ABB verbetert de functionaliteit van het KNX-assortiment

Frankfurt, 13 maart 2016 – ABB, marktleider op het gebied van energie- en automatiseringstechnologie, verbeterde het productportfolio van het KNX-assortiment. ABB biedt nu uitgebreide oplossingen, waaronder beveiliging met bewegingsmelders; de juiste balans tussen verwarmen en koelen met kamerthermostaat, verse lucht van een nieuwe CO2-luchtsensor en drukknopaansluiting. Het complete productportfolio wordt geïntroduceerd in Duitsland, Oostenrijk en Nederland onder de merknaam Busch-Jaeger – onderdeel van de ABB Groep – en biedt een optimaal scala aan mogelijkheden in commerciële gebouwen.

Kamerthermostaat met 5-voudige universele ingang


De kamerthermostaat is voorzien van een ingebouwde universele ingang en wordt gebruikt in combinatie met een 'zelfrichtende tuimelschakelaar'. Het geavanceerde product is in staat om zowel verwarming als koeling precies af te stellen om zo een maximaal comfort te verkrijgen. Het speciale hoogtepunt: de universele ingang heeft maximaal vijf potentiaalvrije binaire ingangen, waarvan er één kan worden gekozen als analoge ingang ; twee ingangen kunnen worden gebruikt voor een ingangscontact van een temperatuursensor. Dit geeft u de mogelijkheid om tot maximaal 5 standaard schakelaars/knoppen op het ingebouwde apparaat aan te sluiten, om bijvoorbeeld dimmers, rolluiken, schakelsequenties of scènes te bedienen.
 
De aansluiting op de 5-voudige universele ingang vindt plaats via een 6-voudige schroef-/plugterminal. Dit garandeert een eenvoudige montage van de apparaten/sensoren die worden aangesloten op de ingebouwde toepassing. Alle onderdelen van het systeem kunnen snel gemonteerd worden waardoor er minder installatiekosten zijn. 
 

Extra installatie-apparaat: Busch-CO2-sensor met multifunctionele elementen


ABB heeft een andere innovatieve oplossing gelanceerd om ervoor te zorgen dat u precies de juiste hoeveelheid verse lucht krijgt met de Busch-CO2-sensor. Deze kan ook worden geïntegreerd in een KNX-installatie. Vooral op plaatsen waar mensen samenkomen – bijvoorbeeld vergaderingen, conferenties en klaslokalen – mag de CO2-concentratie in de lucht niet hoger zijn dan 1000 ppm. Een goede luchtkwaliteit wordt nu gegarandeerd met een ventilatiesysteem, bestuurd door de nieuwe CO2-sensor van ABB.
 
De nieuwe Busch-CO2-sensor meet niet alleen de CO2-concentratie in de lucht, maar ook de luchtvochtigheid, luchtdruk en temperatuur. Alle vier de waarden worden op het display getoond en zijn ook beschikbaar op de KNX-bus. De boven- en ondergrenzen voor het CO2- en vochtgehalte kunnen worden geconfigureerd via de bijbehorende toepassing. De geconfigureerde boven-/ondergrenzen worden beschikbaar gesteld aan de KNX-bus voor extra gebruik.
 

Goedgekeurde bewegingsmelders en drukknopaansluiting


De innovatieve en kwalitatief hoogwaardige bewegingsmelders van ABB maken het leven nog comfortabeler. Ze zijn niet alleen opmerkzaam, behulpzaam en efficiënt, maar kunnen ook automatisch een reeks taken beheren in alle ruimten van het gebouw. De drukknopaansluiting is voorzien van een RGB-led per tuimelschakelaar om het ABB-kleurconcept te illustreren. De geïntegreerde temperatuursensor registreert nauwkeurig de huidige kamertemperatuur. Het assortiment beschikt ook over een uitgebreid functioneel toepassingsprogramma. De afdekplaat van Busch-free@home® wordt gebruikt als tuimelschakelaar.
Het volledige KNX-assortiment kan worden gecombineerd met de volgende assortimenten lichtschakelaars van ABB/Busch-Jaeger: future® linear, Busch-axcent®, solo®, carat®, Busch-Duro 2000® SI en Reflex SI. 

Productvoordelen


  • Compleet assortiment van operationele apparaten; van bewegingsmelders tot kamertemperatuurregelaars
  • Meet het CO2- en vochtgehalte met geïntegreerde kamerthermostaat
  • Aansluitmogelijkheden voor extra sensoren
  • Externe temperatuursensor kan worden geïnstalleerd
  • Tot 5 standaardschakelaars/-knoppen kunnen worden aangesloten op het ingebouwde apparaat via binaire ingangen
  • Nieuw in het programma: Busch-CO2-sensor

Learn more about

Select region / language