Evolueer uw DCS naar de toekomst

Op weg naar Autonomous Operations

U heeft een verouderd besturingssysteem draaien, maar eigenlijk doet deze het nog wel prima. Herkenbaar? Echter, technologische vooruitgang maakt deze systemen snel verouderd. De lifecycle is vaak al in fase Limited of Obsolete. Hierdoor wordt de efficiëntie van het besturingssysteem beperkt, zijn reservedelen niet langer beschikbaar en is de kennis in steeds mindere mate aanwezig. Dit vormt een aanzienlijk risico voor de uptime van uw productie.

“Unplanned shutdown can cost an industrial plant upwards of 200.000 USD per hour*. Given that the average shutdown event lasts four hours, a run-to-fail maintenance strategy poses a significant risk to your business goals”

Onze mogelijkheden

ABB biedt uitgebreide oplossingen om deze systemen te moderniseren. Hierbij kunnen klanten kiezen uit verschillende migratieopties, aangepast aan hun specifieke vereisten en budget. Dit is ons ‘Fit-principe’. Voor ieder specifiek besturingssysteem verschilt de technische invulling, maar de doelstellingen van de opties worden altijd behaald. Op deze wijze kunnen klanten stapsgewijs naar een evolutie van het DCS-systeem. 
ABB_picto_48x48_13_stopwatch_0777-Large

Fit for Now

Bij Fit for Now wordt de bovenlaag vervangen. Hiermee voldoen de client PC’s en servers aan de laatste vereisten en draait de best ondersteunde versie van het Windows platform. Dit biedt (cyber) bescherming, omdat de laatste updates geinstalleerd kunnen worden. Een verouderd platform betekent namelijk dat dit niet langer ondersteund wordt door software leveranciers.

Door het Fit for Now-principe is het systeem weer beschermd tegen geringe kosten en blijft de huidige software en controller hardware behouden. ABB zorgt ervoor dat een nieuwe HMI naadloos aansluit bij de huidige software.

ABB_picto_48x48_13_speed_up_0776-Large

Fit for Years

Wanneer de bovenlaag is gemigreerd, bestaat er nog steeds de kans dat OT hardware faalt. Reservematerialen zijn voor heritage systemen niet langer beschikbaar. Dit leidt onmiddelijk tot een lange shutdown. Fit for Years zorgt ervoor dat de meest kritische OT componenten worden vervangen door componenten in de Active Lifecycle. Dit realiseert een langere lifecycle.

Bij Fit for Years vervangt ABB deze componenten, maar blijven huidige controllers en software behouden. Fit for Years zorgt voor een betere beschikbaarheid van de plant, maar faalrisico’s van de controllers blijven bestaan. Kennis van de software technieken zal ook de komende jaren in beschikbaarheid afnemen. Fit for Years is dan ook de volgende stap richting Fit for Life.

555

Fit for Life

In het hart van de digitalisering op fabrieksniveau zijn de Distributed Control Systems (DCS) van ABB ontworpen om uw veelzijdige, 24/7 procesactiviteiten te transformeren en te optimaliseren. Als onderdeel van ABB AbilityTM biedt onze toonaangevende besturingsarchitectuur een toekomst van veilige en efficiënte operaties die compatibel zijn met onze slimme digitale oplossingen.

Het ABB Ability-platform™ combineert de expertise van ABB met connectiviteit en software-innovatie om gebruikers in staat te stellen hun gegevens veilig te integreren en te aggregeren. Door deze gegevens te combineren met bredere branchegegevens, big data en voorspellende analyses toe te passen, kunnen inzichten worden gegenereerd om de prestaties en productiviteit te verbeteren.

Media & downloads

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact
Select region / language

Populaire koppelingen