IEC 61850

System 800xA sisältää täyden tuen sähköasemien ohjausjärjestelmien IEC 61850 -standardin mukaiselle tiedonsiirrolle.

IEC 61850 sisältää sähköjärjestelmän älykkäiden laitteiden ja niiden data- ja tiedonsiirtopalvelujen standardoidun mallin, jonka avulla se varmistaa eri valmistajien laitteiden yhteensopivuuden. Tämän ansiosta IEC 61850 voi korvata kaikki sähköasema-automaatiossa tyypillisesti käytetyt protokollat. IEC 61850 perustuu Ethernet-teknologiaan, ja sen järjestelmäarkkitehtuuri on avoin ja muuntautumiskykyinen, joten se sopeutuu järjestelmään koko sen käyttöiän ajan.

IEC 61850 täydentää System 800xA -järjestelmän mahdollisuuksia integroida prosessiautomaatioon kenttälaitteita avoimien standardien avulla. System 800xA tukee avoimia kenttäväylästandardeja, kuten Profibus- ja Profinet-verkkoja, joita käytetään prosessin sähköjärjestelmän pienjännitekojeistojen, taajuusmuuttajien ja moottorisäätimien kanssa. Prosessi-instrumentaatiota varten System 800xA sisältää laajan HART-, Profibus- ja Foundation Fieldbus -integraation.

Kun System 800xA -järjestelmässä käytetään IEC 61850 -teknologiaa, voidaan monia sähköaseman määrityksiin, ohjauslogiikkaan, ohjauskirjastoihin ja käyttösekvensseihin liittyviä toimenpiteitä vakioida. IEC 61850 -standardin objektipohjaisuus mahdollistaa vakioidut laitemallit, joita System 800xA tukee.

Saumattoman integraation ominaisuudet ja edut

  • Kun komponentteja ja varaosia tarvitaan vähemmän, kokonaiskustannukset pysyvät kurissa ja järjestelmänhallinta helpottuu.
  • Mutkaton integraatio tuottaa joustavan järjestelmän, jonka rajapinnat mukautuvat muutoksiin.
  • Keskitetty tietojen tallennus myös koko laitoksen tapahtumasekvensseille ja yhtenäinen rajapinta yhtiötason järjestelmiin.
  • Sähköjärjestelmien tiedot näkyvät kokonaisuudessaan, mikä tehostaa prosessin operaattoreiden päätöksentekoa.
  • Operaattorit voivat katsoa koko laitoksen tietoja, käsitellä tietoja ja nähdä käyttötoimenpiteet loogisesti samasta käyttöliittymästä.

Tarvitsetko lisätietoa?

Mikä IEC 61850 on?

IEC

IEC 61850 on sähköasema-automaation ja sähkönjakelun Ethernet-pohjainen tiedonsiirto- ja järjestelmäarkkitehtuuristandardi. Pohjois-Amerikan ja Euroopan ANSI- ja IEC-organisaatiot ovat määrittäneet standardin yhdessä. Myös sähköasema-automaation tärkeimmät toimittajat, mukaan lukien ABB, ovat osallistuneet työhön.

IEC 61850 sisältää vakioidun älykkäiden laitteiden tietojen mallinnus- ja nimeämiskäytännön sekä yhteisen kielen laitteiden asetusten määritykseen, jotta mahdollistetaan laitteiden ja teknisen suunnittelun työkalujen yhteiskäyttö. Standardi määrittää joustavan ja avoimen arkkitehtuurin, jonka ansiosta älykkäät laitteet voidaan konfiguroida sovelluksen tarpeiden mukaan.

Related topics

Loading documents
Select region / language