ABB levererar 90 transformatorer till havsbaserad vindkraftspark i Storbritannien

En miljon brittiska hem ska drivas med ren energi från vindkraftparken på 860 megawatt

ABB Power Grids har valts ut av MHI Vestas Offshore Wind, en ledande global vindkraftverkstillverkare, för att leverera sina WindSTAR-transformatorer till den havsbaserade vindkraftparken Triton Knoll. Parken ligger 33 kilometer utanför Storbritanniens östkust kommer att försörja upp till en miljon hushåll med el.

ABB:s högpresterande krafttransformatorer WindSTAR är utformade för att passa in i vindturbinerna och tål starka vibrationer, plötsliga rörelser och variabel elektrisk belastning, vilket är typisk för vindkraft. Denna lätta transformator är energieffektiv och tillverkad med biologiskt nedbrytbar och säker esterisoleringsvätska.

MHI Vestas kommer att leverera 90 vindkraftverk för vindparken och ABB:s WindSTAR-transformatorer kommer att installeras i varje turbin. Uppdraget för MHI Vestas, ett joint venture mellan  Vestas Wind Systems A/S och Mitsubishi Heavy Industries Ltd, är att utveckla offshore vind som en ekonomiskt hållbar energiresurs för att gynna framtida generationer.

"Vårt partnerskap med MHI Vestas är ännu ett viktigt steg mot ett renare energisystem som kommer att gynna lokala samhällen avsevärt," säger Bruno Melles, chef för ABB Power Grids affärsenhet Transformers. "ABB utvecklar banbrytande tekniker som konkurrenskraftigt och effektivt integrerar förnybar energi - vilket möjliggör ett starkare, smartare och grönare elnät."

"Som en av de ledande globala tillverkarna av vindkraftverk är transformatorerna vi använder i våra havsbaserade vindkraftverk några av de mest värdefulla och kritiska komponenterna som vi köper," sade Robert Slettenhaar, VP chef för upphandling vid MHI Vestas Offshore Wind. ”Underhåll till sjöss är oerhört utmanande, så transformatorerna måste vara så tillförlitliga som möjligt, liksom lätta och kompakta. För Triton Knoll har vi valt ABB som leverantör och arbetat tillsammans för att utveckla WindSTAR-transformatorerna för att möta vår efterfrågan på hög kvalitet och prestanda. ”

Den snabba ökningen av den globala offshore vindkapaciteten

Enligt International Energy Agency (IEA) kan den globala vindkraften offshore öka 15 gånger och locka cirka 1 biljon USD kumulativa investeringar fram till 2040. Detta drivs av ökad konkurrenskraft, stödjande regeringspolitik och vissa stora tekniska framsteg.

Optimera energieffektivitet med ABB:s WindSTAR-transformatorer

ABB:s WindSTAR-transformatorer bidrar till energieffektivitet genom att öka spänningen till 66 kilovolt (kV), den högsta spänningskategorin för vindtransformatorer. Detta möjliggör i sin tur större och kraftigare vindkraftverk vilket resulterar i minskade elförluster och en mer kostnadseffektiv vindkraftpark.

Dessa högpresterande transformatorer hjälpte till att möjliggöra världens första offshore vindpark på 66 kV, tillsammans med MHI Vestas Offshore Wind. Blyth Offshore Demonstrator är en vindkraftpark med fem turbiner på 41,5 megawatt, belägen utanför Blyths kust i Northumberland, Storbritannien.

ABB har nyligen vunnit ytterligare tre order på liknande WindSTAR-transformatorer för viktiga offshore-vindprojekt av MHI Vestas Offshore Wind: Moray East, Skottland; Borssele 3 & 4 vindkraftverk, Nederländerna; och Windfloat Atlantic i Portugal. Det senare är ett flytande offshore-vindprojekt som består av världens största och kraftfullaste vindkraftverk som någonsin installerats på ett flytande fundament.

ABB Power Grids är en global ledare och pionjär inom området kraftteknik. Vi skapar värde för kunder inom energi-, industri-, transport- och infrastrukturbranschen och levererar ett omfattande utbud av avancerade digitala lösningar. Våra experter verkar i över 90 länder och har djup kunskap som ökar tillförlitligheten, effektiviteten och säkerheten. Tillsammans har vi åtagit oss att forma framtidens hållbara samhälle för kommande generationer, som en partner för ett starkare, smartare och grönare elnät. www.abb.com/grid

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en teknikledare som driver den digitala omställningen av industrier. Med över 130 år av innovation har ABB fyra kundfokuserade, globalt ledande affärsområden: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation som stöttas av den digitala plattformen ABB Ability™. ABB:s verksamhet Power Grids kommer att avyttras till Hitachi under 2020. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 144 000 medarbetare. www.abb.com

Länkar:

Webpage: WindSTAR product

Video: WindSTAR animation

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp