Busch-Jaeger breidt free@home-oplossing uit

Toonaangevende merken worden geintegreerd in Busch-Jaeger's slimme huisautomatiseringsoplossingen.

Als pionier op het gebied van huis- en gebouwautomatisering heeft Busch-Jaeger de integratie aangekondigd met toonaangevende producten en diensten, waaronder Amazon Alexa, het Sonos draadloze thuisgeluidssysteem en keuken- en huishoudelijke apparaten in Busch-Jaeger’s free@home-systeem. 

Busch-free@home werd ontworpen om huizen te veranderen in intelligente ruimtes. Dit houdt in dat huiseigenaren alles - van hun jaloezieën en verlichting tot verwarming en deurcommunicatie - via een schakelaar op de muur, een laptop of een smartphone/tablet kunnen beheren, wat garant staat voor extra gemak en flexibiliteit. Dit maakt deel uit van de ABB Ability-portfolio van aangesloten en software-gefaciliteerde oplossingen die extra functionaliteit leveren om de waarde voor de klant in een breed scala aan toepassingen te verbeteren. 

De integratie van Amazon Alexa, Sonos, BSH en Miele huishoudelijke apparaten versterkt deze toonaangevende innovatie verder, waardoor een nog efficiëntere, aantrekkelijkere en comfortabele thuisomgeving voor de klant wordt gecreëerd. 

Sinds de lancering van Busch-free@home® in 2014 om het voor installateurs gemakkelijker te maken om woningautomatisering aan te bieden, zodat de voordelen die geboden worden door het Internet of Things in woningen toegepast kunnen worden. In 2016 hebben we met de toevoeging van een draadloze oplossing aan nog meer consumenten toegang verleend tot slimme huistechnologie.

Integratie van Alexa
Vanaf december 2017 kunnen gebruikers van Busch-free@home verlichting, jaloezieën, verwarming en lichtscenario's bedienen via de op de cloud gebaseerde stemdienst van Amazon, waarbij het volstaat om Alexa te vertellen wat men zou willen doen. Bijvoorbeeld: "Alexa, zet het plafondlicht aan", "Alexa, stel de temperatuur in op 22 graden" of "Alexa, open de jaloezieën". Het enige wat de gebruikers hoeven te doen, is hun Amazon-account koppelen aan hun MyBusch-Jaeger Living Space-account in de Alexa-toepassing, waardoor Alexa wordt geactiveerd. 

Integratie van Sonos
Met de uitgebreide, free@home-oplossing kunnen Sonos-luidsprekers beheerd worden vanaf de Busch-free@home-app, de Busch-free@home-sensoren en de Busch-free@homePanels. Gebruikers kunnen luidsprekergroepen bekijken en samenstellen, nummers starten, stoppen, dempen en overslaan en het volume aanpassen, zodat gebruikers hun favoriete muziek kunnen integreren in lichtscenario's. 

Integratie van BSH en Miele huishoudelijke apparaten
De integratie van de huishoudelijke apparaten van BSH en Miele in Busch-free@home is op korte termijn beschikbaar voor particuliere klanten. Dit maakt de regeling en monitoring van koelkasten, kookplaten, koffiemachines, vaatwassers, wasmachines en afzuigkappen mogelijk. Klanten kunnen bijvoorbeeld het licht van de afzuigkap integreren in lichtscenario's en dit bedienen met sensoren op de muur of vanaf de Busch-free@home-app. Bovendien kunnen alarmen via de e-mail of push-melding naar de telefoon van de klant worden gestuurd wanneer de koelkast bijvoorbeeld niet goed gesloten werd, en de kookplaat kan worden geïntegreerd in het "Alles Uit"-scenario. 

Voorgedefinieerde zones (Geofencing)
Naast de integratie van diverse externe producten, kan Busch-free@home de locatie van de telefoon of tablet van de klant bijhouden via zijn logica-editor. Dat betekent dat thuisfuncties, zoals verlichting, jaloezieën en verwarming, kunnen worden geactiveerd, afhankelijk van de locatie van de huiseigenaar. Als het systeem opmerkt dat alle huiseigenaren of huurders het huis hebben verlaten, kan het de temperatuur aanpassen om het energieverbruik te verminderen. Of als iemand een voor gedefinieerde zone op weg naar huis binnengaat, kan Busch-free@home de verwarming inschakelen, zodat het warm en gezellig is tegen de tijd dat de eigenaar thuis komt.

 
Select region / language