ABB-free@home-kotiautomaation asennus

Asennus ja käyttöönotto on helpompaa kuin koskaan. ABB-free@home on kodin ohjausta helpoimmillaan, alusta alkaen. Se säästää sähköasentajan aikaa ja antaa näin kilpailuedun.

Täydellinen yhteys - myös langattomasti


ABB-free@home-järjestelmän tiedonsiirto laitteiden välillä voi tapahtua joko väyläkaapelia pitkin tai langattomasti.

Kaapeloitu: Väyläkaapeli voidaan tuoda samassa kanavassa kuin sähkökaapeli mikäli käytetään KNX-kaapelia. Kaikki kaapelointitavat ovat mahdollisia: linja, puu ja tähti. Vain rengasta ei saa tehdä. KLM(A)4x0,8+0,8 käy myös silloin kun ei asenneta samaan putkeen kuin 230 V.  

Langaton: ABB-free@homen langattomat laitteet ovat toiminnaltaan täysin vastaavia muuten, mutta niiden tiedonsiirto toimii langattomasti. Näin ollen ne eivät tarvitse väyläkaapelointia, vaan pelkän 230 V virransyötön.

Kaikkien komponenttien käyttöönotto tapahtuu samalla käyttöliittymällä - joko tavallisen verkkoselaimen tai ABB-free@home-sovelluksen avulla. Järjestelmä mahdollistaa täysin samat toiminnot riippumatta siitä käytetäänkö väyläkaapeloituja laitteita vai langattomia. Yhdessä järjestelmässä voi olla enintään 64 väyläkaapeloitua sekä 64 langatonta laitetta, yhteensä siis 128 laitetta (poislukien virtalähde). Jokaisella laitteella on oma osoite, jonka avulla System Access Point -liitäntäportti löytää ja tunnistaa laitteet. Vaikka toimilaitteella olisi useampia kanavia (esim. 4-kanavainen säädin), se lasketaan järjestelmässä yhdeksi laitteeksi.

Asennustavat


ABB-free@home on mahdollista asentaa kahdella eri tavalla tai niiden yhdistelmänä. Keskitetty tapa tarkoittaa sitä, kun kaikki toimilaitteet sijaitsevat keskuksessa, kun taas hajautetussa asennustavassa toimilaitteet on integroitu painikkeisiin. Hajautettua tapaa voidaan käyttää esimerkiksi silloin, kun keskuksessa ei ole tarpeeksi tilaa.

System Access Point -liitäntäportti (SAP)

System Access Point -liitäntäportti on ABB-free@home-järjestelmän sydän. Sen avulla järjestelmään voidaan WLANin kautta liittyä tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Se mahdollistaa järjestelmän käyttöönoton ja käytön etänä - myös asennuksen jälkeen. Suosittelemme, että SAP yhdistetään LAN- tai WLAN-reitittimeen. Kun käytössä on MyBuildings-tili sekä verkkoyhteys, käyttäjä saa SAPiin yhteyden helposti sovelluksen kautta missä vaan, milloin vaan. SAP voi myös avata oman WLAN-verkon, jolloin sähköasentajan ei tarvitse olla riippuvainen muista olosuhteista eikä muita ohjelmistoja tarvita. Heti kun asentaja on saanut käyttöönoton tehtyä, tilanne voidaan tallentaa ja palauttaa milloin tahansa.

Asetukset kunton helposti

ABB-free@home-sovellus on helppokäyttöinen ja mahdollistaa nopean käyttöönoton tabletilla tai tietokoneella. Ensin sovellukseen luodaan pohjapiirros asunnosta, jonka jälkeen käyttöön otettavat free@home-laitteet aktivoidaan ja sijoitetaan oikeisiin kerroksiin ja huoneisiin. Kun painikkeiden ja toimilaitteiden sijoittelu on tehty, niitä voidaan yhdistää toisiinsa vapaasti ohjausten luomiseksi. Tässä vaiheessa voidaan myös luoda tilanneohjauksia, aikaohjauksia sekä logiikkatoimintoja.

 

Lisätietoa

Select region / language