Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Energieneutraal van woning tot wijk

De energieambitie van Nederland is groot. Kabinet, bouwsector en wooncorporaties hebben deze grote ambities verwoord (juli 2018) in het Klimaatakkoord. De aanpak van de energietransitie speelt zich, wat men vaak denkt, niet alleen af op woning niveau, er wordt ook gekeken en gewerkt aan veranderingen op straat-, buurt- en wijkniveau. 

Momenteel worden er al grote stappen gezet naar energieneutraliteit binnen straten en wijken, zelfs naar energie producerend. Van NOM-woningen, tot energie (over)produceren, bufferen en delen. Echter, dit zijn slechts de eerste stappen en ook nog vaak in pilotprojecten. ABB is er van overtuigd dat we door niet af te wachten, maar nu mee te doen aan deze projecten, leren en echt verder komen. Hoewel nog op vele terreinen winst geboekt kan worden door technologische innovatie, zal het ook aan de ambitie van de centrale en lokale overheden liggen, om vanuit een goede visie de juiste keuzes op korte en middellange termijn te maken.  

Meer weten, lees hier onze Whitepaper.  


Kom kijken bij ABB op de Vakbeurs Energie 

Goed omgaan met energie wordt steeds belangrijker. En met de juiste oplossingen kán dat ook! Ontdek het op de stand van ABB tijdens de Vakbeurs Energie, die van 9 t/m 11 oktober plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch. 

ABB laat met het thema ‘Energieneutraal van woning tot wijk, start hier’ zien wat er mogelijk is. Ontdek de energieneutrale woning, die op de toekomst is voorbereid en voldoet aan alle monitoringsvoorwaarden voor NOM en EPV woningen. Leer hoe volledige controle over energieoptimalisatie en besparingen mogelijk zijn in het energie neutrale gebouw. Zie hoe in de energie neutrale straat en buurt huishoudens zelf energie kunnen opwekken, opslaan en op gunstige momenten gebruiken of verkopen aan buren én ontdek hoe de energie neutrale wijk van de toekomst collectief energie opwekt via een energiecoöperatie. We delen graag ons verhaal! Kom langs op stand A0.30 in hal 6.

Programma:
Dagprogramma ABB        9-10-2018
Dagprogramma ABB        10-10-2018
Dagprogramma ABB        11-10-2018

Registreer hier voor de beurs


Over ABB: 

ABB's oplossingen vormen de kern van de kritieke infrastructuur van huizen, gebouwen en steden. Van levering van elektriciteit, water en warmte, tot de automatisering van de kantoren en fabrieken waarin wij werken. ABB wordt al 125 jaar gedreven door het veiliger, duurzamer, productiever en efficiënter maken van de wereld. Wij doen dit door technologische ontwikkelingen en innovaties. We bieden een breed programma producten en oplossingen voor het aansluiten, beschermen, controleren en meten van:

  • elektrische installaties
  • groepenkasten
  • energieverdelers
  • elektronica 
  • elektromechanische apparaten

Let’s write the future. Together.