ABB gaat 's werelds eerste 3D-geprinte ‘kantoor van de toekomst’ verlichten

Slimme gebouwoplossingen ondersteunen innovatieve conceptrealisatie in Dubai

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, juni 2016 – ABB, wereldleider op het gebied van energie- en automatiseringstechnologie, heeft op 31 mei jl. de slimme gebouwtechnologie onthuld die het bedrijf heeft verstrekt voor 's werelds eerste 3D-geprinte kantoorgebouw, het ‘kantoor van de toekomst’ in Dubai. ABB is verantwoordelijk voor de verlichtingsregeling, bliksem-, aard- en overspanningsbeveiliging, de hoofd- en subverdeelkasten, de bedradingsaccessoires en het kabelbeheersysteem.

Het unieke gebouw op de terreinen van de Emirates Towers zal het tijdelijke kantoor van de Dubai Future Foundation huisvesten.

Het elektrotechnische gebouwinfrastructuurbeheer wordt bediend door het KNX-gebouwbeheer-communicatieprotocol. Het ABB i-bus® KNX Intelligent Building Control System communiceert daarbij met communicatieprotocollen van derden. Hierdoor zijn helderheid, kleur en sfeer van de verlichting comfortabel en gemakkelijk te regelen en kunnen verlichtingsscènes op afstand worden beheerd via een tablet. De KNX-verlichtingsregeling kan bovendien zorgen voor verbetering van het energierendement tot 25% ten opzichte van een gebouw zonder automatische verlichting.

Mike Mustapha, hoofd van ABB’s divisie Electrification Products, Building Products: “Als een toonaangevende technologische leider is ABB trots om zijn steentje bij te dragen aan dit baanbrekende project. Het ‘kantoor van de toekomst’ dient als demonstratie van futuristische bouwprojecten en onze technologie helpt om de doelstellingen van dit project te ondersteunen. De intuïtieve interface en fraai ontworpen accessoires verbeteren de esthetiek van het interieur. ABB is een specialist in het leveren van slimme gebouwoplossingen, elektrische beveiliging, bedieningssystemen en bedradingsaccessoires voor een breed scala van verschillende soorten gebouwen. We zijn trots op ons vermogen om oplossingen op maat aan te bieden voor allerlei uiteenlopende behoeften. Hiermee brengen we innovatie naar het volgende niveau, in lijn met onze eigen technologiestrategie.”

Er werd een 3D-printer met een hoogte van 6,10 meter, een lengte van 36,58 meter en een breedte van 12,19 meter gebruikt om het gebouw te printen. Het 3D-geprinte kantoor werd in slechts twee weken gebouwd, met een speciaal mengsel van cement. In het kantoorgebouw zijn innovatieve functies opgenomen om het energieverbruik te verminderen, zoals raamluiken om bescherming tegen direct zonlicht te bieden en het gebouw koel te houden.

ABB (www.abb.com) is een toonaangevend wereldwijd technologiebedrijf in energie en automatisering waarmee klanten in de utiliteit, industrie en transport & infrastructuur hun prestaties kunnen verbeteren terwijl de impact op het milieu wordt verminderd. De bedrijven van de ABB Groep zijn actief in ongeveer 100 landen en hebben ongeveer 135.000 mensen in dienst.

 

Helderheid, kleur en sfeer van de verlichting zijn comfortabel en gemakkelijk te regelen. De KNX-verlichtingsregeling kan zorgen voor een energierendementsverbetering tot 25%.

Alle gegevens zijn in overeenstemming met de voorschriften in US-GAAP.

Neem voor meer informatie contact op met:
Lynette Jackson
Hoofd Communicatie
Afdeling Electrification Products
Tel: +41 793839510
lynette.jackson@ch.abb.com

ABB Ltd 
Affolternstrasse 44 
8050 Zürich
Zwitserland

Het kantoor van de toekomst in Dubai (VAE)

Select region / language