ABB lanserar den digitala portföljen ABB Ability™ MineOptimize för att förverkliga världens mest effektiva gruvor

ABB AbilityTM MineOptimize kopplar ihop hela ABB:s utbud inom elektrifiering, automatisering och digitalisering.

  • ABB Ability™ MineOptimize ansluter och optimerar alla steg i livscykeln för dagbrott eller underjordsgruvor och mineralprocessanläggningar.
  • ABB lanserar den digitala portföljen ABB Ability™ MineOptimize för att förverkliga världens mest effektiva gruvor.
  • ABB formar framtidens gruvor med den nya innovativa ABB Ability™ MineOptimize-portföljen.
  • Nya ABB Ability™ MineOptimize – från design och installation till drift och service.

På så vis kan alla steg i livscykeln optimeras – från design och installation till drift och service – för alla typer av dagbrott och underjordsgruvor samt anläggningar för mineralbearbetnin

ABB AbilityTM MineOptimize är en innovativ, heltäckande portfölj med optimerade lösningar för elektrifiering, drivsystem och automationslösningar, optimerad konstruktion, digitala applikationer och avancerade optimeringstjänster . Den kombinerar djup branschkunskap, ledande teknik och global och lokal projektledning samtexpertis inom konstruktion och digital transformering som utvecklats av ABB under 60 års arbete inom gruv- och mineralindustrin i varje steg av gruvdriftscykel

ABB AbilityTM MineOptimize består av en svit digitala produkter, tjänster och lösningar, som innehåller den senaste digitala tekniken för fjärrtjänster, verktyg för prediktivt underhåll samt lösningar för uppgraderingar och ombyggnationer. Avancerade applikationsbibliotek, programvarulösningar och digitala plattformar gör processer mindre komplexa, främjar säker och trygg produktion och sänker driftkostnaderna under livstiden. Genom att säkerställa att rätt personer har rätt information vid rätt tidpunkt var som helst gör ABB AbilityTM MineOptimize digitala applikationer det möjligt för gruvoperatörer att maximera tillförlitlighet, säkerhet, produktivitet och energieffektivitet samtidigt som planering och insyn över olika verksamheter och hela företaget optimeras.

”Optimering av gruvdrift och mineralbearbetning för att förbättra produktiviteten, minska stilleståndstider och skydda arbetskraft och miljö är centralt och en viktig faktor för att vara konkurrenskraftig på marknaden”, säger Martin Knabenhans, chef för produktledningen på ABB:s affärsenhet för gruvindustri. ”ABB AbilityTM MineOptimize-portföljen erbjuder öppna, digitalt anslutna applikationer för gruvdrift för oöverträffad prestanda inom drift, underhåll, processer och produktion. Som digital tranformeringspartner möjliggör ABB AbilityTM MineOptimize IT/OT-integration för några av världens mest kostnadseffektiva gruvor.”

Som ledare inom digitala industrier kommer ABB att skapa framtidens gruvdrift genom att rulla ut nya elektrifieringslösningar, digitala applikationer och samarbetsbaserade tjänster i den innovativa ABB AbilityTM MineOptimize-portföljen under hela året för att:

  • Möjliggöra hållbar gruvdrift genom att driva ”den helt elektrifierade gruvan”
  • Utveckla gruvautomatiseringen med nästa generation av ABB Ability™ System 800xA för elektrifiering och processtyrning.
  • Förbättra tillgängligheten genom förbättrade samarbetsbaserade tjänster med nya molnbaserade analyser för gruvspel och transportband.

ABB AbilityTM MineOptimize digitala applikationer kompletterar elektrifierings- och automationslösningar samt gruvspelsspecifika system för gruvspel, direkt- eller kuggkransdrivna kvarndrifter och materialhantering som kan tillämpas vid uppbyggnad eller modernisering av gruvor. De kommer också att vara tillgängliga parallellt med tjänster för fjärrassistans, tillgänglighet, prestanda och kvalitet.

Läs mer: https://new.abb.com/mining/mineoptimize

Länk till video: https://youtu.be/EaDUf3_22AM


ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en pionjär med banbrytande teknik inom kraftnät, elektrifieringsprodukter, industriell automatisering samt robotar och drivsystem. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 130 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering med två tydliga värdeerbjudanden: att transportera elektricitet från kraftverk till eluttag samt att automatisera industrier från naturresurser till färdiga produkter. Som huvudpartner till ABB Formel E, den helt eldrivna internationella motorsportklassen hos FIA, tänjer ABB på gränserna för e-mobilitet för att bidra till en hållbar framtid. ABB verkar i över 100 länder med ca 147 000 anställda. www.abb.com

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp