BENELUX - Dutch

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Wie zijn wij?

ABB Benelux: lokaal én heel internationaal

De ABB medewerkers in de Benelux zijn professionals op het gebied van transmissie en distributie van elektriciteit, proces- en productieautomatisering, gebouwen, installaties, elektrische, elektronische en installatietechnische producten en systemen. Zij kennen de lokale markt. Zij begrijpen uw wensen en behoeften en vertalen deze naar passende oplossingen.

De lokale Benelux vestigingen kunnen daarbij een beroep doen op de technologische milieubewuste knowhow en de internationale R&D faciliteiten van het wereldwijde ABB concern. Door deze ideale combinatie van internationale grootschaligheid, lokale aanwezigheid, concentratie op kernactiviteiten en zorg voor het milieu is ABB Benelux als geen ander in staat met hoogwaardige producten en systemen totaaloplossingen aan te bieden. Daarom luidt het motto van ABB Benelux: dichtbij en technologisch ver vooruit. 
 
Door ruim 1 miljard dollar per jaar te investeren in onderzoek en ontwikkeling positioneert ABB zich als koploper in het ontwikkelen en verbeteren van producten en systemen, en het oplossen van energie- en rendementsvraagstukken. Een speciaal aandachtsgebied daarbij is het milieu. Door milieutechnologie  tot een speerpunt van beleid te maken, levert ABB een belangrijke bijdrage aan een schoner milieu, met nieuwe en kostenbesparende technieken die met succes worden toegepast.

Lokale productielocaties, kenniscentra en demoruimtes

ABB Benelux heeft twee fabrieken in de Benelux. De fabriek in Ede (Nederland) maakt laagspanningscomponenten. De fabriek in Jumet (België) produceert condensatoren voor Power Quality Products. Voor beide fabrieken staat voorop dat elk nieuw ontwikkeld product moet bijdragen aan een lager energieverbruik. Ook huisvesten we drie R&D afdelingen. De Benelux huisvest ook de internationale kenniscentra op het vlak van windergie, watermanagement en elektrische energie- en aandrijfsystemen voor schepen. In Zaventem (België) bevindt zich het Robotics Training Center en het Benelux Experience Center.