Întrerupătorul inovator cu tehnologie semiconductoare ultrarapidă va îmbunătăți siguranța și eficiența energetică a navelor

Întrerupătorul inovator cu tehnologie semiconductoare ultrarapidă va îmbunătăți siguranța și eficiența energetică a navelor

  • SACE Infinitus permite navelor maritime să funcționeze cu rețele de curent continuu durabile și eficiente din punct de vedere energetic
  • Premieră la SMM la Hamburg pe 6 septembrie: SACE Infinitus este primul întrerupător IEC 60947-2 din lume cu tehnologie semiconductoare ultrarapidă
  • SACE Infinitus detectează și elimină defecțiunile de scurtcircuit de 100 de ori mai rapid decât un întrerupător tradițional și are o viață de 100 de ori mai mare

ABB lansează un nou întrerupător cu semiconductoare pentru a  pregăti următoarea generație de sisteme de alimentare  în curent continuu (CC) sigure și eficiente din punct de vedere energetic. Distribuția în curent continuu  se află în fruntea strategiilor  care fac navele maritime mai durabile și mai eficiente din punct de vedere energetic – întrerupătorul SACE Infinitus  simplifică integrarea, protejarea și controlul acestor noi arhitecturi de rețea de curent continuu  pentru nave de toate tipurile și dimensiunile.

Sistemele de alimentare  în curent continuu îmbunătățesc eficiența combustibilului cu până la 20%. Odată cu eliminarea pierderilor și a limitărilor impuse de curentul alternativ, rețelele de curent continuu permit navelor să regleze  capacitatea electrică a generatoarelor diesel-electrice de la bord cu puterea necesară pentru propulsie și pentru alte sarcini. Arhitecturile electrice  asociate curentului continuu  simplifică, de asemenea, integrarea sistemelor de stocare a bateriilor și a celulelor de combustibil cu hidrogen în sistemul electric al navei și ajută la maximizarea eficienței acestora.

center

SACE Infinitus este primul întrerupător din lume certificat IEC 60947-2 cu tehnologie semiconductoare, optimizat pentru pierderi mici,  asigurând astfel un dispozitiv all-in-one pentru protecția și controlul alimentării în current continuu.  Acesta va fi disponibil cu certificare DNV pentru aplicații maritime de joasă tensiune, oferind protecție ultrarapidă  și permițând  noi arhitecturi de rețea de current continuu, făcându-le sigure și ușor de integrat pentru nave.

SACE Infinitus detectează și răspunde la defecțiunile de scurtcircuit de 100 de ori mai rapid decât întrerupătoarele mecanice tradiționale. Fiind cel mai important întrerupător al navei (general sau cupla), întrerupătorul cu semiconductoare permite izolarea zonelor de defect, chiar și în cazurile cu curenți de scurtcircuit extrem de mari, maximizând disponibilitatea sistemului. Dispozitivul ultrarapid întrerupe, de asemenea, curenții de defect fără arc electric, reducând riscul de arc electric la aproape zero. Pe langa viteză, noua tehnologie ofera dispozitivului si o viață electrică ultra lunga; de 100 de ori mai lungă decât în cazul întrerupătoarelor standard.

Designul compact, all-in-one al dispozitivului, face integrarea acestuia simplă și costul investiției scazut. SACE Infinitus include protecție, comutare, izolator, contor de energie, analizor de rețea și modul de conectivitate inteligent – se potrivește în tablouri electrice standard de 600 mm și se integrează perfect cu instrumentele software ABB Ekip și EPIC pentru o configurare cât mai ușoară. Odată cu tehnologia de comutare aleasă de ABB pierderile de putere sunt, de asemenea, cu până la 70% mai reduse decât în cazul utilizării altor soluții de electronică de putere.

Thorsten Strassel, Global Product Manager, Solid State Circuit Breaker, ABB, a declarat: „SMM reprezintă platforma ideală pentru a prezenta această nouă tehnologie inovatoare, care va sprijini tranziția energetică în sectorul marin. Sursele regenerabile, stocarea cu ajutorul bateriilor și rețelele inteligente sunt esențiale pentru a face industria navală și de transport maritim mai sustenabilă. Rețelele în curent continuu  aduc economii semnificative de energie și reduceri ale costurilor  cu combustibilul iar odată cu lansarea SACE Infinitus putem oferi operatorilor din domeniul marin protecția maximă a energiei de care au nevoie pentru a introduce curent continuu în siguranță și în mod eficient în navele lor.”

Conceptul revoluționar ABB cu semiconductoare a fost prezentat pentru prima dată în anul 2019. Echipele de dezvoltare au rafinat și validat tehnologia, încorporând tehnologia de bază într-un design de produs care îndeplinește cerințele stricte de certificare IEC 60947-2. Proiectele pilot sunt în desfășurare cu clienții, înainte de producția de serie în T1 2023.

SACE Infinitus poate fi, de asemenea, utilizat pentru alte aplicații de distribuție  în current continuu în industrie,  clădiri comerciale și pentru încărcarea vehiculelor electrice, folosind energie regenerabilă și sisteme de stocare  cu ajutorul bateriilor pentru a obține economii de energie și reducerea amprentei de carbon.

Pentru mai multe informații despre modul în care SACE Infinitus vă poate sprijini tranziția marină, puteți întâlni experții ABB la SMM Hamburg în perioada 6-9 septembrie în Sala B6 la Standul B6.329.

Electrificând lumea într-un mod sigur, inteligent și durabil, ABB Electrification este lider global în tehnologia distribuției  și gestionării energiei electrice de la sursă până la priză. Pe măsură ce cererea mondială de energie electrică crește, cei peste 50.000 de angajați ai noștri din 100 de țări colaborează cu clienții și partenerii pentru a transforma modul în care oamenii se conectează, trăiesc și lucrează. Dezvoltăm produse, soluții și tehnologii digitale inovatoare care permit eficiența energetică și o societate cu emisii scăzute de carbon în toate sectoarele. Aplicând la scară globală expertiză locală, modelăm și sprijinim tendințele globale, oferim excelență clienților și dezvoltăm un viitor durabil pentru societate. go.abb/electrification 

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați:

Tristan Honeywill
ABB Smart Power
External Communications
tristan.honeywill@gb.abb.com

Link-uri

Contactați-ne

Descărcări

Distribuie acest articol

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp