Un Sondaj ABB arată că majoritatea companiilor europene își doresc trecerea de la combustibilii fosili, dar multe dintre acestea nu dispun de resurse

  •  În cadrul unui sondaj efectuat pe 850 de decidenți europeni din domeniul achizițiilor, 71% acordă prioritate trecerii de la combustibilii fosili, dar peste jumătate au nevoie de mai multe resurse pentru strategiile lor
  • Companiile sunt motivate să acționeze pe baza unor reglementări noi sau îmbunătățite care să susțină tranziția energetică
  •  Parteneriatul este esențial în menținerea momentum-ului tranziției energetice
center

Tranziția de la combustibilii fosili reprezintă o prioritate pentru companiile din domeniul energiei electrice și industriile europene deopotrivă, dar în realitate există un decalaj - nevoia mai multor investiții pentru a atinge obiectivele de energie curată, potrivit unui nou sondaj realizat de Divizia ABB Distribution Solutions. Factorii de decizie europeni responsabili pentru achiziții în domeniul electrificării din Franța, Germania, Italia, Norvegia și Regatul Unit au participat la un sondaj și mai mult de jumătate (51%) dintre aceștia admit că organizațiile lor nu dispun de resursele necesare pentru a-și îndeplini angajamentele în tranziția energetică.

„Trecerea către generarea, distribuția și consumul mai eficient de energie curată este esențială pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru asigurarea unui viitor cu emisii scăzute de carbon”, a declarat Adrian Guggisberg, Președintele Diviziei Distribution Solutions de la ABB.

„Deși este o perspectivă optimistă să vedem că aproape trei sferturi dintre respondenți acordă prioritate acestei nevoi, sondajul arată, de asemenea, că avem un decalaj de acoperit pentru a îndeplini angajamentul făcut anul tecut la summitul COP28 privind schimbările climatice si anume să se tripleze capacitatea de energie regenerabilă până în 2030 și să se dubleze rata medie anuală a eficienței energetice până în anul 2030. Suntem cu toții împreună în această tranziție, iar la ABB ne angajăm să colaborăm cu clienții noștri și cu alte părți interesate.”

La acest sondaj au participat 850 de decidenți responsabili cu achizitiile de echipamente în domeniul electrificării într-un moment critic al tranziței energetice. Sondajul a întrebat reprezentanți ai utilităților și business-ului despre factorii care influențează tranzitia energetică, cât și despre riscurile implicate și care este opinia lor cu privire la automatizare și tehnologiile ecologice și disponibilitatea lor de a adopta reglementări în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră. 

În timp ce se confruntă cu provocarea de a accelera tranziția energetică, sectorul energetic european se pregătește pentru o schimbare tehnologică în domeniul celulelor de medie tensiune, o componentă cheie în distribuția energiei electrice. Datorită noilor reglementări, hexafluorura de sulf (SF6), un gaz cu efect de seră puternic folosit în mod obișnuit ca mediu izolant în celule, va fi eliminată treptat. Peste 80% dintre respondenți au confirmat că vor face trecerea la celule fără SF6 constrânși de reglementările în vigoare.

„Știm că schimbarea tehnologiei de la folosirea mediului izolant SF6 reprezintă o schimbare majoră pe piață, iar clienții noștri recunosc acest lucru” a menționat Guggisberg. „În calitate de furnizor cheie, ne angajăm să conlucrăm îndeaproape cu utilitățile și industriile pentru a sprijini această transformare critică.”

Sondajul confirmă faptul că utilitățile și clienții industriali se confruntă cu provocări comune în această tranziție. Provocările includ controlul costurilor operaționale, gestionarea investițiilor în infrastructură, abordarea nevoii de forță de muncă calificată și implementarea de noi soluții, cum ar fi stocarea energiei. Pe măsură ce componentele digitale și soluțiile software devin indispensabile pentru echipamentele electrice, respondenții la sondaj au remarcat, de asemenea, necesitatea îmbunătățirii măsurilor de securitate cibernetică pentru a reduce riscurile asociate.

Pentru a citi raportul complet al sondajului, „Modelarea Viitorului Energetic al Europei: Priorități Esențiale pentru Tranziție,” care include, de asemenea, rezultate individuale de țară, vă rugăm accesați pagina de mai jos.

Metodologie
Între 2 și 12 august 2024, un număr de 850 de factori de decizie responsabili cu achiziționarea de aparate de comutare și electrificare au fost chestionați online în Franța, Germania, Italia, Norvegia și Regatul Unit. Jumătate dintre respondenți au activat în utilități energetice, iar cealaltă jumătate a activat în industrie. Wakefield Research a realizat studiul în numele Diviziei ABB Distribution Solutions.

ABB
ABB este un lider de tehnologie în electrificare și automatizare, permițând un viitor mai sustenabil și mai eficient din punct de vedere al resurselor. Soluțiile companiei conectează know-how-ul de inginerie și software-ul pentru a optimiza modul în care lucrurile sunt fabricate, alimentate și operate. Bazându-se pe cei peste 140 de ani de excelență, cei peste 105.000 de angajați ai ABB sunt dedicați să impulsioneze inovații care accelerează transformarea industrială www.abb.com

center

Rezultatele Sondajului | Zurich, Elveția| 2024-10-22

Link-uri

Contactați-ne

Descărcări

Distribuie acest articol

Facebook LinkedIn X WhatsApp