Poland - Polish

Nagrody

Dwa „srebra” dla magazynów ABB: „Dzisiaj” i „Flesz”!

Konkurs zorganizowany przez Stowarzyszenie Content Marketing Polska poddał ocenie projekty pogrupowane w 29 kategoriach. „Dzisiaj” startował w kategorii: Magazyn dla klientów B2B, „Flesz” w kategorii: Magazyn dla pracowników, nakład powyżej 1 tys. egzemplarzy.

Ośmioosobowe jury przyznało „Dzisiaj” drugie miejsce, przede wszystkim „za przystępne przedstawianie trudnego tematu, użyteczności technologii oraz pokazanie lokalnych projektów”. „Flesz” swoją drugą pozycję wywalczył m.in. „za ciekawe opowieści o firmie i różnorodny, angażujący content”. Jury przewodniczył po raz kolejny Jacek Wasilewski, polski medioznawca, doktor habilitowany nauk politycznych, dziennikarz, pisarz.

- To najwspanialsze uczucie na świecie, kiedy niezależne grono specjalistów mówi, że to co robimy jest dobre – mówi Anita Romanowska, redaktor naczelna „Dzisiaj” i „Flesza”. - Wiem, że tego typu projekty wystawione są na całkowicie subiektywne oceny i każdy czytelnik może mieć na ich temat własne zdanie. Na pewno mogę jednak zaświadczyć, że od 15 lat dokładamy wszelkich starań, by tworzyć oba magazyny w sposób profesjonalny, dostarczając odbiorcom różnorodne i ciekawe treści, które mają pewną wartość na rynku – dodaje Anita.

Oba trofea są tym cenniejsze, że w kilku kategoriach jury nie zdecydowało się przyznać finalistom żadnej nagrody, w kilku przyznało wyłącznie wyróżnienia i żadnej z trzech nagród głównych, a w kilku wyłącznie brązy.

Dowiedz się więcej

Magazyn dla klientów "Dzisiaj" wydawany przez ABB zakwalifikował się już w 2015 roku do finału „Szpalty Roku 2015”, Konkursu Power of Content Marketing Awards, w kategorii drukowanych magazynów dla klientów B2B.