ABB obține o comandă de 30 de milioane USD pentru tehnologia de imagistică prin satelit pentru detectarea schimbărilor de mediu aproape în timp real

ABB obține o comandă de 30 de milioane USD pentru tehnologia de imagistică prin satelit pentru detectarea schimbărilor de mediu aproape în timp real

  •  În cea mai mare comandă a sa primită din sectorul spațial privat, ABB va furniza sisteme pentru imagini multispectrale companiei canadiane de date și analize EarthDaily Analytics.
  •  Sateliții echipați cu tehnologia ABB vor fi lansați începând cu anul 2023, permițând o acoperire globală zilnică fără precedent a ecosistemelor Pământului.
  •  Imaginile de înaltă calitate oferite de tehnologia ABB vor oferi informații aproape în timp real despre schimbările naturale și despre cele cauzate de om de pe planetă.

ABB a obținut un contract în valoare de aproximativ 30 de milioane de dolari de la compania canadiană de date și analiză EarthDaily Analytics Corp. (EDA) pentru a dezvolta și a produce sisteme de imagistică multispectrale de ultimă generație care să fie amplasate pe 10 sateliți (inclusiv o rezervă pe orbită) care vor înconjura Pământul. Comanda a fost înregistrată în primul trimestru al anului 2022.

Sistemele de imagini multispectrale captează date pe anumite frecvențe luminoase pe un spectru larg, rețeaua de sateliți EarthDaily Constellation având posibilitatea de a transmite imagini de înaltă calitate în 22 de benzi spectrale cu rezoluție de până la cinci metri.

„Suntem mândri să colaborăm cu ABB la dezvoltarea revoluționarului EarthDaily Constellation, care va oferi o acoperire globală zilnică fără precedent a Pământului la o calitate ultra-înaltă a imaginii de nivel științific. Sistemele actuale de observare a Pământului prin satelit oferă fie o calitate înaltă a imaginii cu acoperire scăzută, fie o calitate scăzută a imaginii cu o acoperire ridicată. EarthDaily Constellation oferă o calitate înaltă a imaginii și o diversitate bogată de benzi spectrale împreună cu o acoperire globală zilnică – lucru care nu a mai fost niciodată disponibil până acum. Istoricul lung de succes al ABB în domeniul senzorilor spațiali și al observației Pământului ne oferă nu numai cea mai bună tehnologie ci și încrederea care vine din colaborarea strânsă cu o companie de top în tehnologie”, a declarat Don Osborne, CEO, EarthDaily Analytics.

Odată implementată în rețeaua de sateliți, tehnologia ABB va capta în mod continuu imagini ale maselor terestre ale planetei și ale zonelor maritime vaste pe măsură ce sateliții înconjoară Pământul. Sistemul de analiză bazat pe inteligența artificială al EDA va procesa apoi datele culese din aceste imagini pe baza modificărilor înregistrate și va genera date utile care vor include informații despre starea ecosistemelor Pământului, precum și despre impactul și progresul schimbării climatice.

Pe lângă faptul că oferă perspective asupra schimbărilor climatice, aceste măsurători i-ar putea ajuta pe oamenii de știință să abordeze unele dintre cele mai mari provocări ale lumii – de la monitorizarea sănătății culturilor până la predicția traiectoriilor incendiilor forestiere. Datele adunate oferă o perspectivă valoroasă care permite un sprijin sporit pentru acțiuni pozitive pentru mediu, inclusiv conservarea și gestionarea sustenabilă a resurselor.

„ABB este mândră să facă parte din proiectul EarthDaily Constellation, care va transforma modul de înțelegere a schimbărilor naturale și a celor cauzate de om pe pământ. Tehnologia noastră de ultimă oră în domeniul imagisticii multispectrale reprezintă rezultatul expertizei noastre bogate în soluții de analizoare industriale și a peste două decenii de experiență în programe spațiale. Acordarea acestui contract pentru ABB este o mărturie a competitivității ofertei noastre în sectorul spațial privat care inregistrează o evoluție rapidă. Suntem încrezători că acest proiect va fi esențial pentru a facilita industriilor din diverse domenii luarea celor mai bune decizii posibile pentru afacerile lor și atingerea obiectivelor de sustenabilitate”, a declarat Jacques Mulbert, Președintele Diviziei de Măsurare și Analytics, ABB.

Lucrând la acest proiect, ABB va colabora cu specialistul în soluții IT pentru spațiu Xiphos Systems Corporation pe electronice de procesare de înaltă performanță, precum și cu Loft Orbital, furnizorul de servicii de infrastructură spațială pentru EarthDaily Constellation.

Anul 2022 marchează 100 de ani de operațiuni fiabile pentru toate echipamentele optice ale ABB aflate pe orbită, cu contribuții de bază la misiunile emblematice ale agențiilor spațiale din întreaga lume. Grupul spațial din cadrul Diviziei de Măsurare și Analiză a ABB este specializat în dezvoltarea capacităților de măsurare din spațiu, de la activarea prognozelor meteo zilnice până la monitorizarea precisă a creșterii gazelor cu efect de seră sau identificarea emițătorilor puternici.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie de top tehnologică la nivel mondial, care stimulează transformarea societății și a industriei pentru a obține un viitor mai productiv și durabil. Prin conectarea software-ului la portofoliul său de electrificare, robotică, automatizare și acționări, ABB depășește limitele tehnologiei pentru a conduce performanța la noi niveluri. Cu o istorie de excelență de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat prin cei aproximativ 105.000 de angajați talentați din peste 100 de țări. www.abb.com

Link-uri

Contactați-ne

Descărcări

Distribuie acest articol

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp