Talo Wave - kotiautomaatiota käytännössä

Tutustu Mikkelin asuntomessujen vetonaulan, Talo Waven, kotiautomaatioon. Kohteessa on käytössä ABB:n free@home-kodinohjausjärjestelmä, jolla ohjataan mm. valaistusta ja verhoja. Myös ovipuhelin on liitetty free@home-järjestelmään.Klikkaa kuvaa avataksesi 3D-sovelluksen. Sovellus avautuu samaan selainikkunaan.

Ei enää yksittäisten lamppujen päälle ja pois napsauttelua, vaan kokonaisuuksien ohjaamista


Kotiautomaatiolla on mahdollisuus toteuttaa hyvinkin monipuolisia ohjauksia kodin toimintoihin. Valaistuksen, lämmityksen, ilmanvaihdon sekä verhojen ja markiisien ohjaaminen ei enää ole yksittäisten valaisinten ja laitteiden ohjaamista, vaan voit yhdellä komennolla muuttaa talon "olotilaa" haluamaksesi. Hyvin tyypillinen esimerkki tästä on kotona/poissa-ohjaus, joka Wavessakin on käytössä: Kotoa lähtiessäsi yhdellä napinpainalluksella (tai mobiililaitteen hipaisulla) valot sammutetaan, lämpötilaa pudotetaan ja ilmanvaihto asetetaan minimiin. Myös halutuista pistorasioista (esimerkiksi kahvinkeittimen, kiukaan ja lieden) katkaistaan virta vahinkojen estämiseksi.

>> Lue lisää: Mitä kaikkea voi ohjata kotiautomaatiojärjestelmällä
>> ABB-free@home kodin ohjaukseen

Parempi turvallisuus - poikkeustilanteissa hälytykset mobiililaitteisiin


Useilla sähköistysratkaisuilla parannat helposti kotisi ja perheesi turvallisuutta. Mahdollisuuksia on monia, ja usea niistä on toteutettavissa myös ilman varsinaista kotiautomaatiojärjestelmää. Yksinkertaisia ratkaisuja turvallisuuden parantamiseen, joita voidaan jopa jälkiasentaa, on muun muassa:


Turvallisuuden voi viedä vielä seuraavalle tasolle kun käytössä on Waveenkin asennettu free@home-kodinohjausjärjestelmä. Sillä toteutat edellisten lisäksi mm. seuraavanlaisia toiminnallisuuksia:

  • Sähkölaitteiden etäsammutus ja tilan tarkistus - halutut pistorasiat kytkeytyvät pois päältä kun kotona ei ole ketään. Voit myös tarkistaa mobiililaitteeltasi onko jotain jäänyt päälle.
  • Monipuolisemmat valaistuksen ohjaukset: esimerkiksi yöllä liikkumiseen voidaan asettaa juuri sopiva himmennys yöajaksi, joten yölliset vessakäynnit ovat edelleen turvallisia ilman kirkkaita valoja.
  • Paniikkikytkin - yhdellä komennolla kytket koko talon valaistuksen päälle esimerkiksi kutsumattomien vieraiden karkoittamiseksi.
  • Lomasimulaatio - kotiautomaatio tallentaa asukkaiden valojen ja kaihtimien käyttöä jota hyödynnetään ns. lomasimulaatiossa. Simulaatio kytketään päälle poissaolon ajaksi, ja se toistaa valojen ja kaihtimien käyttöä jotta kotisi näyttää asutulta.
  • Ulkovalaistus aina päällä hämärällä ja pimeällä - astronomisen kellon ohjaamana ulkovalaistus on aina päällä silloin kun sitä tarvitaan, vuodenajasta riippumatta. Astronominen kello seuraa auringonnousua ja -laskua ja mukailee siksi täydellisesti eri vuodenaikojen valoisuusolosuhteita.
  • Hälytykset mobiililaitteisiin - saat halutessasi esimerkiksi kosteusvahdin hälytyksestä tai avoimista ovista tai ikkunoista tiedon älypuhelimeesi.

Katso myös:

Tarvitsetko lisätietoa?

Select region / language