ABB și PACCAR sprijină clienții din domeniul Vehiculelor Electrice cu soluții avansate de încărcare pentru camioane

ABB și PACCAR sprijină clienții din domeniul Vehiculelor Electrice cu soluții avansate de încărcare pentru camioane

  • Tehnologia ABB din domeniul încărcării Vehiculelor Electrice contribuie la procesul de electrificare a unuia dintre cei mai mari producători de camioane de tonaj mediu și mare
  •  PACCAR Parts va oferi soluții avansate de încărcare ABB de până la 350 kW pentru  deservirea operațiunilor flotei PACCAR din America de Nord și Europa
  •  Parteneriatul va crește eficiența operațională și sustenabilitatea pentru rețeaua extinsă de dealeri PACCAR având 2.265 de locații în peste 100 de țări

ABB colaborează cu PACCAR, lider global în proiectarea, fabricarea și asistența clienților cu camioane premium de înaltă calitate pentru a oferi, atât dealerilor PACCAR, cât și clienților acestora o gamă de soluții avansate de încărcare în cadrul operațiunilor flotei sale din America de Nord și Europa. Numai în Statele Unite ale Americii, camioanele de tonaj mediu și mare sunt responsabile pentru aproximativ 25 procente din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră  din sectorul transporturilor.1

„Asocierea ABB, lider global în electrificarea flotelor, cu PACCAR, unul dintre cei mai mari producători de camioane de tonaj mediu și mare, reprezintă un parteneriat strategic și de lungă durată care va accelera extinderea și adoptarea flotei electrice, precum și reducerea emisiilor de carbon și a poluării fonice în sectorul transporturilor”, a declarat Frank Muehlon, Președintele diviziei de mobilitate electrică a ABB. „La fel ca și PACCAR, ABB vede o oportunitate extraordinară în electrificarea industriei de camioane și se angajează să furnizeze soluții  sigure, inteligente și durabile pentru încărcarea flotelor.”

Aceste vehicule electrice inovatoare au baterii care sunt suficient de puternice pentru modelele de camioane Peterbilt, Kenworth, DAF CF Electric și LF Electric, care necesită încărcare rapidă la cerere pe durata scurtă de pauze din timpul curselor. Sistemele ABB de încărcare ajută la optimizarea încărcării flotei cu putere mare, cu pauze rapide de încărcare sau cu gestionarea încărcarilor peste noapte cu o putere mai mică,  pentru rute mai lungi sau mai scurte.

„Suntem încântați să colaborăm cu ABB pentru a aduce această soluție remarcabilă clienților și dealerilor noștri la scară globală”, a declarat John Rich, Director de Tehnologie PACCAR. „Clienții vor beneficia de eficiența operațională avansată și beneficiile ecologice de vârf ale modelelor de camioane cu emisii zero Peterbilt, Kenworth și DAF, combinate cu tehnologia de lider de piață a ABB în domeniul încărcării vehiculelor electrice.”

Ambele companii se angajează să-și deservească în mod sustenabil clienții, precum și propriile operațiuni. Toate locațiile de producție PACCAR sunt certificate ISO 14001 și peste 80% dintre acestea sunt fără deșeuri, în timp ce ABB progresează către operațiuni circulare și neutralitatea carbonului prin electrificarea parcului său de vehicule, aprovizionarea cu energie electrică 100% regenerabilă și îmbunătățirea eficienței energetice în toate locațiile sale până în anul 2030.

Note pentru editori:

  •  În cadrul Legii privind investițiile și locurile de muncă în infrastructură, recent semnată, este de așteptat ca SUA să aloce 7,5 miliarde de dolari pentru construirea rețelei naționale de încărcătoare pentru vehicule electrice și să investească peste 5 miliarde de dolari în autobuze de tranzit cu energie curată pentru a accelera adoptarea vehiculelor electrice, a reduce poluarea aerului și a crea locuri de muncă. ABB va sprijini extinderea rețelei de încărcare a țării și va ajuta la îndeplinirea obiectivelor Legii, prin oferirea unei game complete de soluții de încărcare și electrificare pentru mașini, camioane, autobuze și camionete, precum și pentru nave și căi ferate.
  •  Până în prezent, ABB a vândut peste 680.000 de încărcătoare pentru vehicule electrice în peste 85 de piețe; peste 30.000 de încărcătoare rapide DC și 650.000 de încărcătoare AC, inclusiv cele vândute prin Chargedot.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globală de tehnologie de vârf care stimulează transformarea societății și a industriei pentru a obține un viitor mai productiv și durabil. Prin conectarea software-ului la portofoliul său de electrificare, robotică, automatizare și acționări electrice, ABB depășește limitele tehnologiei pentru a conduce performanța la noi niveluri. Cu o istorie de excelență de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 105.000 de angajați talentați din peste 100 de țări. www.abb.com.

PACCAR Parts, o divizie a PACCAR oferă stații de încărcare pentru vehicule electrice (EV), care maximizează acoperirea pentru o gamă completă de vehicule electrice Peterbilt, Kenworth și DAF, cu putere de la 20 kW la 350 kW. Clienții se pot baza pe expertiza PACCAR Parts și a partenerilor săi de infrastructură pentru a personaliza soluțiile de încărcare pentru vehicule electrice astfel încât acestea să se potrivească nevoilor flotelor de orice dimensiune. Încărcătoarele pentru vehicule electrice pot fi achiziționate de la dealerii Peterbilt, Kenworth și DAF.

1 Fast Facts: U.S. Transportation Sector Greenhouse Gas Emissions, 1990-2019 (EPA-420-F-21-076, December 2021)

Link-uri

Contactați-ne

Descărcări

Distribuie acest articol

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp