Uuden standardin mukaiset DCL-valaisinpistorasiat

Uudet, yleiseurooppalaisen standardin EN 61995 ( EU/ESS) mukaiset, DCL-valaisinpistorasiat tulevat Suomessa perinteisesti käytettyjen valaisinpistorasioiden rinnalle.


Suomessa ei ole suunnitelmia kieltää vanhantyyppisten valaisinpistorasioiden ja -pistotulppien käyttöä, kuitenkin esitetään seuraavat suositukset:

  • Vanhan tyyppisiä valaisinpistokytkimiä suositellaan käytettäväksi aikaisemmin tehtyjen asennusten korjaus-, laajennus- ja muutostöissä. Kuitenkin vanhan tyypin valaisinpistokytkimien käyttö on sallittu myös uudisrakennuskohteissa.  
  • Uudisrakennuskohteissa suositellaan ensisijaisesti käytettäväksi uuden tyyppisiä DCL-pistokytkimiä siten, että kohteeseen toimitetaan myös pistotulpat. Asennuksen suunnittelussa on otettava huomioon uppoasenteisen pistorasian vaatima tila. 

DCL-valaisinpistorasia-ryhma_560px

Uudet ominaisuudet


  • Pistotulppa on kokonaan tuotteen sisällä
  • Jousiliittimet mahdollistavat 1,5mm²-2,5 mm² ryhmäjohdon jatkamisen
  • Valaisinripustuskanteen on mahdollista asentaa toinen valaisinpistorasia AKL6,
    jolloin saadaan maadoitettu kruunuvalopiste

Tarkemmat tuotetiedot, mittapiirrokset sekä asennus- ja käyttöohjeet löydät täältä.

Katso tuotevalikoima

Ripustuskansi uppoasennukseen

Ripustuskansi AKK14 on kaksinapainen (P+N) suojamaadoituksella varustettu valaisinpistorasia asennettavaksi jakorasiaan. Siihen voidaan liittää ripustettava valaisin (max 15 kg), joka on tarkoitettu käytettäväksi kuivissa huonetiloissa, joiden lämpötila on normaalisti enintään 25 ºC. Valaisinpistorasian nimellisjännite on 250 V ~ / 6 A. Jousiliittimet mahdollistavat 1,5-2,5 mm² ryhmäjohdon jatkamisen

DCL-ripustuskansi-uppoasennukseen_560px

Ripustuskansi pinta-asennukseen

Ripustuskansi AKK15 on kaksinapainen (P+N) suojamaadoituksella varustettu valaisinpistorasia asennettavaksi pintaan tai jakorasian päälle. Siihen voidaan liittää ripustettava valaisin (max 15 kg), joka on tarkoitettu käytettäväksi kuivissa huonetiloissa, joiden lämpötila on normaalisti enintään 25 ºC. Valaisinpistorasian nimellisjännite on 250 V ~ / 6 A. Jousiliittimet mahdollistavat 1,5-2,5 mm² ryhmäjohdon jatkamisen. Ripustuskanteen AKK15 on mahdollista asentaa toinen valaisinpistorasia AKL6.

DCL-ripustuskansi-pinta-asennukseen_560px

Valaisinpistorasia uppoasennukseen

Valaisinpistorasia AKK6-xx on kaksinapainen (P+N) suojamaadoituksella varustettu kaluste asennettavaksi kojerasiaan. Valaisinpistorasian nimellisjännite on 250 V ~ / 6 A. Jousiliittimet mahdollistavat 1,5-2,5 mm² ryhmäjohdon jatkamisen. Tuote saatavana sekä Jussi- että Impressivo-kalustesarjaan.
DCL-valaisinpistorasia-uppoasennukseen_560px

Katso myös

Select region / language