Maadoitustarvikkeet

Maadoitustarvikkeiden vankka rakenne takaa luotettavat kiinteistön sisäiset maadoitukset ja viimeistelee turvallisen sähköasennuksen. Valikoimassa on erikokoisia liittimiä, joilla saadaan putkistot ja raudoitukset luotettavasti maadoitettua.

Luotettavat maadoitukset

AM8-liitintä käytetään pääasiassa putkistojen maadoittamiseen. Liittimen rakenne mahdollistaa putken halkaisijan laajan vaihteluvälin 8–28 mm. Mukana tulee kaksi 35 mm2 johdinliitintä. Liitinkisko on tinattua kuparia, kiristysosa ja johdinliittimet ovat sähkösinkittyä terästä.

AM11-liitintä käytetään ilmastointiputkien potentiaalintasaukseen. Liitin kiinnitetään kahdella 3,2 mm vetoniitillä (popniitti) putken pintaan. Runko on valmistettu tinatusta kuparista ja 10 mm2 johdinliitin sähkösinkitystä teräksestä.

AM9-liitintä käytetään pääasiassa halkaisijaltaan 6–15 mm putkistojen maadoittamiseen. Tuotteessa on yksi 35 mm2 liitin. Liitintä voidaan käyttää myös betoniraudoituksen maadoittamiseen – tällöin on käytettävä suojarasvaa. Liitinosa on tinattua kuparia, kiristysosa ja johdinliittimet ovat sähkösinkittyä terästä.

AM4- ja AM5- potentiaalintasauskiskoja käytetään kiinteistöjen sisäpuolisten käyttömaadoitusten liittämiseen. AM4:ään sopii kahdeksan 4–50 mm2 johdinta ja kaksi 16–70 mm2 johdinta. AM5:een sopii viisi halkaisijaltaan 4–50 mm2 johdinta. Kiskot on valmistettu tinatusta kuparista. Tarvittaessa kiskot voidaan peittää suojakotelolla PMR576.

PP36- maadoitusvanne (kiristin AM2, liitin AM3) on tarkoitettu järeiden putkistojen maadoittamiseen. Vanteen pituus on 1 m ja se on valmistettu 1,5 mm paksuisesta tinatusta kuparinauhasta. Cu-johdin max. 35 mm2 kiinnitetään liittimellä AM3. Tarvittaessa suurempia johtimia (50 mm2, 70 mm2) on vanteen molemmat päät puristettava liittimeen riittävän johtokyvyn varmistamiseksi. Liitin ja kiristin ovat sähkösinkitty.

Select region / language