ABB și Millennium Technology Prize celebrează inovația pentru un viitor durabil

ABB și Millennium Technology Prize celebrează inovația pentru un viitor durabil

Compania lansează un nou parteneriat cu Millennium Technology Prize, un premiu global acordat pentru tehnologie, pentru a evidenția rolul crucial al științei, inovației și tehnologiei pentru bunăstarea și sustenabilitatea societăților și a mediului.

Încă din 2004, premiul Millenium Technology Prize a fost acordat pentru descoperiri tehnologice inovatoare de care beneficiază milioane de oameni din întreaga lume. Premiul se ridică la 1 milion EURO - fiind unul dintre cele mai mari premii de acest gen din întreaga lume - și este acordat la fiecare doi ani de către Academia de Tehnologie din Finlanda, o fundație independentă.

Premiul 2020 va fi acordat pe data de 18 mai 2021 și poate fi urmărit online la https://millenniuminnovationforum.fi/en. Printre câștigătorii anteriori se numără Sir Timothy John Berners-Lee, informatician englez cunoscut cel mai bine ca inventator al World Wide Web, Shuji Nakamura din Japonia pentru LED-uri albastre și albe și Michael Grätzel din Elveția pentru celulele solare sensibilizate la coloranți.

„ABB are același obiectiv ca și Millennium Technology Prize. Ambele companii dorim să depășim limitele tehnologiei și să împărtășim încrederea că odată cu știința, inovația și tehnologia, putem aborda problemele care ne așteaptă având astfel posibilitatea să creăm un viitor mai prosper și mai durabil ”, a declarat Björn Rosengren, CEO ABB.

„Suntem foarte mândri de parteneriatul cu ABB și de faptul că, împreună, putem construi gradul de conștientizare pentru inovații avansate și inovatori care pun accentul pe tehnologia durabilă”, a declarat Markku Ellilä, CEO al Academiei de Tehnologie din Finlanda.

În cadrul angajamentului său pentru inovare, ABB investește în mod semnificativ în cercetare și dezvoltare, iar în 2020 compania a crescut nivelul de alocare a fondurilor pentru domeniile Cercetarii si Dezvoltării si Digital pana la nivelul de 4,8% din veniturile Grupului, ceea ce corespunde cu aproximativ 1,3 miliarde de dolari. Compania are aproximativ 7.000 de ingineri de cercetare și dezvoltare la nivel global, dintre care peste 60% se concentrează pe dezvoltarea de software și digitalizare.

În plus, compania continuă să încheie parteneriate cu peste 100 de universități de top din întreaga lume. Printre acestea ABB lucrează cu Carnegie Mellon și Universitatea Stanford din Statele Unite, Universitatea British Columbia din Canada, Imperial College din Marea Britanie, Institutul Indian de Tehnologie, Universitatea Tsing Hua din China, Institutul Regal de Tehnologie din Suedia și ETH Zurich in Elvetia.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globală de tehnologie de vârf care stimulează transformarea societății și a industriei în scopul realizării unui viitor mai productiv și mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul său de electrificare, robotică, automatizare și acționări, ABB împinge limitele tehnologiei, conducând performanța spre niveluri superioare. Având o istorie de excelență de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 105.000 de angajați talentați din peste 100 de țări. www.abb.com

Link-uri

Contactați-ne

Descărcări

Distribuie acest articol

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp