ABB finalizează vânzarea business-ului de Rețele Energetice către Hitachi

  • Întreprinderea mixtă Hitachi ABB Power Grids își demarează operațiunile
  • Portofoliul ABB axat pe clienții industriali
  • Veniturile nete vor fi returnate acționarilor conform planificării

ABB a atins astăzi o etapă semnificativă în transformarea companiei către o companie globală descentralizată de tehnologie, odată cu finalizarea vânzării a 80,1 la sută din business-ul său de Rețele Energetice (Power Grids) către Hitachi, așa cum era planificat.

Vânzarea permite ABB să se concentreze pe tendințele cheie ale pieței și pe nevoile clienților, și anume electrificarea transporturilor și a industriei, producția automatizată, soluții digitale și productivitate durabilă.

„Anunțul de astăzi marchează un moment important în istoria ABB. De la anunțarea intenției noastre de a vinde Power Grids către Hitachi, ABB a înregistrat progrese semnificative devenind o organizație mai orientată către client și mai simplificată. Considerăm că Hitachi este cel mai bun proprietar pentru Power Grids și în următoarea sa etapă de dezvoltare, construind mai departe pe temelia solidă realizată sub proprietatea anterioară a ABB ” a declarat Peter Voser, președintele Consiliului de Administrație al ABB. „ABB rămâne angajată să utilizeze venituri nete din tranzacție pentru un program de răscumpărare de acțiuni. Scopul nostru este acela de a executa acest lucru într-un mod eficient și responsabil, ținând cont de circumstanțele existente. "

În concordanță cu programul de optimizare a structurii capitalului ABB, ABB intenționează să returneze acționarilor venituri nete de 7,6–7,8 miliarde USD de la vânzarea Power Grids. ABB intenționează într-o primă fază să lanseze un program de răscumpărare de acțiuni de 10 la sută din capitalul social emis al companiei la scurt timp după lansarea rezultatelor financiare ale celui de-al doilea trimestru 2020. Aceasta reprezintă aproximativ 180 de milioane de acțiuni, neluând în calcul acțiunile de trezorerie.

Programul de răscumpărare de acțiuni va fi executat pe o a doua linie de tranzacționare pe SIX Swiss Exchange și este planificat să funcționeze până la Adunarea Generală Anuală (AGA) a companiei din 25 martie 2021. La AGA, ABB intenționează să solicite aprobarea acționarilor pentru anularea acțiunilor achiziționate prin acest program și să anunțe detalii suplimentare privind programul său de optimizare a structurii de capital, aflat în desfășurare. ABB își propune să își mențină ratingul de credit „ A”.

„Odată cu,vânzarea ABB este bine poziționată pentru viitor, cu un focus puternic pe clienții industriali. Bazându-ne pe leadershipul tehnologic și pasiunea pentru inovare, ne vom concentra acum pe crearea unei valori superioare pentru clienții, angajații și acționarii noștri. Vom realiza acest lucru dezvoltând modelul nostru de afaceri descentralizat, consolidându-ne cultura de management al performanței printr-un un management activ al portofoliului ” a declarat Björn Rosengren, CEO ABB.

Maximum 10 procente din capitalul companiei, incluzând acțiuni de trezorerie

ABB este un partener pe termen lung al Hitachi și va păstra inițial o participație de 19,9 la sută din capitalurile proprii în cadrul societății comune care va opera ca Hitachi ABB Power Grids și care va avea sediul în Elveția. Întreprinderea comună este lider global în domeniul sistemelor energetice, cu venituri anuale de aproximativ 10 miliarde USD și aproximativ 36.000 de angajați, deservind clienți din peste 90 de țări. Consiliul de Administrație al asociației comune îi include pe Timo Ihamuotila, directorul financiar al ABB și Frank Duggan, fost membru al Comitetului Executiv al ABB. Hitachi ABB Power Grids va fi condusă de Claudio Facchin în calitate de CEO.

Condițiile tranzacției cu Hitachi rămân cele anunțate la 17 decembrie 2018, cu o valoare a întreprinderii de 11 miliarde USD pentru 100% din afacere. ABB are o opțiune predefinită de a ieși din acțiunile păstrate de 19,9 la sută la trei ani după închidere.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globală de tehnologie de vârf care stimulează transformarea societății și a industriei în scopul realizării unui viitor mai productiv și mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul său de electrificare, robotică, automatizare și acționări, ABB împinge limitele tehnologiei, conducând performanța spre niveluri superioare. Având o istorie de excelență de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 110.000 de angajați talentați din peste 100 de țări. www.abb.com

Notificare importantă despre informații cu perspectivă

Acest comunicat de presă include informații și declarații prospective care se bazează pe așteptările, estimările și proiecțiile actuale despre factorii care pot afecta performanțele noastre viitoare, inclusiv condițiile economice ale regiunilor și industriilor care sunt piețele majore pentru ABB. Aceste așteptări, estimări și proiecții sunt, în general, identificabile prin enunțuri care conțin cuvinte precum „așteaptă”, „crede”, „estimări”, „planuri”, „ținte” sau expresii similare. Cu toate acestea, există multe riscuri și incertitudini, multe dintre ele care nu sunt sub controlul nostru, care ar putea determina ca rezultatele noastre reale să difere material de informațiile și declarațiile prospective făcute în acest comunicat de presă și care ar putea afecta capacitatea noastră de a obține oricare sau toate obiectivelor noastre declarate. Factorii importanți care ar putea cauza astfel de diferențe includ, printre altele, riscurile de afaceri asociate cu mediul economic global volatil și condițiile politice, costurile asociate activităților de conformitate, acceptarea de către piață a noilor produse și servicii, modificări ale reglementărilor guvernamentale și a ratelor de schimb valutar și astfel de alți factori care pot fi discutați din când în când în legătură cu depunerea ABB Ltd la US Securities and Exchange Commission, inclusiv Rapoartele anuale pe formularului 20-F. Deși ABB Ltd consideră că așteptările sale reflectate în orice astfel de declarație prospectivă se bazează pe presupuneri rezonabile, nu poate oferi nicio asigurare că aceste așteptări vor fi atinse.

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați:

Media Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: media.relations@ch.abb.com

Investor Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: investor.relations@ch.abb.com

ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zurich
Switzerland

Link-uri

Contactați-ne

Descărcări

Distribuie acest articol

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp