ABB-free@home-kotiautomaation asennus

Asennus ja käyttöönotto on helpompaa kuin koskaan. ABB-free@home on kodin ohjausta helpoimmillaan, alusta alkaen. Se säästää sähköasentajan aikaa ja antaa näin kilpailuedun.

Etsitkö ammattitaitoista kotiautomaation asentajaa? ABB:n SmartHome-kumppanit ovat kokeneita free@home-toteuttajia.

Löydä urakoitsija

Täydellinen yhteys - myös langattomasti

ABB-free@home-järjestelmän tiedonsiirto laitteiden välillä voi tapahtua joko väyläkaapelia pitkin tai langattomasti. Järjestelmä mahdollistaa täysin samat toiminnot riippumatta siitä käytetäänkö kaapeloituja vai langattomia laitteita. Samaan järjestelmään voidaan myös yhdistää kaapeloituja ja langattomia laitteita.

  • Kaapeloitu: Kotiautomaation väyläkaapeli voidaan vetää samaan kanavaan kuin sähkökaapeli, mikäli käytetään KNX-kaapelia. Kaikki kaapelointitavat ovat mahdollisia (linja, puu ja tähti), paitsi rengas. Kaapeliksi sopii myös KLM(A)4x0,8+0,8 silloin, kun kaapelia ei asenneta samaan putkeen kuin 230 V.  
  • Langaton: ABB-free@homen langattomat laitteet ovat toiminnaltaan täysin vastaavia muuten, mutta niiden tiedonsiirto toimii langattomasti radiotaajuksilla. Näin ollen ne eivät tarvitse väyläkaapelointia, vaan pelkän 230 V virransyötön.

Kaikkien komponenttien käyttöönotto tapahtuu samalla käyttöliittymällä - joko tavallisen verkkoselaimen tai ABB-free@home-sovelluksen avulla. Jokaisella laitteella on oma osoite, jonka avulla System Access Point -keskusyksikkö löytää ja tunnistaa laitteet. Vaikka toimilaitteella olisi useampia kanavia (esim. 4-kanavainen säädin), se lasketaan järjestelmässä yhdeksi laitteeksi.

Asennustavat

ABB-free@home on mahdollista asentaa kahdella eri tavalla tai niiden yhdistelmänä:
  • Keskitetty tapa tarkoittaa sitä, kun kaikki toimilaitteet sijaitsevat keskuksessa.
  • Hajautetussa asennustavassa toimilaitteet on integroitu itse painikkeisiin. Hajautettua tapaa voidaan käyttää esimerkiksi silloin, kun keskuksessa ei ole tarpeeksi tilaa.

Keskusyksikkö: System Access Point (SAP)

System Access Point -keskusyksikkö on ABB-free@home-järjestelmän sydän.

SAPin avulla järjestelmään voidaan liittyä langattomasti tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella, mikä mahdollistaa järjestelmän käyttöönoton ja käytön etänä myös asennuksen jälkeen.

Suosittelemme, että SAP yhdistetään LAN- tai WLAN-reitittimeen. Kun käytössä on ABB MyBuildings-tili sekä verkkoyhteys, käyttäjä saa SAPiin yhteyden helposti sovelluksen kautta sijainnista riippumatta.

SAP voi myös avata oman WLAN-verkon, jolloin sähköasentajan ei tarvitse olla riippuvainen yhteyksien olosuhteista eikä muita ohjelmistoja tarvita. Heti kun asentaja on saanut käyttöönoton tehtyä, järjestelmän lähtötilanne voidaan tallentaa ja palauttaa milloin tahansa.

Asetukset kuntoon helposti

ABB-free@home-sovellus on helppokäyttöinen ja mahdollistaa nopean käyttöönoton tabletilla tai tietokoneella.

Sovellukseen luodaan asunnosta pohjapiirros, johon sijoitetaan käyttöön otettavat free@home-laitteet. Laitteita voidaan sen jälkeen vapaasti yhdistää toisiinsa mm. erilaisten tilanneohjausten, aikaohjasten ja logiikkatoimintojen luomiseksi.

Lisätietoa

Select region / language