Global site

ABB-ove stranice koriste kolačiće. Korišćenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića. Saznajte više

Upoznajte naših četiri globalnih poslovnih sektora

ABB  je vodeća svetska inženjering kompanija koja pokreće transformaciju društvenog i industrijskog razvoja, u cilju postizanja produktivnije i održivije budućnosti. Povezujući softverska rešenja sa portfoliom elektroenergetike, robotike, automatizacije i elektromotornih pogona, ABB pomera granice tehnologije i njen uticaj podiže na više nivoe. Na temeljima 130 godina duge tradicije, koja se zasniva na modelu izvrsnosti, iza uspeha ABB-a stoji 105 000 talentovanih ljudi u preko 100 zemalja sveta.

Elektroenergetska oprema

Ispisujemo budućnost bezbedne, pametne i održive elektrifikacije


ABB nudi čitav spektar tehnologija širom energetskog lanca vrednosti od transformatorskih stanica do krajnje tačke potrošnje, što omogućava bezbedni i pouzdani tok energije.
Digitalne i umrežene inovacije poboljšavaju pouzdanost i efikasnost srednje i niskonaponskih električnih instalacija, uključujući infrastrukturu za punjenje električnih vozila, solarne invertore, modularne transformatorske stanice, proizvode za automatizaciju, rasklopna postrojenja, sisteme za merenje i detekciju, uređaje za upravljanje, instalacione prekidače i utičnice, ormane, kablovske regale, komunikacione mreže podataka i zaštite napajanja.

Procesna automatizacija

Ispisujemo budućnost sigurnog i pametnog upravljanja


ABB-ov poslovni sektor Procesna automatizacija nudi širok spektar rešenja za procesne i hibridne industrije, uključujući integrisanu automatizaciju, elektrifikaciju i digitalna rešenja za industriju, tehnologije za upravljanje, softver i napredne usluge, kao i merno-regulaciona rešenja i usluge, zatim ponudu turbopunjača i opreme za brodogradnju. Procesna automatizacija je broj 2 na globalnom tržištu. Blisko sarađujući sa klijentima, ABB-ov sektor Procesna automatizacija ispisuje budućnost sigurnog i pametnog upravljanja.

Elektromotorni pogoni

Ispisujemo budućnost pametnih elektromotornih pogona


ABB-ov poslovni sektor Elektromotorni pogoni je najveći globalni isporučilac frekventnih regulatora i motora. Kupcima nudimo kompletan asortiman elektromotora, generatora, frekventnih regulatora i servisnih usluga, proizvode za mehanički prenos snage i integrisana digitalna rešenja pogonskih sistema. Mi nudimo spektar aplikacija za automatizaciju u transportu, infrastrukturi i diskretnoj i procesnoj industriji.

Robotika 

Ispisujemo budućnost fleksibilne proizvodnje i pametnih mašina


Poslovanje ABB-ovog sektora Robotika obezbeđuje rešenja sa dodatnom vrednošću u oblasti robotike, automatizacije mašina i fabrika. Naša integrisana rešenja za automatizaciju, naše iskustvo u primeni u širokom opsegu industrije i naše globalno prisustvo pružaju opipljivu vrednost za kupca. Naš fokus na inovacije uključuje opsežan rad u oblasti veštačke inteligenciji, ekosistema digitalnih partnerstava i širenje naših proizvodnih i istraživačkih mogućnosti kroz našu investiciju od 150 miliona dolara u novu fabriku robota svetske klase u Šangaju.