Érintetti jogok

Az ABB maximálisan támogatja az érintettek alkalmazandó adatvédelmi jogszabályok biztosította jogait, és nagy odafigyeléssel kezeli személyes adataikat. Ha szeretne kapcsolatba lépni az ABB-vel, hogy áttekintse, frissítse, módosítsa vagy törölje adatait vagy az ABB általi kezelésükkel kapcsolatos döntéseit, akkor töltse ki alább a megfelelő űrlapot, és kövesse az utasításokat.

Az általános adatvédelmi rendelet digitális kérelmi űrlapját az alkalmazandó jogtól függetlenül használhatja, de egyértelműen jelezze, hogy az általános adatvédelmi rendeletre (GDPR), Kalifornia állam fogyasztókra vonatkozó adatvédelmi törvényére (CCPA) vagy pedig a török jogra hivatkozik. Azonban felhívjuk figyelmét, hogy az űrlap hivatkozásai az általános adatvédelmi rendeletre vonatkoznak, ezért egyéb jogokban nem feltétlenül alkalmazhatók teljes mértékben.

Melyik űrlapot használjam?

  • Az 2016/679/EU számú általános adatvédelmi rendeletnek (GDPR) megfelelő ABB érintetti jogi kérelmi űrlapot abban az esetben használja, ha Ön európai uniós lakos, és személyes adatai elérésével, frissítésével, módosításával vagy törlésével, illetve az ABB általi kezelésükre vonatkozó döntéseivel kapcsolatos kérést szeretne küldeni.

Felhívjuk figyelmét, hogy az ABB jelenlegi munkavállalói az egész világon ugyancsak ezt az űrlapot használhatják érintetti jogaik gyakorlásához.

  • A Kalifornia állam fogyasztókra vonatkozó adatvédelmi törvényének (CCPA) megfelelő ABB érintetti jogi kérelmi űrlapot abban az esetben használja, ha Ön kaliforniai lakos, és személyes adatai elérésével vagy törlésével, illetve fogyasztói személyes adatai eladásának tiltásával kapcsolatos kérést szeretne küldeni.

Jogai gyakorlásához:
- használhatja a CCPA webes űrlapját vagy a MyPrivacy portált;
- kapcsolatba léphet velünk a díjmentesen hívható +1-800 435-7365 számon; válassza a 0 lehetőséget.

  • A Törökország személyes adatok védelméről szóló, 6698. sz. törvényének (KVKK) megfelelő ABB érintetti jogi kérelmi űrlapot abban az esetben használja, ha Ön a személyes adatok védelméről szóló török törvény meghatározása alapján érintett, és személyes adatai elérésével, frissítésével, módosításával vagy törlésével, illetve az ABB általi kezelésükre vonatkozó döntéseivel kapcsolatos kérést szeretne küldeni.

Kérése leghatékonyabb, automatizált feldolgozása érdekében azt javasoljuk, hogy az erre szolgáló űrlapunk használatával küldje be a kérést. Másik lehetőségként felveheti velünk a kapcsolatot a privacy@abb.com címen.

Select region / language