ABB prezintă conceptul de robot mobil de laborator pentru Spitalul Viitorului

  • Robotul de laborator YuMi® mobil și autonom va fi proiectat pentru a lucra alături de personalul medical și lucrătorii din laborator
  • Noi tehnologii robotizate vor fi dezvoltate în primul centru global de cercetare medicală ABB în cadrul Texas Medical Center (TMC) Innovation Institute din Houston
  • Se estimează că piața globală va atinge aproape 60.000 de roboți medicali non-chirurgicali până în anul 2025, înregistrând o creștere de aproape patru ori din 2018

ABB a deschis astăzi primul său centru global de cercetare în domeniul sănătății în campusul Texas Medical Centre (TMC) din Houston, Texas - prezentând o serie de tehnologii conceptuale, inclusiv un robot mobil YuMi®, care va fi proiectat pentru a asista personalul medical și pe cel de laborator în efectuarea sarcinilor de laborator si logistice aferente spitalelor.

Robotul mobil cu două brațe YuMi® va fi capabil să simtă și să navigheze în mod autonom în jurul colegilor săi umani, în timp ce va învăța să găsească diferite rute de la o locație la alta. Acesta are potențialul de a desfășura o gamă largă de activități repetitive și consumatoare de timp, inclusiv pregătirea medicamentelor, încărcarea și descărcarea centrifugelor, pipetarea și manipularea lichidelor și preluarea și sortarea eprubetelor.

YuMi® mobil ar putea fi, de asemenea, utilizat în spitale pentru o mare varietate de roluri logistice. YuMi® poate fi capabil să distribuie medicamente, să le transporte acolo unde este nevoie de acestea în spitale, să aducă materiale medicale personalului spitalului și lenjeria de pat direct în saloanele pacienților.

La TMC Innovation Institute, ABB va dezvolta roboți care sunt capabili să efectueze procese repetitive, delicate și de rutină, permițînd astfel personalului medical cu înaltă calificare și celui din laboratoare să își asume roluri mai importante și, în final, să trateze un număr mai mare de pacienți. Analiza efectutaă de ABB arată că sarcinile repetitive ar putea fi finalizate cu până la 50 la sută mai repede cu ajutorul automatizării, în comparație cu procesele manuale curente, cu beneficiul suplimentar că roboții pot lucra 24 de ore pe zi.

„Sectorul asistenței medicale suferă o transformare semnificativă pe măsură ce diagnosticarea și tratamentul bolii avansează, în timp ce se confruntă cu o îmbătrânire a populației, o creștere a costurilor și o deficiență din ce în ce mai mare de personal medical la nivel mondial. Prin noul nostru centru de cercetare și dezvoltare în domeniul sănătății de la TMC, urmărim să venim cu răspunsuri la aceste provocări - împreună cu cele mai bune minți din mediul academic, știință și medicină”, a declarat Sami Atiya, președintele business-ului ABB de Robotica și Acționări Electrice. „Experiența noastră în robotica industrială și colaborativă ne va oferi o bază puternică pentru a putea adapta automatizarea flexibilă la sectorul sănătății. Împreună cu partenerii noștri de la TMC, vom dezvolta soluții robotizate de ultimă generație. Acum lucrăm la reducerea numărului de proceduri manuale efectuate de personalul medical, la îmbunătățirea acurateții muncii de laborator și la sporirea satisfacției pacientului și, în final, siguranței acestuia. ”

Alte tehnologii prezentate de ABB în cadrul Centrului de Cercetare in domeniul Sănătății includ roboți YuMi® care ar putea ajuta în supravegherea centrifugelor și a sistemelor de manipulare a eprubetelor de test și un robot IRB 1200 care ar putea executa transferuri de lichid printr-o aplicație de pipetare. Toate acestea sunt sarcini obișnuite de laborator medical pe care automatizarea robotizată ar putea să le susțină prin combinarea performanței constante cu un nivel de flexibilitate și operare continuă care ar putea crește randamentul și calitatea, reducând în același timp costurile.

TMC este cel mai mare oraș medical din lume, având resurse de cercetare colaborativă la nivel mondial, incluzând unele dintre cele mai importante companii și spitale din lume. Noul Centru ABB din domeniul Sănătății de 500 m2 va fi situat în cadrul TMC Innovation Institute, un centru de ultimă generație care încurajează colaborarea dintre medicină și tehnologia de ultimă oră, conectând start-up-urile cu pionierii din mediul academic și cu companii din domeniul tehnologiilor de vârf, în scopul accelerării dezvoltării și prototipizării tehnologiei avansate în domeniul medical.

„Texas Medical Center, TMC Innovation precum și întreaga rețea de instituții membre TMC sunt încântați să lucreze cu ABB cu ocazia primei incursiuni în spațiul medical, cu această nouă unitate robotizată incredibilă și fără precedent”, a subliniat Bill McKeon, președinte și CEO al Texas Medical Center. El a adăugat, „Un obiectiv principal în cadrul TMC - cel mai mare oraș medical din lume - este acela de a facilita ca cercetarea să se desfășoare mai rapid, reducând în același timp costurile, pentru a crea soluții mai rapide și mai eficiente din punct de vedere al costurilor pentru pacienții care au nevoie disperată de tratament. Instalarea ABB în inima campusului Centrului Medical din Texas, cu această unică instalație de cercetare și dezvoltare pentru crearea de soluții robotizate în asistența medicală, va stabili un nou curs pentru avansarea în medicină și va stabili TMC ca și nexus pentru un nou tip de parteneriat sinergic, care va contura viitorul asistenței medicale pentru medici, cercetători și pacienți.”

Automatizarea robotizată în sectorul sănătății oferă oportunități semnificative pentru creșterea viitoare. Conform cercetărilor interne ale ABB, se estimează că piața globală va ajunge la aproape 60.000 de roboți medicali non-chirurgicali până în anul 2025, o creștere de patru ori față de anul 2018.

Vă rugăm să rețineți: Aceasta este o traducere a comunicatului de presă în limba Engleză publicat de ABB pe 9 octombrie 2019. Puteți accesa comunicatul de presă pe www.abb.com. În caz de neconcordanță, versiunea inițială în limba engleză are prioritate.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este un lider în domeniul tehnologiei care conduce transformarea digitală a industriilor. Având o istorie de inovație de peste 130 de ani, ABB își desfășoară actvitatea prin patru business-uri globale orientate către client: Electrificare, Automatizare Industrială, Acționări Electrice, Robotică și Automatizări, susținute de platforma digitală ABB Ability ™. Activitatea ABB în domeniul Rețelelor Energetice (Power Grids) va fi cesionată către Hitachi în 2020. ABB operează în peste 100 de țări având aproximativ 147.000 de angajați. www.abb.com

ABB Robotics este un pionier în domeniul roboților industriali și colaborativi și în cel al serviciilor digitale avansate. Fiind unul dintre principalii furnizori de robotică din lume, suntem activi în 53 de țări și în peste 100 de locații și am livrat peste 400.000 de soluții de robotizare pentru o gamă variată de industrii și aplicații. Îi susținem pe clienții noștri să își îmbunătățească flexibilitatea, eficiența, siguranța și fiabilitatea, în timp ce ne îndreptăm către fabrica conectată și colaborativă a viitorului. www.abb.com/robotics

Despre TMC INNOVATION

Texas Medical Center (TMC) - cel mai mare oraș medical din lume - este in prim-planul avansării știintelor vietii. Adunând la un loc cele mai strălucite minți din medicină, TMC promovează colaborarea inter-instituțională, creativitatea și inovația printre cei peste 106.000 de angajați ai săi. Având un campus de peste 4.6 milioane m2, TMC gazduieste anual 10 milioane de pacienți, efectuează peste 180.000 de operații chirurgicale, coordonează peste 750.000 vizite de urgență, efectueaza aproape 14.000 de operatii pe cord si asistă nașterea a peste 25.000 de copii. Dincolo de îngrijirea pacienților, TMC extinde zilnic granițele cercetării clinice prin rețeaua sa de instituții partenere, pionierând soluții eficiente de politică în domeniul sănătății pentru a face față problemelor complexe de îngrijire a sănătății de astăzi și pentru a cultiva aplicațiile digitale și aparatura medicală de ultimă generație din domeniul sănătății. Pentru mai multe informații, vizitați www.tmc.edu.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:

Media Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: media.relations@ch.abb.comCONTACTE MEDIA TMC CONTACTS:

Public Content

+1 713 524 2800

Mark Sullivan / Jonathan Babin

mark@public-content.com

jonathan@public-content.com

Investor Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: investor.relations@ch.abb.com

ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zurich
Switzerland

Link-uri

Contactați-ne

Descărcări

Distribuie acest articol

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp