Global site

Az ABB weboldala cookie-kat használ. A weboldalunkat látogatók elfogadják a cookie-k használati feltételeit. Tudjon meg többet

Energiahatékonyság-értékelési szolgáltatás

Az energiahatékonyság javításával a kevesebb is többet ér

Energy Appraisal szolgáltatásunk igénybevételével kielemezhetik a vállalkozásukban rejlő energia-megtakarítási potenciált ABB hajtások és motorok használata esetén.

Főbb jellemzők

  • Azonosított potenciális megtakarítások: Miután elvégeztük az energiahatékonyság értékelését, cselekvési tervet állítunk össze — rendszerint vezetői összefoglalóval és részletes mérnöki jelentéssel kiegészítve —, amelyben kiemeljük a legtöbb megtakarításra lehetőséget kínáló alkalmazásokat.
  • A tulajdonosi költségek csökkentése: A jelentés az ABB hajtásokra és/vagy motorokra fordított összeg megtérülési idejét is rögzíti. A nagy hatékonyságú ABB motorok és hajtások termelésbe állítása energiát takarít meg és a teljes tulajdonosi költség csökkenését eredményezi.
  • Csökkenő széndioxid-kibocsátás: Az energiahatékonyság értékelésében rámutatunk arra, hogy Önök hol tudnák esetleg csökkenteni CO2-kibocsátásukat ahhoz, hogy megfeleljenek a helyi környezetvédelmi előírásoknak.

Energiahatékonyság-értékelési szolgáltatás


Az értékelés tárgykörének vázlatos bemutatása

Az ABB okleveles mérnöke programjába iktatja a telephely felkeresését, hogy személyesen ismerje meg a helyi viszonyokat. A látogatás alkalmával feltérképezi az alkalmazásokat, leltárt készít a motorokról, számba veszi a korlátozó munkaegészségügyi és munkabiztonsági előírásokat, valamint minden olyan szokatlan tényezőnek figyelmet szentel, amely befolyásolhatja a cég energiaprofilját.

Megfigyelés és adatgyűjtés

A helyszín bejárása során beazonosítjuk a szóba jöhető alkalmazásokat, megismerjük a cég működését és környezetterhelési profilját, továbbá összegyűjtjük a szükséges adatokat, többek között a hajtások alkalmazására, a helyi körülményekre stb. vonatkozólag. A gondosan megtervezett értékelés keretében empirikus adatokat gyűjtünk a kijelölt alkalmazásról, hogy pontosan meghatározhassuk az energiafogyasztás mértékét, illetve a termelési folyamat energiaigényét.


Adatelemzés

Kielemezzük az eredményeket és rámutatunk a lehetséges megtakarításokra. A rendelkezésükre bocsátott információk jelenlegi energiafelhasználásuk becsült értékét, a megtakarítás, illetve a takarékosság lehetséges területeit, hajtásokra és/vagy motorokra fordított összegek esetén a megtérülés időtartamát és a széndioxid-kibocsátás csökkentésének adatait tartalmazzák, hogy csak néhányat említsünk közülük.

Ajánlások

Cselekvési tervet készítünk, amely rendszerint egy jelentést is magában foglal, a legtöbb megtakarításra lehetőséget kínáló alkalmazások kiemelésével. A számadatokkal általában az évi megtakarításokat jelezzük, mindezt a megfelelő hajtásokra, illetve motorokra vonatkozó részletes ajánlásokkal egészítve ki.

Külön rendelhető szolgáltatások


Megvalósítás

Az ABB az energiahatékonysági értékelés ajánlásaira támaszkodva határozza meg, hogy az adott alkalmazás tekintetében melyik hajtás, illetve motor jelentheti a legjobb megoldást. Gyakran a kiválasztott hajtás vagy motor telepítésében és beüzemelésében, illetve üzembe helyezésében is tudunk segíteni. Ebbe a helyes paraméterek beállítását is bele kell érteni, hiszen csak így biztosítható, hogy a hajtás, illetve a motor optimális energiahatékonysággal működjön.

Ellenőrzés és utánkövetés

Az új eszköz beszerelése után, fontos hogy nyomon kövessük azt, hogy valóban olyan megtakarítást érhetünk-e el vele, mint amit megjósoltunk. Ez segít abban is, hogy megfelelő befektetést tudjunk csinálni a motorok és hajtások terén.

Linkek és letöltések

Loading documents