ABB lansează cel mai rapid încărcător pentru mașini electrice din lume

  • Poate conferi 100 km de autonomie în mai puțin de trei minute
  • Singurul încărcător proiectat în mod special pentru a încărca până la patru vehicule simultan
  • Ideal pentru stații de reîncărcare cu carburant, stații de încărcare urbane, parcări la magazine și aplicații pentru flote

ABB lansează astăzi un încărcător inovator all-in-one pentru vehicule electrice (VE), care oferă cea mai rapidă experiență de încărcare de pe piață.

Noul Terra 360 de la ABB este un încărcător modular care poate încărca simultan până la patru vehicule cu distribuție dinamică a puterii. Aceasta înseamnă că șoferii nu vor trebui să aștepte dacă altcineva încarcă deja înaintea lor. Pur și simplu se conectează la o altă priză. Noul încărcător are o putere maximă de 360 kW și este capabil să încarce complet orice mașină electrică în 15 minute sau mai puțin, satisfacând astfel nevoile diferiților utilizatori de vehicule electrice, indiferent dacă au nevoie de o încărcare rapidă sau să își încarce bateria în timp ce fac cumpărături.

"Având guvernele din întreaga lume implicate în elaborarea unor politici publice care favorizează vehiculele electrice și rețelele de încărcare în vederea combaterii schimbărilor climatice, cererea pentru infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice, în special pentru stațiile de încărcare rapide, convenabile și ușor de operat este mai mare ca niciodată", a spus Frank Muehlon, Președinte al diviziei de mobilitate electrică ABB. „Terra 360, cu opțiuni de încărcare care acoperă o mare varietate de nevoi, reprezintă cheia pentru a putea satisface această cerere și pentru a accelera adoptarea mobilității electrice la nivel mondial.”

„Este o zi importantă pentru ABB, care în calitate de lider mondial în încărcarea rapidă a vehiculelor electrice, joacă un rol esențial în implementarea unei societăți cu emisii reduse de dioxid de carbon”, a declarat Theodor Swedjemark, Chief Communications and Sustainability Officer la ABB. „ Mobilitatea electrică este esențială pentru atingerea obiectivului climatic de la Paris, având în vedere că transportul rutier este responsabil pentru aproape o cincime din emisiile globale de CO2. De asemenea, vom demonstra aceasta oferind propriul nostru exemplu, prin schimbarea întregii noastre flote de peste 10.000 de vehicule cu vehicule fără emisii. ”

Fiind disponibilă în Europa de la sfârșitul anului 2021 precum și în regiunile SUA, America Latină și Asia Pacific în anul 2022, Terra 360 este proiectată după nevoile și așteptările zilnice ale șoferilor de vehicule electrice. Folosind bogata experiență dobândită cu ajutorul bazei mari de mobilitate electrică instalată a ABB, Terra 360 oferă viteză, comoditate și confort, ușurință în utilizare și un sentiment de familiaritate.

Pe lângă satisfacerea nevoilor șoferilor de vehicule electrice private din stațiile de alimentare, magazinele de proximitate și punctele de vânzare cu amănuntul, încărcătoarele Terra 360 pot fi instalate și în incintele comerciale ale unei organizații pentru a încărca flota electrică de autoturisme, camionete și camioane
Pe lângă satisfacerea nevoilor șoferilor de vehicule electrice private din stațiile de alimentare, magazinele de proximitate și punctele de vânzare cu amănuntul, încărcătoarele Terra 360 pot fi instalate și în incintele comerciale ale unei organizații pentru a încărca flota electrică de autoturisme, camionete și camioane
center

Sistemul său de iluminare inovator ghidează utilizatorul prin procesul de încărcare și arată Starea de Încărcare (SoC) a bateriei VE, cât și timpul rezidual înainte de sfârșitul unei sesiuni de încărcare optimă. Cel mai rapid încărcător VE din lume este, de asemenea, accesibil din scaunul cu rotile și are un sistem ergonomic de gestionare a cablurilor, care ajută șoferii să se conecteze rapid cu un minim efort.

Pe lângă satisfacerea nevoilor șoferilor de vehicule electrice private din stațiile de alimentare, magazinele de proximitate și punctele de vânzare cu amănuntul, încărcătoarele Terra 360 pot fi instalate și în incintele comerciale ale unei organizații pentru a încărca flota electrică de autoturisme, camionete și camioane. Acest lucru oferă proprietarilor flexibilitatea de a încărca până la patru vehicule peste noapte sau de a oferi o realimentare rapidă a vehiculelor electrice pe parcursul zilei. Deoarece încărcătoarele Terra 360 au o amprentă mică la sol, acestea pot fi instalate în depozite mici sau parcări acolo unde spațiul este limitat.

Încărcătoarele Terra 360 sunt complet personalizabile. Pentru a particulariza aspectul, clienții pot utiliza diferite tipuri de folie sau prin schimbarea culorii benzilor de lumină LED. Există, de asemenea, opțiunea de a include un ecran publicitar integrat de 27 ”pentru a reda videoclipuri și imagini.

ABB este lider mondial în infrastructura vehiculelor electrice, oferind întreaga gamă de soluții de încărcare și electrificare pentru mașini electrice, autobuze electrice și hibride, camionete, camioane, nave și căi ferate. ABB a intrat pe piața mobilității electrice încă din anul 2010 iar până în prezent a vândut peste 460.000 de încărcătoare de vehicule electrice în peste 88 de piețe; peste 21.000 încărcătoare rapide în curent continuu DC și 440.000 încărcătoare AC în curent alternativ, inclusiv cele vândute prin Chargedot.

Încărcătoarele de mare putere ABB sunt deja implementate în întreaga lume prin parteneriatele companiei cu operatori internaționali de încărcare precum IONITY și Electrify America.

Pentru a explora tehnologia ABB de încărcare a vehiculelor electrice, vizitați www.abb.com/ev-charging.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globală de tehnologie de vârf care stimulează transformarea societății și a industriei în scopul realizării unui viitor mai productiv și mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul său de electrificare, robotică, automatizare și acționări, ABB împinge limitele tehnologiei, conducând performanța spre niveluri superioare. Având o istorie de excelență de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 105.000 de angajați talentați din peste 100 de țări. www.abb.com.

Link-uri

Contactați-ne

Descărcări

Distribuie acest articol

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp