Σειρά AF - Η ιστορία

Σήμερα

Η ΑΒΒ είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την ολοκληρωμένη οικογένεια τηλεχειριζόμενων διακοπτών αέρος (επαφέων) ευρείας τάσης πηνίου AF, από το AF09 έως το AF2650, μαζί με μια ολοκληρωμένη γκάμα εξαρτημάτων. Η σειρά αυτή έχει δοκιμαστεί και έρχεται να δώσει μοναδικές λύσεις στην εκκίνηση του κινητήρα και τις εφαρμογές ελέγχου.

1997-2003

Το 1999 πουλήθηκαν 205.000 μεγάλοι επαφείς ΑΒΒ. Τον επόμενο χρόνο εγκαινιάστηκε ο επαφέας Α. Διακόπτες, ρελέ και επαφείς σχεδιάστηκαν ειδικά ώστε να ταιριάζουν τέλεια και η σειρά Α έγινε σύντομα ένα σημαντικό προϊόν της ABB. Η Αμερική, που αποτέλεσε τη μεγάλη εξαγωγική αγορά της δεκαετίας του ’90, σύντομα ξεπεράστηκε από την Κίνα. Εν τω μεταξύ, άρχισαν να αναπτύσσονται οι βιομηχανίες παραγωγής ηλιακής και αιολικής ενέργειας και έτσι η ΑΒΒ δεν άργησε να στραφεί στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

1989

Παραγωγή της κοινής σειράς από την ΑΒΒ. Η Γαλλία συνέχισε την παραγωγή της επιτυχημένης σειράς Β έως τα 60 Α και η Σουηδία της σειράς EH από τα 80 Α. Η σειρά επαφέων Τ που παράγονταν στη Γερμανία, ενώθηκε με τα υπόλοιπα σχηματίζοντας την κοινή σειρά ΑΒΒ, η οποία σύντομα αποδείχθηκε πολύ επιτυχής. Την ίδια στιγμή, ξεκίνησε η σταδιακή κατάργηση των παλιών ρελέ ASEA και Brown Boveri.

1988

Η συγχώνευση. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι για την ιστορία της ABB, γνωρίζει για τη συγχώνευση. Το 1988, η Ελβετική Brown Boveri, η Σουηδική ASEA και η Φινλανδική Strömbergs συγχωνεύθηκαν σχηματίζοντας την ABB. Η γαλλική πλευρά, που ήταν γνωστή για τους μικρούς επαφείς της, εξακολούθησε την παραγωγή τους, ενώ οι μεγάλοι επαφείς συνέχισαν να παράγονται στη Σουηδία.

1985

Το βιομηχανικό ρομπότ της ASEA είχε πρόσφατα κλείσει τα 11 χρόνια ζωής. Τη χρονιά αυτή εγκαινιάστηκε ο επαφέας EH ο οποίος ήταν πλήρως κλειστός. Ήταν φιλικός προς το χρήστη σε σχέση με τους προκατόχους του αλλά και εύκολος στην εγκατάστασή του. Η ASEA διατήρησε και ενίσχυσε τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή των μεγάλων επαφέων έως 630 Α. Στη Γαλλία, η Petercem διέθετε τη δημοφιλή σειρά B έως τα 170 Α, καθώς και τη σειρά Α έως τα 370 Α η οποία ήταν και η πρώτη συνεργασία με την BBC (Brown Boveri Company). Η ASEA πουλάει ετησίως πάνω από 65.000 μεγάλους επαφείς.

1967

Η χρήση του πλαστικού διαδόθηκε περισσότερο και έτσι η ASEA εισήγαγε έναν επαφέα με πλαστικές λεπτομέρειες που βελτίωσε την ασφάλεια κατά τον χειρισμό. Επίσης, αποδείχθηκε ότι είναι ένας επαφέας ιδανικός για τις σκληρές συνθήκες που επικρατούν στις βιομηχανίες. Η σειρά S από την Petercem ήταν η πρώτη σειρά που διέθετε μονοπολικό μπλοκ βοηθητικών επαφών για εμπρόσθια τοποθέτηση, γεγονός που απλοποιούσε τη συναρμολόγησή τους. Προσηλωμένη στο IEC, η ASEA συνέβαλε ώστε το συμπαγές ρελέ EG να προσεγγίσει μια μεγαλύτερη αγορά.

1955

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η ASEA βοήθησε στην ανάπτυξη των βιομηχανιών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Σουηδίας. Επίσης παρήγαγε τα πρώτα συνθετικά διαμάντια και συμμετείχε στη δημιουργία του προτύπου IEC. Σύντομα εγκαινιάστηκε ο επαφέας EF, με επαφές φτιαγμένες από αργυρό οξείδιο του καδμίου. Οι επαφές του διακόπτη EF ήταν εύκολο να αντικατασταθούν, γεγονός που εκτιμήθηκε από τους πελάτες της ASEA. Η Petercem εν τω μεταξύ είχε δημιουργήσει μικρούς επαφείς K10, K20, καθώς και τις σειρές επαφέων με την ονομασία P.

1920

Στη Γαλλία, μια εταιρεία με την επωνυμία Petercem (Petrier Tissot Raybaud και CEM) δραστηριοποιούταν στα όργανα ελέγχου με έδρα τη Lyon-Villeurbanne. Είχε αναπτύξει σειρές διακοπτών, κινητήρων και επαφέων, σε συνδυασμό με συστήματα για τη ρύθμιση της θέρμανσης καυσίμων.

1917

Η ASEA είχε χάσει κατά τα χρόνια που προηγήθηκαν πολλά εκατομμύρια σουηδικές κορόνες αλλά αγωνίστηκε και κατάφερε να εισάγει τον πρώτο της επαφέα. Το AEV στα δεξιά ήταν μια μπάρα επαφής, που ονομαζόταν αρχικά διακόπτης ρελέ, και η οποία επέτρεπε την εξ αποστάσεως διακοπή των κυκλωμάτων.

Select region / language