aproximativ 105.000 de angajați ai ABB sunt dedicați în impulsionarea inovațiilor care accelerează transformarea industrială. www.abb.com 

Despre ABB E-mobility 

ABB E-mobility permite mobilitatea cu emisii zero în calitate de lider global în soluțiile de încărcare a vehiculelor electrice (VE) pentru un viitor mai durabil și mai eficient din punct de vedere al resurselor. Suntem partenerul preferat pentru cei mai mari producători de vehicule electrice din lume și operatori de rețele de încărcare pentru vehicule electrice la nivel național, oferind cel mai larg portofoliu de soluții de încărcare pentru vehicule electrice, de la încărcătoare inteligente pentru casă până la încărcătoare de mare putere pentru stațiile de pe  autostradă ale viitorului, soluții pentru electrificarea flotelor și încărcarea autobuzelor și camioanelor electrice. Cu aproximativ 1.500 de angajați în întreaga lume, ABB E-mobility a vândut peste un milion de încărcătoare EV în peste 85 de piețe, inclusiv peste 50.000 de încărcătoare rapide DC.

https://e-mobility.abb.com/ 

Despre NextETRUCK 

NextETRUCK este un proiect Horizon Europe pe 3 ani care dezvoltă concepte ZEV personalizate pentru transportul regional de marfă, care se desfășoară de la 1 iulie 2022 până la 31 decembrie 2025. Proiectul își propune să joace un rol de pionierat în decarbonarea flotelor de vehicule și să demonstreze conceptele de mobilitate electrică de ultimă generație. De asemenea, contribuie la dezvoltarea de vehicule și ecosisteme cu emisii zero, care sunt holistice, inovatoare, accesibile, competitive și sinergice.

Se așteaptă ca NextETRUCK să construiască concepte și îmbunătățiri adaptate pentru transportul de marfă regional, cu o creștere de cel puțin 10% a eficienței energetice în comparație cu vehiculele electrice de referință existente. În plus, va pregăti demonstrații de concept și infrastructură pentru încărcare rapidă și va oferi noi modele de afaceri pentru creșterea gradului de acceptare de către utilizatorii finali avand ca scop încurajarea adoptararii pe piață a soluțiilor de proiect. Consorțiul proiectului este format din 19 parteneri din 8 țări: Țările de Jos, Belgia, Germania, Spania, Grecia, Austria, Turcia, Regatul Unit. Coordonatorul proiectului este TNO (Organizația Olandeză pentru Cercetare Științifică Aplicată).

center

Link-uri

Contactați-ne

Descărcări

Distribuie acest articol

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp