ABB och Formel E belönar framsteg med ny utmärkelse

ABB och Formel E belönar framsteg med ny utmärkelse

  • Det nya ABB Driver of Progress- priset lanseras för att belöna intelligent och effektiv tävlingar
  • ABB FIA Formula E World Championship återvänder till Monaco för säsongens nioende omgång
  • ABB-tekniken förbättrar energieffektiviteten i Monacos Grimaldi Forum

ABB och Formel E lanserar idag en ny utmärkelse för den förare som tar hem flest placeringar under en E-Prix-tävling – ABB Driver of Progress Award.

För att avancera i fältet under en ABB FIA Formula E World Championship krävs en noggrann balans mellan hastighet, omkörningsförmåga och energihantering så att föraren kan tjäna in fler poäng utan att förbruka alltför mycket energi. Den förare som använder dessa färdigheter bäst och vinner flest placeringar under en tävling tilldelas utmärkelsen ABB Driver of Progress. De placeringar som vinns per förare adderas ihop under en hel säsong och ger en totalsegrare som får utmärkelsen ABB Driver of Progress.

Tillkännagivandet kommer då världsmästerskapet återvänder till Monte Carlo. Den 19 kurvor, 3,3 km långa banan med sin branta backe och sina snabba sektioner utsätter startfältets energihantering för ett skarpt test.

Daniela Lužanin, chef för ABB Formula E-partnerskap, säger: ”Vi är stolta över att kunna lansera den nya utmärkelsen inför helgens Monaco E-Prix vilket ytterligare stärker vårt partnerskap med Formel E. På ABB är vi beslutna att tänja på teknikgränserna för att driva på hållbara framsteg utanför banan. Det är därför lämpligt för oss som global teknikledare att belöna de förare som gör störst framsteg på banan.”

Alberto Londo, medgrundare och Chief Championship Officer, Formula E säger: ”Att avancera genom fältet är inte lätt i Formula E, det känns därför bra att vi har kunnat samarbeta med vår partner ABB för att utveckla ett nytt sätt att lyfta fram de förare som utmärker sig inom området. ABB Driver of Progress utmärkelsen kommer att ge ett erkännande åt den tävlande som visar vägen när det gäller Formel E:s unika krav på intelligent, effektiv och dynamisk körning.”

Att bemästra energihantering och maximera energieffektiviteten är centrala färdigheter för förarna, i synnerhet när de ställs inför utmaningen att avancera genom fältet. Samma kvaliteter ligger till grund för ABB:s engagemang att skapa en mer hållbar framtid, vilket syns i mästerskapet där ABB Ability™ energihanteringsprogramvara OPTIMAX® bidrar till att leverera en mer effektiv energianvändning vid alla E-Prix-tävlingar.

Grimaldi Forum
Grimaldi Forum

Satsningen på att förbättra energieffektiviteten framgår också av ABB:s samarbete med Grimaldi Forum, där ABB blev den givna partnern för en komplett översyn och modernisering av mässcentrets elsystem. Den prestigefyllda kongress- och internationella kulturcentret som invigdes 1997 har en yta på 75 000 m2 och utrustat med mer än 13 huvudfördelningscentraler och 700 underfördelningscentraler, alla utrustade med lågspänningsutrustning från ABB. ABB tillhandahöll transformatorer och mellanspänningsceller och modifierade också automatiken för generatorerna. ABB kunde slutföra arbetet samtidigt som anläggningen hela tiden var strömförsörjd, något som var avgörande för Grimaldi Forum teamet eftersom centret håller mer än 100 evenemang per år och välkomnar mer än 250 000 besökare.

Som en del av de pågående hållbarhetssatsningarna har Côte d'Azur introducerat ett stort antal elbussar i sin bussflotta. I elektrifieringsprojektet har ABB E-mobility levererat cirka 150 Terra DC-laddare för laddning på natten vid depån och installerat 15 strömavtagare vid bussterminalerna för att ge möjlighet till snabbladdning på bara 5 till 6 minuter. Den innovativa lösningen minskar inte bara behovet av större batteripack ombord utan ökar också bussens passagerarkapacitet.

Efter tävlingen i Monaco återvänder serien till Jakarta för en dubbeltiteltävling den 3 och 4 juni. Säsong 9-kalendern består av 16 tävlingar på 11 ställen runt om i världen.

ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 130 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen.  www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 4 maj 2023, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Om Formel E och ABB FIA Formula E World Championship:

Världens första helt eldrivna tävling FIA World Championship, och den enda sport som certifierats för nettonoll-utsläpp sedan början, innebär att ABB tar de dramatiska tävlingarna till stadskärnorna i världens mest ikoniska städer. Det ger världens ledande biltillverkare en elitmotorsportsplattform i syfte att accelerera innovationen för elfordon.

Formel E-nätverket för team, tillverkare, partners, tv-bolag och värdstäder förenas av en passion för sporten och en tro på potentialen att accelerera en hållbar utveckling och skapa en bättre framtid för människor och planeten. www.FIAFormulaE.com

För mediefrågor om Formel ber vi er kontakta media@fiaformulae.com

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp