Presteren onder de zwaarste omstandigheden op zee. Ty-Rap® van ABB is ervoor gemaakt.


Werken op zee staat synoniem voor werken onder de zwaarst mogelijke omstandigheden. Het beste bewijs daarvoor wordt geleverd door coasters die Ferus Smit bouwt in opdracht van Arklow Shipping. Kabels worden betrouwbaar en veilig op hun plaats gehouden door de Ty-Rap® kabelbinders van ABB. “Sneller installeren en gegarandeerd vast”, aldus Ben Bonte van elektrische systeemintegrator Alewijnse.

Ty-Rap® van ABB voor alle scheepsinstallatie-werkzaamheden

Ty-Rap® kabelbinders: vast = vast
Voor toepassingen aan boord van schepen staat de kenmerkende Grip of Steel® van het RVS-vergrendelmechanisme garant voor maximale sterkte en een langere levensduur van de Ty-Rap® kabelbinders. Ruwe zeeën, stampende motoren, trillingen of vibraties – onder alle omstandigheden zijn de Ty-Rap® kabelbinders van ABB dé oplossing om kabels betrouwbaar te bundelen. Ty-Rap® kabelbinders van ABB staan garant voor een probleemloze installatie. Het lage profiel van de kop en de ronde vorm vergemakkelijken het trekken van kabelbundels door openingen en dragen bij aan een verbeterde ergonomie. En omdat er geen hoeken zijn waar de spanning zich concentreert, kennen de kabelbinders geen zwakke plekken. Dat zorgt voor een langere levensduur; de stevige grip voorkomt dat de band verschuift bij trillingen.

Perfect voor de scheepsvaart
Schepen worden gebouwd voor een levensduur van tenminste 30 jaar. De UV-bestendigheid van de Ty-Rap® kabelbinders voorkomt veroudering van het kunststof. Daarnaast zorgt de RVS-uitvoering van het vergrendelmechanisme ervoor dat de Ty-Rap® zorgeloos kan worden toepast in agressieve zoutwateromgevingen. Bovendien zijn de kabelbinders van ABB snel en betrouwbaar te installeren. Die voordelen gelden overigens niet alleen voor scheepvaart toepassingen: de Ty-Rap® kabelbinder van ABB is overal op z’n plaats waar binnen of buiten kabels moeten worden gebundeld en beheerd.

Ty-Rap® van ABB voor scheepvaart toepassingen.

Lees meer

Vraag hier een gratis sample aan van de échte Ty-Rap®

Sample aanvragen

Welke Ty-Rap® leent zich voor uw toepassing?

Het complete Ty-Rap®-portfolio omvat kabelbinders die voor specifieke toepassingen zijn ontworpen. Of het nu gaat om kabelbinders die bestand zijn tegen extreme temperaturen, vlammen, continu zonlicht, UV-straling, agressieve chemicaliën of om kabelbinders met een hoge spankracht: er is altijd een Ty-Rap® die bij u past.Draad- en kabelmanagement voor optimaal resultaat


Naast het complete Ty-Rap®-portfolio, heeft ABB een groot aanbod van nog meer draad- en kabelmanagementoplossingen om kabels sneller en gemakkelijker te beschermen, te isoleren en aan te sluiten. Als het aankomt op betrouwbaarheid en prestaties kiezen deskundige professionals de oplossingen van AB
Select region / language