RS - Serbian

ABB-ove stranice koriste kolačiće. Korišćenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića. Saznajte više

Upoznajte naših pet globalnih poslovnih sektora

ABB je inventivni tehnološki lider sa sveobuhvatnom ponudom za digitalne industrije. Uz nasleđe od preko 130 godina inovacija, ABB je danas lider u vodećim digitalnim tehnologijama u industriji sa četiri globalana poslovna sektora usmerena ka kupcu: Elektroenergetska oprema, Industrijska automatizacija, Robotika i Elektromotorni pogoni, koji su podržani zajedničkom ABB Ability™ digitalnom platformom. Elektroenergetske mreže, ABB-ova vodeća poslovna jedinica, biće prodata kompaniji Hitači u 2020. godini. ABB posluje u više od 100 zemalja i zapošljava oko 147.000 ljudi.

Elektroenergetska oprema

Ispisujemo budućnost bezbedne, pametne i održive elektrifikacije


ABB nudi čitav spektar tehnologija širom energetskog lanca vrednosti od transformatorskih stanica do krajnje tačke potrošnje, što omogućava bezbedni i pouzdani tok energije.
Digitalne i umrežene inovacije poboljšavaju pouzdanost i efikasnost srednje i niskonaponskih električnih instalacija, uključujući infrastrukturu za punjenje električnih vozila, solarne invertore, modularne transformatorske stanice, proizvode za automatizaciju, rasklopna postrojenja, sisteme za merenje i detekciju, uređaje za upravljanje, instalacione prekidače i utičnice, ormane, kablovske regale, komunikacione mreže podataka i zaštite napajanja.

Industrijska automatizacija

Ispisujemo budućnost sigurnog i pametnog upravljanja


ABB-ov poslovni sektor Industrijska automatizacija nudi širok spektar rešenja za procesne i hibridne industrije, uključujući integrisanu automatizaciju, elektrifikaciju i digitalna rešenja za industriju, tehnologije za upravljanje, softver i napredne usluge, kao i merno-regulaciona rešenja i usluge, zatim ponudu turbopunjača i opreme za brodogradnju. Industrijska automatizacija je broj 2 na globalnom tržištu. Blisko sarađujući sa klijentima, ABB-ov sektor Industrijska automatizacija ispisuje budućnost sigurnog i pametnog upravljanja.

Elektromotorni pogoni

Ispisujemo budućnost pametnih elektromotornih pogona


ABB-ov poslovni sektor Elektromotorni pogoni je najveći globalni isporučilac frekventnih regulatora i motora. Kupcima nudimo kompletan asortiman elektromotora, generatora, frekventnih regulatora i servisnih usluga, proizvode za mehanički prenos snage i integrisana digitalna rešenja pogonskih sistema. Mi nudimo spektar aplikacija za automatizaciju u transportu, infrastrukturi i diskretnoj i procesnoj industriji.

Robotika 

Ispisujemo budućnost fleksibilne proizvodnje i pametnih mašina


Poslovanje ABB-ovog sektora Robotika obezbeđuje rešenja sa dodatnom vrednošću u oblasti robotike, automatizacije mašina i fabrika. Naša integrisana rešenja za automatizaciju, naše iskustvo u primeni u širokom opsegu industrije i naše globalno prisustvo pružaju opipljivu vrednost za kupca. Naš fokus na inovacije uključuje opsežan rad u oblasti veštačke inteligenciji, ekosistema digitalnih partnerstava i širenje naših proizvodnih i istraživačkih mogućnosti kroz našu investiciju od 150 miliona dolara u novu fabriku robota svetske klase u Šangaju.

Elektroenergetske mreže

Ispisujemo budućnost snažne, pametne i ekološke elektroenergetske mreže


ABB-ov poslovni sektor Elektroenergetske mreže nudi proizvode i usluge iz oblasti elektroenergetike i automatizacije, servisna i sistemska rešenja za lanac proizvodnje, prenosa i distribucije električne energije. Ponuda uključuje proizvode za prenos, distribuciju i rešenja za automatizaciju te kompletan asortiman visokonaponskih proizvoda i transformatora. ABB je pre skoro 60 godina bio pionir u razvoju tehnologija prenosa jednosmernom strujom visokog napona i svojom proizvodnjom svih ključnih HVDC komponenti ima jedinstvenu poziciju u industriji. ABB je najveći svetski proizvođač transformatora i tržišni lider u području visokonaponskih proizvoda i rešenja za transformatorske stanice.