Mobilitate electrică la scară largă cu o soluție de încărcare ABB pentru domeniul rezidenţial

Mobilitate electrică la scară largă cu o soluție de încărcare ABB pentru domeniul rezidenţial

Cu soluții de transport durabile care constituie o componentă cheie “Mission to Zero” a business-ului ABB de Electrificare pentru orașele inteligente, ABB, pionierul în tehnologiile digitale prezintă cea mai recentă extensie a por-tofoliului său de mobilitate electrică.

De mai mulți ani, analiștii industriei au stabilit 2020 ca punct critic în adoptarea vehiculelor electrice (EV), cu prognoze pentru cota globală de piață a EV de a urca la cel puțin 3 la sută în anul 2020 * și de a se majora, la peste 50 la sută până în anul 2040 **.

În calitate de lider global pentru soluții durabile de transport, ABB a făcut un alt pas semnificativ în impulsionarea acestei revoluții în domeniul mobilității electrice în următorul deceniu, odată cu lansarea noului său produs Terra AC.

Încărcătorul de perete este conceput atât pentru a răspunde cererii crescânde pentru încărcarea conectată de calitate și accesibilă în case și întreprinderi, cât și pentru a sprijini generația în creștere a utilizatorilor de energie regenerabilă care doresc să valorifice și să iși gestioneze consumul propriu de energie.

Noul încărcător de perete Terra AC, este disponibil în variante de până la 22kW pentru a asigura   compatibilitatea cu sistemul electric al caselor și clădirilor din întreaga lume. Acesta oferă o soluție de încărcare sigură, inteligentă și durabilă, care susține conceptul “Mission to Zero” a business-ului de Electrificare al ABB pentru orașele inteligente, o viziune pentru o realitate cu emisii zero pentru toată lumea.

Produsul va fi disponibil pe anumite piețe, inclusiv în Europa, în lunile următoare și va deveni disponibil la nivel global până în luna mai 2020. Încărcătorul AC poate fi comandat prin rețeaua de parteneri ABB.

Frank Muehlon, șeful business-ului global ABB pentru Soluții de mobilitate electrică pentru Infrastructură, explică: „Tendințele de urbanizare, digitalizare și industrializare au condus împreună la necesitatea unei schimbări semnificative în ceea ce privește modul în care călătorim. Fiind deja un lider pe piața de încărcare rapidă  în curent continuu (DC), am recunoscut nevoia de a ne baza pe experiența noastră extinsă pentru a dezvolta o soluție inovatoare pentru curent alternativ (AC), pentru încărcare nocturnă sau pentru încărcare de durată pentru domeniul rezidențial și de birouri.

„Încărcătorul de perete Terra AC reprezintă exact acest lucru; fiind ușor de instalat și de utilizat, produsul se va integra perfect cu stilul de viață digital al consumatorilor de astăzi, permițându-le astfel să își gestioneze în mod eficient consumul de energie și să contribuie la o societate mai verde pentru generațiile de astăzi și pentru cele viitoare. "

Încărcătorul de perete Terra AC beneficiază de conectivitate care permite actualizări de configurare și software printr-o aplicație dedicată sau de la distanță prin cloud, oferind multă flexibilitate și reducând la minimum nevoia de intervenție la fața locului, maximizând astfel timpul de funcționare și eficiența.

Fiecare încărcător este echipat cu un contor de energie de înaltă precizie, care poate fi integrat cu sisteme inteligente de gestionare a energiei clădirilor, permițând funcții avansate de gestionare a gradului de încărcare al  rețelei. Acest lucru permite proprietarilor din domeniile rezidențial și din cel de business să ajusteze puterea activelor, după cum este necesar pentru a maximiza puterea de încărcare și eficiența costurilor.

Alte avantaje ale încărcătorului de perete Terra AC includ:

 Înaltă Calitate

  • O gamă largă de opțiuni de conectivitate, inclusiv Wifi, Bluetooth și Ethernet
  • Designul care economisește spațiul permite instalarea perfectă pe un perete sau piedestal, care permite montarea a două încărcătoare spate in spate
  • Având conectori multipli disponibili, încărcătorul de perete Terra AC este compatibilă cu majoritatea vehiculelor electrice
  • Rezistentă la praf și la apă în condiții meteorologice grele, sporind timpul de funcționare și durata de viață a produsului

Flexibilitate, pentru viitor

  • Pregătit pentru viitor fiind echipat cu un software simplu de actualizat prin intermediul aplicației utilizator
  • Autentificarea simplificată fie prin RFID, fie prin aplicație oferă flexibilitate pentru aplicațiile de utilizare publică
  • Se integrează perfect cu soluțiile de automatizare complementare ABB pentru clădiri

Securitate și protecție

  • Evaluată și testată de către terți independenți pentru a respecta cele mai înalte standarde
  • Protecția de limitare a curentului permite o putere maximă de încărcare fără probleme
  • Protecție împotriva defecțiunilor la sol și la supratensiune protejează, atât utilizatorul cât și mașina

ABB este lider mondial în domeniul infrastructurii vehiculelor electrice, oferind o gamă completă de soluții de încărcare și electrificare pentru autovehicule electrice, autobuze electrice și hibride, precum și soluții pentru nave și instalații feroviare. ABB a intrat pe piața de încărcare a vehiculelor electrice în anul 2010, iar astăzi s-au vândut peste 13.000 de încărcătoare rapide ABB pentru current continuu, în peste 80 de țări. Compania ABB a fost premiată recent cu premiul de Lider Global pentru mobilitate electrică 2019 pentru rolul său în sprijinirea adoptării internaționale de soluții de durabile transport.

Încă din ianuarie 2018, ABB este partenerul titular al Campionatului ABB FIA Formula E - singura serie globală de curse cu motoare electrice. Campionatul prezintă evoluții de ultimă oră într-un mediu concurențial, contribuind la stimularea progresului în tehnologia mobilității electrice.

* LMC Global Light Vehicle Sales update 2019                                                                      **BNEF’sElectric Vehicle Outlook 2019 

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este un lider în domeniul tehnologiei care conduce transformarea digitală a industriilor. Având o istorie de inovație de peste 130 de ani, ABB își desfășoară activitatea prin patru business-uri globale orientate către client: Electrificare, Automatizare Industrială, Acționări Electrice, Robotică și Automatizări, susținute de platforma digitală ABB Ability™. Activitatea ABB în domeniul Rețelelor Energetice (Power Grids) va fi cesionată către Hitachi în 2020. ABB operează în peste 100 de țări având aproximativ 144.000 de angajați. www.abb.com 

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați:

Natalie Hodges                                                                                                                                                     Media Relations Manager | Electrification business                                                                                Phone: +41 (0)43 317 54 04   E-Mail: natalie.hodges@ch.abb.com

ABB Ltd                                                                                                                                        Affolternstrasse 44 8050 Zurich Switzerland

Link-uri

Contactați-ne

Descărcări

Distribuie acest articol

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp