ABB samarbetar med Bridon-Bekaert Ropes Group för att leverera integrerade serviceerbjudanden för gruvspel

ABB samarbetar med Bridon-Bekaert Ropes Group för att leverera integrerade serviceerbjudanden för gruvspel

  • De två ledande OEM-företagen samarbetar för att utveckla ett integrerat servicebjudande för ABB:s gruvspel
  • Partnerskapet är ett viktigt steg i ABB:s ambitioner att utöka sitt serviceerbjudande och maximera kundvärdet
  • Geografiskt ligger fokus på marknaden för slutanvändare av gruvspel i Australien, Europa, Kina och Nordamerika

ABB och Bridon-Bekaert Ropes Group (BBRG) har tecknat ett samförståndsavtal (MoU) om att gemensamt undersöka utveckling av servicekapaciteten för gruvspelsystem hos kunder världen över.

Det finns mer än 600 aktiva produktions- och servicespel i ABB:s installerade bas globalt. Nu har företaget möjlighet att tillsammans med BBRG, en ledande tillverkare av verksamhetskritiska avancerade linor och vajrar betjäna dessa kunder med en samordnad metod.

De båda företagen kommer att utforma, utveckla och leverera tjänster fokuserade på att förbättra viktiga verksamhetsdelar för gruvspelkunderna. Konsultlösningarna inkluderar innovativa arbetssätt avseende säkerhet, produktivitet, riskminskning och hållbarhet. Anpassningen av de bästa metoderna i klassen till förebyggande underhåll kommer ytterligare att förbättras genom integrering av inspektioner, revisioner och optimering av reservdelslager, nu för hela gruvspelsystemet. Fokus ligger på Australien, Europa, Kina och Nordamerika.

ABB:s digitala lösningssvit för övervakning och optimering av gruvspel, ABB Ability™ Smart Hoisting, och BBRG:s VisionTek-erbjudande för linor kombineras under kategorin för förebyggande underhåll. Detta tillför teknik för anläggningens hälsotillstånd samt plattformar för hälso-/prestandaövervakning och tjänster till gruvspelverksamheten.

  • Bridon-Bekaert Ropes Groups optiska mätteknik VisionTek används för att förutsäga kritisk prestanda hos linor. Bild BBRG
  • ABB och BBRG undertecknade nyligen avtal om att arbeta tillsammans för att ytterligare förstå synergier och utveckla servicemöjligheter. Bild ABB
  • ABB förser kunder med gruvspel och gruvspelssystem, med mer än 1 000 levererade lösningar globalt. Bild ABB

”Vi har valt att samarbeta med Bridon-Bekaert Ropes Group på det här sättet eftersom vi kan se många fördelar för våra kunder som använder ABB:s gruvspelsystem”, säger Charles Bennett, Global Service Manager, Business Line Hoisting, ABB Process Industries. ”Av vårt tidigare samarbete och våra diskussioner på senare tid framgår det tydligt att vi utgör ett utmärkt team för dessa framtida projekt, där vi kan demonstrera vår gemensamma förmåga för alla typer av tjänster.”

”Vi kan erbjuda täckning av stora geografiska områden och många olika tjänster gemensamt”, säger Koray Bineklioglu, General Manager Advanced Services, Bridon-Bekaert Rope Group. ”Vårt potentiella samarbete sträcker sig över olika geografiska områden och ett brett spektrum av tjänster. Vi ser fram emot den nära förestående introduktionen av vår omfattande serviceportfölj och vårt samarbete med kunder som ofta brottas med utmaningen att balansera produktivitet och service av gruvspel. Vår VisionTek-lösning kommer att erbjuda kunderna ett komplett paket, inklusive realtidsanalys, digital dataåtkomst och expertövervakning av kritiska arbetslinor, vilket i slutändan förbättrar effektiviteten och minskar stilleståndstiden.”

ABB har varit ledande inom utveckling av gruvspel i mer än 130 år. Med elektrisk drivning och möjlighet att använda förnybara energikällor, är gruvspelen en framtidsinriktad lösning. Hittills har ABB levererat fler än 1 000 lösningar för gruvspel globalt. Som leverantör av kompletta gruvspelsystem kan vi ge kunderna låga livscykelkostnader, hög tillförlitlighet och systemtillgänglighet, snabb genomförandetid för projekt och en enda källa till material för kompletta system, inklusive service och reservdelar.

Bridon-Bekaert Ropes Group (BBRG), en avdelning av Bekaert, är en ledande global innovatör, utvecklare och tillverkare av avancerade linor och vajrar med bästa prestanda. Koncernen levererar lösningar med överlägset värde inom sektorerna för olja och gas, vindkraft, gruvdrift, kranar, hissar och andra sektorer. VisionTek är den ledande optiska 3D-mättekniken med prestanda- och ytalgoritmer som jämför prestanda i realtid med kritiska krav på repparametrar.

ABB:s affärsområde Process Automation är ledande inom automation, elektrifiering och digitalisering för process- och hybridindustrin. Vi tjänar våra kunder med en bred portfölj av produkter, system och end-to-end-lösningar, inklusive vårt # 1 distribuerade styrsystem, programvara och livscykeltjänster, branschspecifika produkter samt erbjudanden inom mätning- och analys, marin. Som den globala # 2 på marknaden bygger vi på vår djupa domänexpertis, vårt mångsidiga team och globala fotavtryck och är dedikerade till att hjälpa våra kunder att öka konkurrenskraften, förbättra deras avkastning på investeringarna och köra säkra, smarta och hållbara verksamheter. go.abb/processautomation

ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 140 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen. www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 15 november 2023, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp