Bakkerijlijnen voor 2000 broden per uur. Ty-Rap® van ABB is ervoor gemaakt.


Waar levensmiddelen worden gemaakt, is voedselveiligheid een must. Voor het bundelen van kabels in productielijnen voor de industriële bakkerij kiest Royal Kaak dan ook bewust voor de blauwe, detecteerbare Ty-Rap® van ABB.

Ty-Rap® van ABB, voor op en top betrouwbaarheid

Ruim 25 jaar geleden was Royal Kaak, fabrikant van industriële bakkerijlijnen, een van de eerste Nederlandse gebruikers van de blauwe detecteerbare Ty-Rap®. Het Achterhoekse bedrijf gebruikt ze tot de dag van vandaag nog steeds. Omdat aan kwaliteit en betrouwbaarheid geen concessies mogen worden gedaan.

Voedselveilig en detecteerbaar
Industriële bakkerijen stellen hoge eisen aan hun bakkerijlijnen. Deze moeten bestand zijn tegen warmte, vocht, temperatuurschommelingen en schoonmaakmiddelen. Daarnaast zijn voedselveiligheid en detecteerbaarheid essentieel op locaties waar levensmiddelen worden geproduceerd. Royal Kaak ontwerpt en bouwt dergelijke bakkerijlijnen en vertrouwt op Ty-Rap® als het gaat om de bevestiging van honderden meters kabels.

Lees meer over Ty-Rap® van ABB

Lees meer
Detecteerbaar vanaf 1,5 mm
Royal Kaak kiest voor de blauwe detecteerbare Ty-Rap® kabelbinders van ABB. Deze zijn detecteerbaar vanaf 1,5 mm. Maar detecteerbaarheid is niet de enige reden om te kiezen voor Ty-Rap®. Ook betrouwbaarheid is van doorslaggevend belang. De Grip of Steel® van het rvs vergrendelmechanisme zorgt ervoor dat kabels áltijd gebundeld blijven. Vast is vast. Dat is essentieel wanneer bakkerijlijnen in gebruik zijn, maar ook als bakkerijlijnen op transport gaan, bijvoorbeeld overzee. Ty-Rap® is bestand tegen de trillingen van het containerschip. Bovendien is Ty-Rap® soepel en snel te gebruiken. De ronde vorm en het lage profiel van de kop maken het makkelijker om kabelbundels door openingen te trekken. Dat werkt een stuk prettiger.

Twee uitvoeringen
De blauwe detecteerbare Ty-Rap® is leverbaar in twee materiaaluitvoeringen, die beide kunnen worden gebruikt in levensmiddelenomgevingen. Zo is er een Polyamide 6.6/nylon uitvoering genaamd NDT, die wordt toegepast in de voedselindustrie. De Polypropyleen uitvoering genaamd PDT is geschikt voor omgevingen waar met chemicaliën wordt gewerkt. Deze Ty-Rap® is met name geschikt waar met vloeistoffen wordt gewerkt, omdat deze kabelbinders blijven drijven.

Welke Ty-Rap® leent zich voor uw toepassing?

Het complete Ty-Rap®-portfolio omvat kabelbinders die voor specifieke toepassingen zijn ontworpen. Of het nu gaat om kabelbinders die bestand zijn tegen extreme temperaturen, vlammen, continu zonlicht, UV-straling, agressieve chemicaliën of om kabelbinders met een hoge spankracht: er is altijd een Ty-Rap® die bij u past.Draad- en kabelmanagement voor optimaal resultaat


Naast het complete Ty-Rap®-portfolio, heeft ABB een groot aanbod van nog meer draad- en kabelmanagementoplossingen om kabels sneller en gemakkelijker te beschermen, te isoleren en aan te sluiten. Als het aankomt op betrouwbaarheid en prestaties kiezen deskundige professionals de oplossingen van AB
Select region / language