Een energie-efficiënte warmtepomp aansluiten: kies voor het Hafonorm-programma

Nu de energietransitie in volle gang is, worden er nieuwe eisen gesteld aan energieverdelers. We gebruiken immers steeds meer apparatuur zoals zonnepanelen (PV), elektrische voertuigen (EV) én warmtepompen (WP). Door het toegenomen gebruik van al die apparatuur, moeten energieverdelers aan nieuwe eisen voldoen. ABB biedt binnen het Hafonorm-programma warmtepomp-veilige groepenkasten.

 

Een warmtepomp is een relatief nieuw systeem in de (thuis)installatie dat een langdurige stroomvraag met zich meebrengt (2 à 3 kW). Bovendien beschikken veel warmtepomp-installaties over een elektrische bijverwarming om bij erg koude buitentemperaturen toch aan de warmtevraag te kunnen voldoen.

 

De juiste componenten

De meeste warmtepompen hebben een 3-fasen aansluiting nodig en worden bij voorkeur ondergebracht op een eigen groep in de groepenkast die al dan niet via een uitbreidingkast is gekoppeld. ABB onderschrijft het advies van warmtepompleveranciers om voor beveiliging van de groep gebruik te maken van een aardlekautomaat (16 A, 30 mA) met C-karakteristiek. Deze iets tragere automaat voorkomt overmatige en ongewenste afschakeling als de belasting van de warmtepomp de grenswaarden bereikt.

 

De warmtepomp-veilige groepenkastenconfiguraties van ABB voldoen aan de vereisten en maken inzet van een warmtepomp optimaal energie-efficiënt.

 

Razendsnel monteren en eenvoudig configureren

Het programma Hafonorm groepenkasten beschikt over een aantal unieke eigenschappen en werkmethoden die zorgen voor een compacte behuizing van de kast, razendsnelle montage en maximale flexibiliteit in het installatieproces. Denk aan het Busboard®-systeem, stekerbaar installeren en de mogelijkheid om eenvoudig uit te breiden.

Bovendien maakt de Hafonorm Configurator het heel eenvoudig om een nieuwe groepenkast samen te stellen.

 

Meer weten over het veilig aansluiten van de warmtepomp?

Het veilig aansluiten van een warmtepomp vereist kennis en de juiste producten. Zo hebben de meeste warmtepompen een 3-fasen aansluiting nodig. Maar dat is niet het enige. Meer weten? Lees hier verder.

Select region / language