Gas meten? Gebruik een natural gas analyzer van ABB

Wilt u gas meten binnen uw industriële toepassing? Dan bent u bij ABB aan het juiste adres. Wij zijn dé technologieleider die de digitale transformatie van industrieën aanstuurt. En onder deze digitale transformatie valt onder andere het monitoren en bijsturen van het gasverbruik in gasverwerkende industrieën. Echter, wanneer u een grote industriële toepassing hebt, kan het meten - en bewaken - van gas een vrij gecompliceerde taak zijn. Daarom zullen wij u vertellen waarom gas meten noodzakelijk is binnen de gasverwerkende industrie en hoe ABB u kan ondersteunen in dit bewakingsproces. En om het zo gemakkelijk mogelijk voor u te maken, zullen we ook met u delen welke natural gas analyzer wij aanbevelen voor gasmetingen binnen de gasverwerkende industrie.

Nood aan assistentie?

Waarom gas meten?

Binnen de gasverwerkende industrie - zoals de chemische industrie - is er een verhoogd risico op brand, aangezien hier veel wordt gewerkt met (zeer) brandbare gassen en vloeistoffen. Wanneer het gasverbruik niet wordt bewaakt, kan dit een extreem groot gevaar vormen voor zowel de mens als het milieu. Omdat de gasverwerkende industrie dan ook een verhoogd risico vormt op brand, zijn er relatief hoge eisen gesteld met betrekking tot procesveiligheid. De gevolgen kunnen immers niet te overzien zijn indien er een onjuiste/geen gasdetectie ter plekke is.

Naast het feit dat gas meten een positief effect heeft op de veiligheid van de mens en het milieu, heeft het ook een positieve invloed op de prestaties van de industriële toepassing. Wanneer er namelijk tijdig wordt gestuurd op de gasverwerking, kan een optimale werking van de industriële toepassing - bijvoorbeeld een fabriek - worden gegarandeerd. Het meten van gas heeft dus ook een kosteneffectief voordeel!

PGC1000: dé natural gas analyzer

Van alle natural gas analyzers van ABB blinkt de PGC1000 het meeste uit binnen de gasverwerkende industrieën. Deze natural gas analyzer is speciaal ontworpen voor een specifieke niche binnen de procesindustrie waar klanten eenvoudige maar zeer nauwkeurige analytische meetoplossingen zoeken. Om extra meetnauwkeurigheid te garanderen, is de  PGC1000 gebaseerd op ABB’s NGC-8206, de analysator die een nieuwe standaard heeft gezet voor de metingen van aardgas bewaring en overdracht. Verder is de PGC1000 is onderdeel van de Totalflow-productlijn van ABB, wat betekent dat u garant staat voor ultra moderne technologie. Al is het maar vanwege het feit dat de Totalflow-producten van ABB al meer dan 60 jaar gebruikt worden binnen raffinaderijen, gasfabrieken, ethyleen fabrieken en ga zo maar door.

 
 

Nu u iets meer weet over de PGC1000, zult u zich misschien afvragen waarom deze natural gas analyzer aansluit bij uw bedrijfsvoering. ABB heeft hieronder alle voordelen van de PGC1000 op een rijtje gezet zodat u meteen weet waar u aan toe bent. Handig!

 

 • Zeer nauwkeurige gasmetingen;
 • Extreem kosteneffectief;
 • Zeer lage onderhoudsvereisten;
 • Geen onderdak vereist waardoor deze natural gas analyzer uiterst geschikt is voor locaties waar weinig ruimte beschikbaar is;
 • Minimale hulpprogramma’s;
 • Nauwelijks training vereist.

 

Wilt u meer te weten komen over de PGC1000? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze gespecialiseerde adviseurs delen graag hun jarenlange kennis en ervaring met u. Hebben wij u al overtuigd? Vind dan hier een ABB Channel Partner bij u in de buurt en begin direct met uw gasmetingen!

ABB Benelux: dichtbij en technologisch ver vooruit

Als technologieleider van digitale transformatie binnen de industrie begrijpen wij uw wensen en behoeften als geen ander. Wij kunnen al uw wensen en behoeften vertalen naar passende oplossingen die naadloos aansluiten bij uw industriële bedrijfsvoering. Wij zijn niet voor niks professional op het gebied van transmissie en distributie van elektriciteit, proces- en productieautomatisering, gebouwen, installaties, elektrische, elektronische en installatietechnische producten en systemen. Zo bouwen wij al een geruime tijd voort op een traditie van meer dan 130 jaar aan aan innovatie en vervullen vandaag de dag nog steeds een leidende rol voor digitale industrieën met vier klantgerichte wereldwijde businesses:

 

 • Electrification;
 • Process Automation;
 • Motion;
 • Robotics.

 

Naast het feit dat wij uw bedrijfsvoering als geen ander begrijpen, zijn we ook koploper in het ontwikkelen en verbeteren van producten en systemen. Hierbij is een speciaal aandachtspunt het milieu. Daarom besteden wij extra aandacht aan onze milieutechnologie. Dankzij nieuwe en kostenbesparende technieken - welke met succes worden toegepast - kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan een schoner milieu. Ons motto is immers niet voor niets: dichtbij en technologisch ver vooruit.

 

In onderstaande video geven wij een demonstratie van de hoogstaande technologie van ABB om gaslekken te detecteren:

 
 

Wilt u gas meten in uw industrie?

Bent u van plan gas te gaan meten binnen uw industriële toepassing? Dan wilt u er zeker van zijn dat uw technologieleverancier aan uw verwachtingen voldoet. Geen zorgen, wij begrijpen uw bedrijfsvoering als geen ander en weten daarnaast hoe u te allen tijde compliant kunt blijven. Ook streven we altijd naar de meest betrouwbare oplossing.

 

Wilt u een natural gas analyzer aanschaffen bij ABB of heeft u misschien een vraag voor ons? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze gespecialiseerde adviseurs delen graag hun jarenlange expertise en ervaring met u. Weet u al welk product of dienst bij uw bedrijfsvoering aansluit? Klik dan hier om uw ABB-channel partner te vinden. Een channel partner van ABB brengt de door u gekozen producten en diensten rechtstreeks tot aan uw voordeur. Uiteraard kunnen ze ook hun diepgaande kennis van de lokale- en nationale markten met u delen en zijn ze vertrouwd met de gedefinieerde totaaloplossingen en processen van ABB.

 • Neem contact met ons op

  Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

  Contact
Select region / language