ABB achiziționează ASTI Mobile Robotics Group pentru a introduce noua generație de automatizare flexibilă cu Roboți Mobili Autonomi

- ASTI este lider global pe piața în creștere a roboților autonomi (AMR), cu un portofoliu larg de vehicule și software

- Achiziția completează gama soluțiilor de robotică și automatizare a mașinilor, oferind astfel un portofoliu unic de automatizare, cu extindere ulterioară pe noi segmente ale industriei

- Business-ul AMR va avea sediul central în Burgos, Spania și va fi condus de către Veronica Pascual Boé, CEO al ASTI. Noul hub AMR Asia, incluzând lanțul valoric complet și producția, va fi deschis în cadrul fabricii ABB Robotics din Shanghai

ABB a anunțat astăzi că va achiziționa ASTI Mobile Robotics Group (ASTI), un producător mondial de roboți mobili autonomi (AMR), care deține un portofoliu larg în toate aplicațiile majore activate de suita software a companiei. Aceasta va completa oferta de robotică și automatizare al companiei ABB, care devine astfel singura companie care va oferi un portofoliu complet pentru următoarea generație de automatizări flexibile.

Achiziția, o parte esențială a strategiei de creștere externă a ABB, a fost semnată pe 19 iulie și se preconizeaza ca aceasta să se încheie la mijlocul anului 2021. Ambele părți au convenit să nu dezvăluie niciun detaliu cu privire la prețul de achiziție.

Fondată în 1982, ASTI are sediul central în Burgos, Spania și numără peste 300 de angajați în Spania, Franța și Germania. Compania este deținută în majoritate de Veronica Pascual Boé, care este și CEO. Alți acționari includ investitorul european de Growth Buyout, Keensight Capital. Astăzi, deține una dintre cele mai mari flote instalate de AMR-uri ale Europei și are o bază largă de clienți în domeniile auto, logistică, alimentară și băuturi și produse farmaceutice în 20 de țări. Din anul 2015, compania s-a bucurat de o creștere anuală de aproape 30% și vizează venituri de aproximativ 50 de milioane de dolari în 2021.

Sami Atiya, Președintele business-ului Robotics & Discrete Automation al ABB și Veronica Pascual Boé, ASTI CEO
Sami Atiya, Președintele business-ului Robotics & Discrete Automation al ABB și Veronica Pascual Boé, ASTI CEO
center

"Având un portofoliu lider în industrie, o suită cuprinzătoare de software și o expertiză profundă în domenii de creștere, ASTI reprezintă alegerea perfectă pentru noi, deoarece venim în sprijinul clienților noștri cu viitoarea generație de automatizare flexibilă", a declarat Sami Atiya, președintele business-ului ABB Robotics & Discrete Automation. „Prin această achiziție ABB va deveni singura companie care va oferi un portofoliu complet de soluții de automatizare AMR, roboți și soluții de automatizare a masinilor, de la producție la logistică și până la punctul de consum. Este o mare schimbare pentru clienții noștri, deoarece aceștia se adaptează fiecărui consumator și profită de oportunitățile oferite de schimbările semnificative survenite în cererea consumatorilor.”

AMR-urile vor sprijini un grad de flexibilitate fără precedent, de la producție, logistică, intralogistică și aprovizionare până la medii de vânzare cu amănuntul și asistență medicală. Acest lucru va activa viziunea comună a ABB și ASTI de a ajuta clienții să înlocuiască liniile de producție liniare de astăzi cu rețele complet flexibile, în care AMR-urile inteligente manipulează în mod autonom materiale, piese și produse finite între stații de lucru inteligente conectate, în fabrici, centre logistice, laboratoare, magazine sau spitale .

Veronica Pascual Boé, CEO ASTI, a declarat: „Viziunea ABB este o potrivire perfectă pentru noi, deoarece ambele companii susțin flexibilitatea și competitivitatea clienților prin accelerarea automatizării la locul de muncă. Aceasta este următoarea etapă captivantă a călătoriei noastre și împreună vom accelera planurile noastre de inovare, vom extinde serviciul global pentru clienți, rețeaua de parteneri, capacitatea de producție și execuție și vom profita de accesul pe piață al ABB la nivel global și în special în China. Sunt încântată să mă alătur echipei extinse de management de Robotică și să conduc afacerea AMR să livreze acest plan ambițios de creștere.

Portofoliul AMR al companiei ASTI, lider în domeniul industrial, include vehicule de remorcare/tractor autonome, soluții de livrare produse catre persoane , unități de transport și mutare de cutii, precum și o ofertă software cuprinzătoare, variind de la navigație și control al vehiculelor, gestionarea flotei și a comenzilor până la sisteme de trasabilitate integrate în cloud.

ABB și ASTI oferă expertiză aprofundată în partea de producție, inclusiv în industria automobilelor, produselor alimentare și a băuturilor și a produselor ambalate pentru consumatori, precum și pe noi segmente de creștere, inclusiv logistică, comerț electronic, comerț cu amănuntul și asistență medicală
ABB și ASTI oferă expertiză aprofundată în partea de producție, inclusiv în industria automobilelor, produselor alimentare și a băuturilor și a produselor ambalate pentru consumatori, precum și pe noi segmente de creștere, inclusiv logistică, comerț electronic, comerț cu amănuntul și asistență medicală
center

Acestea vor fi integrate cu portofoliul de roboți ABB, automatizarea mașinilor, soluțiile modulare și suita software, inclusiv RobotStudio®, instrumentul de simulare și programare al ABB Robotics, creând astfel un portofoliu unic și complet de automatizare pentru clienții ABB.

ABB și ASTI oferă expertiză aprofundată în partea de producție, inclusiv în industria automobilelor, produselor alimentare și a băuturilor și a produselor ambalate pentru consumatori, precum și pe noi segmente de creștere, inclusiv logistică, comerț electronic, comerț cu amănuntul și asistență medicală.

Având în vedere că se așteaptă ca vânzările AMR la nivel global să ajungă la aproximativ 14 miliarde de dolari până în 2025, cu un CAGR de aproximativ 20 la sută1, ABB intenționează să extindă vânzările și asistența AMR la nivel global în 53 de țări.

Sediul central al ASTI din Burgos, Spania, va deveni sediul central al afacerii AMR a ABB, condus de Pascual Boé, cu funcții cheie cum ar fi cercetarea și dezvoltarea, ingineria, lanțul valoric al produselor și proiectelor continuând la sediile ASTI. ABB va extinde semnificativ capacitatea de producție la sediul de afaceri al AMR pentru a sprijini extinderea planificată a vânzărilor în Europa și America. În vederea facilitării potențialului de creștere a AMR-urilor în China și Asia, ABB va crea, de asemenea, un hub AMR în Asia, care include lanțul valoric complet și producția, la noua sa fabrică de robotică, care se va deschide la Shanghai în 2022. China, cea mai mare piață de robotică din lume, se estimează că va reprezenta anual 1,8 miliarde de dolari din vânzările AMR până în 2025.

Achiziția ABB Robotics vine la scurt timp după anunțurile companiei de a extinde automatizarea robotizată pentru noi sectoare și utilizatori noi, inclusiv lansarea noilor sale familii de roboți GoFa ™ și SWIFTI ™ și anunțul că va avansa automatizarea în industria construcțiilor.

Accesati aici pentru a vă înregistra la conferința de presă a ABB, inclusiv sesiunea de întrebări și răspunsuri, astăzi marți, 20 iulie 2021, la 10:30 AM CEST cu Sami Atiya, Președintele business-ului ABB Robotics & Discrete Automation și Veronica Pascual Boé, CEO ASTI.

1 Analiză internă a ABB.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globală de tehnologie de vârf care stimulează transformarea societății și a industriei în scopul realizării unui viitor mai productiv și mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul său de electrificare, robotică, automatizare și acționări, ABB împinge limitele tehnologiei, conducând performanța spre niveluri superioare. Având o istorie de excelență de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 105.000 de angajați talentați din peste 100 de țări. www.abb.com.

Keensight Capital, una dintre cele mai importante firme de Achizitii europene de crestere/dezvoltare, se angajează să sprijine antreprenorii pe măsură ce își implementează strategiile de creștere. Timp de 20 de ani, echipa de profesioniști experimentați a Keensight Capital și-a valorificat cunoștințele despre industriile de investiții și creștere pentru a investi pe termen lung în companii profitabile cu potențial ridicat de creștere și venituri cuprinse între 10 și 300 milioane EUR. Pe baza expertizei sale accumulată în sectoarele tehnologiei și asistenței medicale, Keensight identifică cele mai bune oportunități de investiții din Europa și lucrează îndeaproape cu echipele de management pentru a-și dezvolta și a-și atinge viziunea strategică. www.keensightcapital.com

Link-uri

Contactați-ne

Descărcări

Distribuie acest articol

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp