Busch-ControlTouch®

ABB presenteert intelligente bediening met app voor KNX-gebouwfuncties

Ede, juni 2016 – Busch-ControlTouch® staat voor een nieuwe manier van bedienen. Het verbindt het KNX-systeem met het IP-netwerk en concentreert zich op de wezenlijke functies van het bedienen van alle KNX-functies in een gebouw. Het stelt de gebruiker in staat om een gebouw intuïtief te bedienen met zijn of haar smartphone, tablet en binnenkort zelfs de Apple Watch. Naast het regelen van verlichting, zonwering en verwarming kunnen tevens IP-camera's, Sonos-luidsprekers en het Philips hue-systeem gestuurd worden. De ControlTouch wordt via de Cloud my.abb-livingspace.com geconfigureerd.

Busch-ControlTouch® combineert de KNX-installatie met het IP-netwerk (LAN) en beheert alle KNX-functies in het gebouw. De gemakkelijk te gebruiken app - voor iOS en Android - vormt niet alleen smartphones en tablets om tot praktische afstandsbedieningen voor KNX-systemen, maar binnenkort ook de Apple Watch.

Naast het regelen van schakelaars, dimmers, rolluiken en scènes, integreert Busch-ControlTouch® ook IP-camera's, Sonos-luidsprekers en Philips hue-lampen in het KNX-systeem. Overige functies zijn onder andere de Scene Editor, RGB/RGBW-ondersteuning, weektimer met praktische astrofunctie, optionele aanwezigheidssimulatie en alarmmeldingen via push-berichten of e-mail. Busch-ControlTouch® maakt het ook mogelijk om individuele logische scripts aan te maken. De eindklant kan ook buitenshuis bedienen, zonder dat er een VPN-verbinding nodig is.

Het importeren van groepsadressen vanuit ETS4- en ETS5-wordt volledig online gedaan via de portal myABB-LivingSpace (my.abb-livingspace.com) door middel van het eenvoudig uploaden van de ETS project file. Het compacte apparaat (4 modules breed) is voorzien van een KNX-verbinding, LAN-verbinding en breedspanningsingang (5-36 V) voor de voeding van de ControlTouch. Er zijn ook twee knoppen om opnieuw op te starten (soft-restart of reboot) en twee leds voor status en netwerk voorzien. Het configureren en aanpassen van de module wordt via het online portaal myABB-LivingSpace gedaan.

Geschikt voor particuliere woningen, kantoren, grote wooncomplexen of commercieel onroerend goed - Busch-ControlTouch® tilt modern, intelligent wonen en werken naar een hoger niveau.

 
Productvoordelen
• Voor smartphones en tablets (iOS en Android) en de Apple Watch
• Uitvoering en aanpassingen via het internet
• Intuïtieve en gebruiksvriendelijke bediening
• Integratie met IP-camera's, draadloze Sonos-luidsprekers en Philips hue-lampen
• Logische scriptoptie mogelijk
• Fout- en alarmmeldingen via pushBusch-ControlTouch® is als 6136/APP-500 een compact apparaat van slechts 4 modules breed.Het gebouw is nu al intuïtief te bedienen met smartphone of tablet en binnenkort ook met de Apple Watch.

ABB in de Benelux is de lokale vertegenwoordiging van het wereldomvattende ABB-concern. ABB is marktleider op het gebied van energie- en automatiseringstechnologieën, waardoor nutsbedrijven en industriële klanten hun prestaties kunnen verbeteren met gelijktijdige vermindering van de belasting voor het milieu. De ABB-groep is werkzaam in meer dan 100 landen en stelt ongeveer 130.000 mensen te werk.

Noot voor de redactie:
Neem voor meer informatie contact op via NL-marketing-EP@abb.com of bel naar 088-2600900.
Technische vragen? Bezoek de Support Portal

ABB b.v., Low Voltage Products
Frankeneng 15
6716 AA  Ede, Nederland
Tel: +31 (0)318 66 93 00

Select region / language