CMS-monimittausjärjestelmä

Energiamittauksen uusi ulottovuus

ABB:n skaalautuvien energianmittaus- ja  hallintaratkaisujen myötä on aiempaa helpompaa kerätä dataa koko verkosta analysointia varten. Se puolestaan auttaa optimoimaan energiankulutusta ja ylläpitoa.
CMS-monimittausjärjestelmällä, joka koostuu keskusyksiköstä ja virta-antureista, onnistuu sähkökeskuksen kokonaismittaus ja lähtökohtaiset alamittaukset. 

CMS-700 keskusyksikkö toimii koko keskuksen epäsuorana energiamittarina perinteisten virtamuuntajien kautta. Lähtökohtaiset alamittaukset tapahtuvat CMS-virta-antureiden kautta, joita voi olla jopa 96 kpl. Laajennus ja jälkiasennus on helppo tehdä avoimilla virta-antureilla. 

CMS-700 keskusyksikkö tarjoaa käyttöliittymän mittauksien monitorointiin ja tallennetun mittausdatan analysointiin. Keskusyksikössä on lisäksi monipuoliset kommunikointirajapinnat järjestelmäintegraatiota varten; RS485-Modbus, Modbus TCP/IP ja SNMP.

CMS-anturit mittaavat kaikkia virtatyyppejä – suora-, vaihto- ja yhdistelmävirtaa – suurella mittausalueella 160 ampeeriin asti.

Tarvitsetko lisätietoa?

Hyödyt

 

Tuotteen perustiedot

CMS-anturit
CMS-keskusyksikkö
CMS-anturiväylä

CMS-anturit

Pieni koko, valtava suorituskyky

CMS-anturit, jotka ovat 18 tai 25 mm leveitä, ovat markkinoiden pienikokoisimpia ja suorituskykyisimpiä virta-antureita. Niillä voidaan tehdä äärimmäisen tarkkoja ja tehokkaita mittauksia ja niitä voidaan asentaa joustavasti kaikenlaisissa kojeistoissa. Yhdellä laitteella voidaan mitata vaihto-, suora- ja yhdistelmävirtoja 160 ampeeriin asti (TRMS). Mittaustiedot lähetetään jokaisesta anturista digitaalisesti CMS-väyläliitännän kautta keskusyksikköön.

Anturit voidaan asentaa kaikkiin DIN-kiskokomponentteihin tai SMISSLINE-komponentteihin tai kiinnittää suoraan kaapeleihin, mikä minimoi kaapeloinnin tarpeen kojeistossa.
Antueita on kahta mallia, suljettu ja avoin:
Suljetut anturit ovat saatavina  20 - 80 A virroille (leveys 18 mm) ja 40 - 160 A virroille (leveys 25 mm).
Avoimet anturit ovat saatavina 20 -80 A virroille (leveys 18 mm).

Avoimet anturit laajentavat järjestelmän tarjoamia mahdollisuuksia ja ovat U:n muotoisen mallinsa ansiosta nopeita ja helppoja asentaa ilman sähkönsyötön keskeytymistä. Niitä käyttämällä voidaan taata jälkiasennus aiempaan järjestelmään ja nopea kaapelointi, joka voidaan tehdä ilman sähkönsyötön keskeytystä ja erikoistyökaluja.

CMS-keskusyksikkö

Älykkäämpi mittaus ja käyttö

Keskusyksiköitä tarvitaan mittasutietojen käsittelyyn, tarkastelemiseen ja mittaustiedon jakamiseen sekä järjestelmän käyttöönottoon.

CMS-700-keskusyksikkö toimii epäsuorana energiamittarina kokonaismittaukselle ja enintään 96 anturille samanaikaisesti. Kokonaismittaus tapahtuu CMS-700-keskusyksikköön kytketyillä perinteisillä virtamuuntajilla. Halutessa voidaan myös mitata nollan virtaa.

CMS-700-keskusyksikkö on joustavasti integroitavissa erilaisiin järjestelmiin sen sisäänrakennettujen kommunikointirajapintojen ansiosta. Yksikössä on kaksi liitäntää – LAN (TCP/IP) ja RS485 (ModbusRTU). TCP/IP-kommunikointirajapinta takaa helpon liittämisen mihin tahansa IT-infrastruktuuriin. TCP/IP-protokollina ovat tuettu Modbus TCP ja SNMP (v1, v2 ja salattu v3). 

CMS-700-keskusyksikössä on sisäänrakennetun käyttöliittymä jonka kautta pystyy tarkastelemaan mittauksia ja tehdä järjestelmän käyttöönotto. 

CMS-anturiväylä

Helppo kaapelointi

Antureiden kytkemiseen keskusyksikköön tarvitaan lattaväyläkaapeli ja väyläkaapeliliittimiä. Väyläkaapeli ja liittimiet ovat hyvin helppo asentaa. Väyläkaapeliliitin on pikaliitin tapainen joka puristetaan kiinni väyläkaapeliin, ilman erikoistykaluja.

Saatavilla on laaja valikoima kaapeleita (enintään 30 m pitkiä; saatavilla olevat valmiit pituudet 2, 5, 10 ja 30 m), joiden avulla asennus voidaan tehdä hyvin joustavasti kaikenlaisiin sovelluksiin valitsemalla tarvittavat komponentit sovelluksen mukaan.

Loading documents
Select region / language