ABB, yeni Sürdürülebilirlik Stratejisi ve düşük karbonlu bir toplumu mümkün kılma hedefi kapsamında 2030 yılına kadar emisyonlarını azaltmak ve kendi faaliyetlerinde sıfır emisyona ulaşmak maksadıyla müşterileri ve tedarikçileri ile ortak hareket etmeyi taahhüt etti.
ABB, 5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesinde, kendi emisyonlarını azaltmak maksadıyla belirlenen eylem planı ve odak noktaları doğrultusunda kâr amacı gütmeyen uluslararası Climate Group liderliğinde üç girişime katıldığını duyurdu:
- EV 100: ABB, 2030 yılına kadar içerisinde 10.000’den fazla araç bulunan filosunu elektrikli hale getirmeyi taahhüt ediyor. Örneğin ABB, İsveç’te yaklaşık 700 şirket arabasını tamamen elektrikli araçlara dönüştürmeye başladı; İngiltere’de ise geçen yıl 500’den fazla şirket arabasının 2025 yılına kadar tamamen elektrikli bir filoya dönüştürüleceği duyuruldu.
- RE 100: ABB, 2030 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir elektrik tedarik etmeyi taahhüt ediyor. ABB tarafından 2020 yılında kullanılan bütün elektriğin yüzde 32’si sertifikalı yeşil elektrik olarak satın alındı veya şirketin kendi güneş enerjisi santralleri tarafından üretildi. ABB, İsviçre’de 2020 yılından beri kullandığı gücün yüzde 100’ünü yenilenebilir kaynaklardan sağlıyor.
- EP 100: ABB, çeşitli enerji verimliliği hedefleri oluşturmayı ve şirkete ait tesislerde birtakım enerji yönetim sistemleri uygulamaya devam etmeyi taahhüt ediyor. An itibariyle 100’den fazla ABB tesisinde, harici olarak onaylanmış veya kendi yeterlilik beyanına sahip enerji yönetim sistemleri mevcut bulunuyor.
Ayrıca, şirketin emisyonları azaltmaya yönelik kendi hedefleri de Bilim Esaslı Hedefler girişimi (SBTi) tarafından onaylandı ve bu hedeflerin Paris Anlaşması’nın 1,5°C senaryosuna uygun oldukları teyit edilmiş oldu. SBTi; sivil toplum örgütleri, CDP, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC), Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) arasında kurulan bir ortaklıktır. SBTi, bilim esaslı hedeflerin belirlenmesi konusunda en iyi uygulamaları tanımlıyor, teşvik ediyor ve şirketlerin hedeflerini bağımsız bir şekilde değerlendiriyor.
ABB ayrıca BM kuruluşlarından, iş dünyası ve endüstrideki liderlerden oluşan ve UNGC önderliğinde küresel bir koalisyon olan 1,5°C için İşletme Hedefleri Kampanyasına da katıldı.
Baş İletişim ve Sürdürülebilirlik Sorumlusu Theodor Swedjemark, konuya ilişkin olarak “Biz ABB olarak kendi faaliyetlerimizle bir örnek teşkil etmek istiyoruz ve iddialı hedeflerimizin artık bilimsel olarak doğrulanabilir olduğunun teyit edilmesi, şirket için önemli bir kilometre taşı” dedi. “Teknoloji ile yetkili insanların bir araya gelmesinin, emisyonların azaltılması ve gezegenimizin daha fazla ısınmasının önlenmesi konularında kilit öneme sahip olduğunu düşünüyoruz.”
ABB’nin Sürdürülebilirlik Stratejisi, emisyonların azaltılması, kaynakların korunması, dürüstlük ve şeffaflık konularında güçlü bir kararlılık ile desteklenen toplumsal ilerlemenin teşvik edilmesiyle düşük karbonlu bir toplumun mümkün kılınması başta olmak üzere, bu hedef yolunda en büyük etkiyi yaratan alanlara doğrudan odaklanıyor. ABB, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında ilk kez 2021 yılında, üst düzey yönetim bütçesine sürdürülebilirlik ile ilgili özel hedefler de ekledi.
ABB’nin Sürdürülebilirlik Stratejisi üzerine daha fazla bilgiye buradan erişebilirsiniz.
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex), daha üretken ve sürdürülebilir bir gelecek için toplumun ve endüstrinin dönüşümüne enerji veren öncü bir küresel teknoloji şirketidir. Elektrifikasyon, robotik, otomasyon ve hareket portföyünü birbirine bağlayan yazılım ile ABB, performansını yeni seviyelere taşımak için teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. ABB'nin başarısını 130 yıla uzanan mükemmeliyet geleneği ile bugün 100'den fazla ülkedeki yaklaşık 105.000 çalışanı sürdürüyor. www.abb.com.tr